Ελληνική ομοβροντία για την Πειραιώς: Πάνω από 1 δισ. η τελική προσφορά (upd)

15:56 6/3/2024 - Πηγή: Mononews

Χαρακτηριστικά επενδυτικής ομοβροντίας πήρε η εγχώρια ζήτηση για το placement της Πειραιώς.  Με την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς στις 4 σήμερα το απόγευμα, οι εγχώριοι ιδιώτες και θεσμικοί τοποθέτησαν ποσά που φτάνουν στα επίπεδα του ενός δις ευρώ.

H ζήτηση πήρε εκρηκτικές διαστάσεις στο τελευταίο μισάωρο όπου και σύμφωνα με πληροφορίες οι τοποθετήσεις κυμάνθηκαν στα 300 εκατ. ευρώ.

Ενώ στη διάρκεια της σημερινής τελευταίας

ημέρας της δημόσιας προσφοράς οι Ελληνες επενδυτές προχώρησαν σε εγγραφές για ποσό υπερδιπλάσιου εκείνου που είχε τοποθετηθεί τις δύο πρώτες ημέρες (300 εκατ. ευρώ).

Η εξαιρετικά υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα φαίνεται λογικά να παραπέμπει στην εντός συνόρων διάθεση του 15% επί του συνολικού πακέτου του 27% που πουλάει το ΤΧΣ.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες που έχουν λάβει μέρος στην εγγραφή θα μοιραστούν κάτι παραπάνω από 50,6 εκατ. μετοχές της Πειραιώς συνολικής αξίας 202,559 εκατ. ευρώ και όχι 41,26 εκατ. μετοχές που αφορούσαν και πάλι το 15% αλλά όχι στο σύνολο παρά στο 22% της προσφοράς.

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς εκτιμάται ότι η αναλογία κατανομής στην ελληνική αγορά θα είναι περίπου 70% σε ιδιώτες και το υπόλοιπο 70% σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Ηδη η τιμή έκλεισε στα 4 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΧΣ. Συγκεκριμένα το Ταμείο αναφέρει πως πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω από τα 4 ευρώ, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η διαδικασία για το placement της Τράπεζας Πειραιώς θα ολοκληρωθεί σήμερα με την τιμή να κλειδώνει στο ανώτερο εύρος.

Στο Χρηματιστήριο περίπου μία ώρα από την ολοκλήρωση των συναλλαγών η μετοχή βρίσκεται στα 4,146 ευρώ καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,19%.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο: Απόφαση ΤΧΣ για Τράπεζα Πειραιώς – Στα €4 έκλεισε η τιμή για το placement

AXIA για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα τιμή-στόχος στα 24,80, με περιθώρια ανόδου 72%
Optima Bank: Αυξημένα κατά 143% τα καθαρά κέρδη το 2023 – Προτεινόμενο μέρισμα για πρώτη φορά €0,44/μετοχή
Keywords
Αναζητήσεις
peiraios-sta-700-ekat-i-zitisi-apo-ellines-tha-katanemithei-to-15-tis-synolikis-prosforas.htm
Τυχαία Θέματα