Σοφία και Χριστίνα Βακάκη: Οι κόρες του «mr Jumbo» και ο «κουμπαράς» εκατοντάδων εκατομμυρίων

Ο Απόστολος Βακάκης, ο άνθρωπος που επί 30 χρόνια έχει φτιάξει και διατηρεί ζωντανό το απόλυτο success story, τον όμιλο Jumbo, ξάφνιασε για άλλη μια φορά.

Η απόφασή του να προχωρήσει σε μίνι placement πουλώντας το 3% των μετοχών που κατείχε ο ίδιος στον όμιλο, θεωρήθηκε αρχικά ως μια κίνηση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Και ίσως έτσι να είναι. Ακόμη και με discount 9,33%, ο Βακάκης εισέπραξε 109 εκατ. ευρώ «ζεστά» – «ζεστά», σε μια χρονική στιγμή που

η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε ιστορικό ρεκόρ στα 30 ευρώ ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είχε ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ.

Σε μια εποχή που η Jumbo έχει σπάσει το φράγμα του 1 δις ευρώ σε πωλήσεις και συνεχίζει ακάθεκτη για νέα υψηλά.

Όμως, η πρώτη αντίδραση, έστω και ανεπίσημη από τον λιγομίλητο και πάντα εγκρατή Απόστολο Βακάκη, δείχνει ότι πέρα από το επιχειρηματικό στοιχείο που ενέχει το placement, υπάρχει κυρίως η επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών της οικογένειας.

«Είναι η προσωπική μου αποταμίευση», είπε ο κ. Βακάκης, όμως, τα 109 εκατ. ευρώ και ίσως πολλές δεκάδες ακόμη από προηγούμενα placement ενδεχομένως να οδηγηθούν στις πολυαγαπημένες του κόρες, τη Σοφία και την Χριστίνα.

Η φοβερή οικογενειακή τραγωδία που έζησε ο Βακάκης το 2017, με το χαμό του γιου του, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των μελών της οικογένειας. Κι αν φαίνεται ότι ο ιδρυτής των πολυκαταστημάτων παιχνιδιών και ειδών σπιτιού, μειώνει συνεχώς τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, σίγουρα στο γεμάτο ιδέες κεφάλι του έχει άλλα πράγματα.

Σοφία Βακάκη και Πασχάλης Διαμαντίδης

Όταν είσαι ο δημιουργός του μεγαλύτερου επιχειρηματικού success story της χώρας την τελευταία 30ετία, κάθε σου κίνηση είναι μελετημένη μέχρι κεραίας.

Ο προσωπικός «κουμπαράς» που έχει μαζέψει ο Απόστολος Βακάκης, ο μπαμπάς και παππούς εδώ και μερικά χρόνια επικεφαλής των Jumbo, είναι γεμάτος με πολλά εκατομμύρια. Και είναι και η εξασφάλιση των κοριτσιών του, οι οποίες έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες, με τη Σοφία να είναι περισσότερο ενεργή στον όμιλο, αλλά και την Χριστίνα να είναι πάντα κοντά.

Ενδεχομένως αυτά τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν από τα απανωτά placement, με τελευταίο το προχθεσινό, να μπορούν να δημιουργήσουν ένα family fund με βασικούς μετόχους τις κόρες του. Και ίσως αυτό να έχει στο μυαλό του ο πολυπράγμων πατέρας τους.

Οι δύο κόρες

Ο Απόστολος Βακάκης κατάφερε να ξεπεράσει την απώλεια του παιδιού του, Γιώργου, δουλεύοντας σκληρά, βάζοντας στόχους και πετυχαίνοντάς τους. Οι κόρες του στάθηκαν βράχοι από το 2017 στον πατέρα και τη μητέρα τους και μπορούν να συνεχίσουν αυτό το τεράστιο έργο που έχει χτίσει ο πατέρας τους.

Ο Απόστολος Βακάκης υπήρξε για πολλά χρόνια παντρεμένος με την Εύη Γιατίλη, με την οποία και απέκτησε τα τρία παιδιά του: τη Χριστίνα, τη Σοφία και τον Γιώργο, ο οποίος χάθηκε στο τραγικό τροχαίο της Εθνικής, εκεί όπου σκοτώθηκε επίσης ένας φίλος του και η μάνα με το βρέφος της.

Ο δεύτερος γάμος του ήταν με Αλίκη Μπενρουμπή και ο τρίτος με την Ειρήνη Παναγοπούλου, κόρη του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Μετά το θάνατο του γιου του, ενεργό ρόλο στην εταιρεία ανέλαβε η κόρη του Σοφία η οποία έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αμερική. Σαν το πατέρα της και η ίδια, εσωστρεφής, απεχθάνεται τη δημοσιότητα, ζει μια ήρεμη ζωή χωρίς πολλές life style εμφανίσεις και φωτογραφήσεις. Είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Πασχάλη Διαμαντίδη, γιου του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας, Διαμαντή Διαμαντίδη.

Ήταν το 2019 όταν ο Πασχάλης Διαμαντίδης αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον κλάδο της ναυτιλίας, ευελπιστώντας να έχει τον πατέρα του αρωγό στις πρώτες του κινήσεις.

Είχε αποκτήσει εμπειρία από την ενασχόληση του με τις οικογενειακές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, Delta Tankers και Marmaras Navigation. Οι οποίες διαθέτουν μεγάλο στόλο 58 πλοίων -29 δεξαμενόπλοια και 29 bulkers- συνολικής αξίας 2,1 δισ. δολαρίων.

Ο στόλος της Velos διαθέτει πλέον 12 πλοία αξίας 292 εκατ. δολαρίων.

Η δυναμική σύζυγός του, Σοφία Βακάκη, στηρίζει τον Πασχάλη Διαμαντίδη, αλλά ακολουθεί τη δική της επιχειρηματική πορεία μέσα από τον όμιλο Jumbo.

Εμαθε από τον πατέρα της όλα τα μυστικά της δουλειάς, ξέρει να αντεπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία και θεωρείται η διάδοχος του Απόστολου Βακάκη, όποτε αυτός θελήσει να ξεφύγει από την καθημερινότητα του ομίλου. Γιατί να αποχωρήσει από τα Jumbo εντελώς δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Η elegance Σοφία Βακάκη έχει δύο παιδιά με τον Πασχάλη Διαμαντίδη.

Βασίλης Μιχαήλ και Χριστίνα Βακάκη

Από την άλλη η Χριστίνα Βακάκη είναι πιο εξωστρεφής. Παλαιότερα είχε έντονη κοινωνική ζωή και λάτρευε τη μόδα και τα ακριβά αξεσουάρ, αλλά ανεξάρτητη πάντα, από μαθήτρια δούλευε για το χαρτζιλίκι της, ως πωλήτρια στο κοσμηματοπωλείο του Καίσαρη στην Κηφισιά. Από τα αδέλφια αυτή ήταν η πάντα η πιο εξωστρεφής και η πιο απρόβλεπτη με δεδομένη τη κλίση της στις γεύσεις, τόσο ώστε κανείς δεν ξαφνιάστηκε όταν αντί να σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, έγινε δεκτή από την σπουδαιότερη, μοντέρνα σχολή σεφ του κόσμου στο Μαιάμι.

Με τον χαμό του αδελφού της επιστρέφει στην Αθήνα για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της, παντρεύεται τον -όπως δηλώνει- εφοπλιστή Βασίλη Μιχαήλ κι έχει και αυτή δύο παιδιά.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει το 2014 έπειτα από μια θυελλώδη σχέση, έναν μήνα μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα από τις χειμερινές τους διακοπές κι ενώ όλα συνηγορούσαν ότι η σχέση αυτή όδευε προς επισημοποίηση, ήρθε ο χωρισμός. Λέγονταν τότε πως η αιτία για το χωρισμό ήταν η άρνηση της Χριστίνας στην πρόταση γάμου του. Εκείνη επέστρεψε στο Μαϊάμι και εκείνος συνέχισε τη ζωή του, παραμένοντας φίλοι. Ο Κύπριος εφοπλιστής, μάλιστα, απασχολούσε και τις κοσμικές στήλες για τις τρυφερές εμφανίσεις του με την τραγουδίστρια Josephine.

Όταν η Χριστίνα επέστρεψε στην Ελλάδα για να βρεθεί δίπλα στην οικογένεια της και άρχισε να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας, μοιραία οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά και το ζευγάρι Χριστίνα Βακάκη και Βασίλης Μιχαήλ είναι αγαπημένο.

Βίντεο από τα γενέθλια της Χριστίνας Βακάκη πέρυσι

Διαβάστε επίσης:

Keywords
Αναζητήσεις
sofia-kai-christina-vakaki-oi-kores-tou-mister-jumbo-kai-o-koubaras-ekatontadon-ekatommyrion.htm
Τυχαία Θέματα