Στο σφυρί η έδρα του Σπύρου Παζαρόπουλου στη Νέα Ιωνία

Στο σφυρί βγαίνουν, ύστερα από τον περσινό ανεπιτυχή πλειστηριασμό, επτά ιδιοκτησίες του «Κόσμος Αυτοκίνηση» του Σπύρου Παζαρόπουλου στη Νέα Ιωνία.

Οι επτά πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου κι επισπεύδουσα είναι η ΑΑΔΕ, καθώς η εταιρεία οφείλει στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) το ποσό των 8,74 εκατομμυρίων

ευρώ. Το σημαντικότερο από τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται είναι το πολυώροφο κτίριο επί της λεωφόρου Κύμης στη Νέα Ιωνία που αποτελούσε την καρδιά των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Πρόκειται για οικοδομή αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο, Α και Β ορόφους. Το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 209,30 τ.μ. και αποτελείται από τρεις χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, από έναν ελεύθερο χώρο για τη διακίνηση των αυτοκινήτων, από τον χώρο του κλιμακοστασίου, το μηχανοστάσιο, τον ανελκυστήρα αυτοκινήτων, καθώς και ένα χώρο – φανοποιείο 60 τ.μ..

Ο Σπύρος Παζαρόπουλος έχει ήδη απωλέσει μία βίλα στη Φτελιά της Μυκόνου, τον Ιούνιο του 2021. Το ακίνητο είχε επίσης βγει σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Polis Dania Designated Activity Company, μια εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία είχαν μεταφερθεί δάνεια της Citibank. Επρόκειτο για ένα συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 4.237,80 τ.μ. με πισίνα κι ελικοδρόμιο.

Ο Σπύρος Παζαρόπουλος εισήλθε στην αγορά του αυτοκινήτου ως εξουσιοδοτημένος dealer στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Μέχρι το 2008 είχε καταστεί ένας από τους ισχυρούς παίκτες της αγοράς αυτοκινήτου, αντιπροσωπεύοντας μάρκες όπως η VW Group. Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2010, όταν η Kosmocar, αντιπρόσωπος των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και VW στην Ελλάδα, διέκοψε τη συνεργασία με τον όμιλο Παζαρόπουλου. Το 2018 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των επιχειρήσεων με τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 30,9 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες. Μάλιστα, ο ίδιος είχε συλληφθεί για μη απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ύψους 800.000 ευρώ.

Πάντως, σήμερα φέρεται να είναι ακόμα παρών στην αγορά του αυτοκινήτου, μέσω πώλησης, service και after sales service, καθώς διαθέτει δύο καταστήματα, στην Καλογρέζα και στο Ρέντη. Ωστόσο, στις 7 Νοεμβρίου η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 2022 (οπότε δημοσιεύτηκαν τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία) η Κόσμος Αυτοκίνηση είχε μηδενικό τζίρο και ζημιές 115 χιλιάδων.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-sfyri-i-edra-tou-spyrou-pazaropoulou-sti-nea-ionia.htm
Τυχαία Θέματα