Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η Wall Street – Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την ανάκαμψη του πετρελαίου και την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών να ενισχύει το θετικό κλίμα, ξεκινώντας με το καλύτερο τρόπο την τελευταία εβδομάδα του χρόνου.

Μάλιστα, ο Dow Jones επέστρεψε πάνω από τα 36.000 δολάρια με άνοδο άνω των 350 μονάδων ενώ ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 36.302,38 μονάδες με άνοδο 0,98%, ο S&P 500 στις 4.791,19 μονάδες με άνοδο 1,38% ενώ ο Nasdaq

στις 15.871,26 μονάδες με κέρδη 1,39%.

Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού κρατικού ομολόγου κινήθηκε στο επίπεδο του 1,48%

Οι αναλυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, η οποία τείνει να γίνει η επικρατέστερη σε πολλές περιοχές. Ωστόσο, η χαμηλή της νοσηρότητα έχουν φέρει αισιοδοξία στην αγορά, η οποία ευελπιστεί πως η επικράτησή της θα οδηγήσει τελικά και στο τέλος της πανδημίας.

Παράλληλα, θετικά ήταν τα νέα από τη Βρετανία, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το ενδεχόμενο για lockdown πριν την Πρωτοχρονιά. Τα νέα οδήγησαν σε μείωση των πιέσεων στις μετοχές των μεγάλων αεροπορικών, παραμένοντας πάντως σε αρνητικό έδαφος. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές του κλάδου της κρουαζιέρας.

Από την άλλη, πάντως, στις ΗΠΑ ο Άντονι Φάουτσι κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ενόψει της εορτής για την έλευση του 2022.

Η αγορά άκουσε με ενδιαφέρον και την Κίνα να δηλώνει πως θα στηρίξει την πραγματική οικονομία της χώρας. Κάτι που έφερε την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, ενισχύοντας τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας.

Ιδιαίτερα θετικά κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές, με τις κατασκευάστριες καρτών γραφικών και επεξεργαστών NVIDIA και AMD να κλείνουν στο +4,40% και στο +5,62% αντίστοιχα. Στο +3,26% έκλεισε η μετοχή της Meta Platforms (Facebook).

Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσαν η Microsoft (2,32%) και η Apple (2,30%), ενώ ακολούθησε η μετοχή της Chevron (2,04%).

Μόλις 2 μετοχές του Dow Jones έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος (Walt Disney -0,54% και Boeing -0,51%) ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Verizon.

Άλμα 8,33% σημειώνει η μετοχή της GoDaddy, έπειτα από την είδηση πως η ακτιβιστική επενδυτική Starboard Value αγόρασε μερίδιο 6,5% στην εταιρεία.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα