Στο μάτι της αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Goldman Sachs για τα ESG

Νέες κυρώσεις αναμένονται το Σεπτέμβριο από την αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για αβάσιμους ισχυρισμούς ESG, σύμφωνα με το Bloomberg.

H αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει δημιουργήσει την Task Force για το κλίμα και τα ESG πριν από ενάμιση χρόνο, μια ομάδα που εργάζεται αθόρυβα, αλλά κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, βοήθησε να προχωρήσουν τουλάχιστον τρεις υποθέσεις μέχρι την επιβολή κυρώσεων.

Οι εταιρείες που έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες για παραπλανητικούς

ισχυρισμούς ESG είναι οι Bank of New York Mellon Corp., ο φορέας ασφάλισης υγείας Benefytt Technologies Inc. και η βραζιλιάνικη εταιρεία εξόρυξης Vale S.A.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs μπορεί κάλλιστα να είναι ο επόμενος στόχος στις τοποθεσίες της task force.

Η SEC διερευνά ισχυρισμούς ότι τα κεφάλαια του τραπεζικού γίγαντα δεν ευθυγραμμίζονται με τις μετρήσεις ESG που διαφημίζονται στο προωθητικό του υλικό.

Σημειώνεται ότι το Μάιο η BNY Mellon συμφώνησε να πληρώσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αξιώσεις ανακριβειών ESG σχετικά με τα κεφάλαιά της, χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τίποτα».

Ταυτόχρονα, η SEC επεξεργάζεται νέους κανόνες για την καταπολέμηση των ψευδών ισχυρισμών  ESG από επενδυτικά κεφάλαια και για να αναγκάσει τις εταιρείες να γνωστοποιούν πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις δραστηριότητές τους. Νέοι κανόνες ή όχι, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, αντιμετωπίζει πίεση από Δημοκρατικούς και υποστηρικτές των επενδυτών να προχωρήσει σε δράσεις για να προφυλαχθεί το επενδυτικό κοινό  από παραπλανητικές εταιρικές γνωστοποιήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και άλλα ζητήματα ESG.

Keywords
Τυχαία Θέματα