ΠΑΣΟΚ: Πώς δικαιολογεί την αλλαγή στάσης και για το άρθρο 16

23:45 8/3/2024 - Πηγή: Mononews

Με ανακοίνωσή του αργά το βράδυ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη νέα του αλλαγή στάσης ως προς την αναθεώρηση του άρθρου 16, υποστηρίζοντας πως ο Μάκης Βορίδης «μαρτύρησε την απάτη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

«Αρνούνται να δεσμευτούν για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο της αναθεώρησης του άρθρου 16, ενώ όλες αυτές τις ημέρες διατείνονταν ότι νομοθετούν “μη κερδοσκοπικά”

παραρτήματα», τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τυπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία προσθέτει πώς «κλείνουν το μάτι στα funds ότι σε τέσσερα χρόνια θα μπορούν απροκάλυπτα να ασκούν την ακραία κερδοσκοπική τους δραστηριότητα».

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι παραμένει αταλάντευτα στη θέση του για ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και συνδιαμόρφωση του κειμένου του Συντάγματος με βάση μια συναινετική και ουσιαστική διαδικασία στην αναθεωρητική Βουλή.

Νωρίτερα, παρεμβαίνοντας στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης είχε υπενθυμίσει πως η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη τα κόμματα ψηφίζουν τα άρθρα που θα τεθούν προς αναθεώρηση και στη δεύτερη, αφού μεσολαβήσουν εκλογές ώστε να υπάρχει η εντολή από τους πολίτες, αποφασίζεται το περιεχόμενο της αλλαγής.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης υπενθύμισε στο ΠΑΣΟΚ πως η αντίρρησή που προβάλει πλέον για να καταψηφίσει το νομοσχέδιο αναφέρει πως παρά το ότι προβλέπει τη δημιουργία παραρτημάτων μη κερδοσκοπικών τμημάτων πανεπιστημίου, θα υπάρχει μια παράλληλη διαδικασία κατά την οποία θα «ευνοηθούν τα funds». Ο υπουργός Επικρατείας αναρωτήθηκε πως αν πράγματι συμβεί αυτό, παρά τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, τότε πως αυτό θα αποφευχθεί από μια ακριβώς ίδια αλλαγή στο άρθρο 16.

Διαβάστε επίσης

Μάντζος: Δε θα στηρίξουμε άνευ όρων την αναθεώρηση του άρθρου 16

Βορίδης σε ΠΑΣΟΚ για τους νέους όρους για το άρθρο 16: Έχετε γίνει πλήρως αναξιόπιστοι

Keywords
Αναζητήσεις
pasok-pos-dikaiologei-tin-allagi-stasis-kai-gia-to-arthro-16.htm
Τυχαία Θέματα