Τι τρέχει με Πειραιώς και Eurobank, οι κατασχέσεις της ΑΚΤΩΡ και ο «κόκκινος» Γεραπετρίτης, οι τραπεζικές business της Παντελάκης Sec, το μανιφέστο της Τσέτη, ο γάμος του Ξυλά, και δύο quiz με τις 10 Ferrari του εφοπλιστή και τον κουρασμένο της Εκάλης

Χρηματιστήριο: Με ορμή για πάνω από 1.500 μονάδες…

Στον δρόμο των 1.500 μονάδων, ως πρώτο σκαλοπάτι για τις 1.550 μονάδες, βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο.

Κι αν δεν υπάρξει κάποια αιφνιδιαστική αναταραχή, κυρίως από το εξωτερικό, τότε το ελληνικό Χρηματιστήριο θα φτάσει σύντομα σε νέα ρεκόρ, ακόμη και με κίνηση προς τις 1.600 μονάδες.

Ακόμη και την Παρασκευή, σε μια ήσυχη συνεδρίαση, ο Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,46% στις 1.484 μονάδες, ακολουθώντας τα διεθνή χρηματιστήρια.

Να σας πληροφορήσω πως

από τις αρχές του έτους το Χρηματιστήριο καταγράφει κέρδη 14,7% ενώ από τις 9 Οκτωβρίου και τις 1.105 μονάδες, καταγράφει κέρδη άνω του 34%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε την Παρασκευή η Πειραιώς, με 2,12% στα 3,86 ευρώ. Άνοδο 1,01% σημείωσε η Alpha κλείνοντας στα 1,644 εκατ. ευρώ.

Σε νέα υψηλά έτους έκλεισε η Eurobank, στα 2,079 ευρώ, με κέρδη +0,68%.

Με άνοδο 0,25% έκλεισε η Εθνική Τράπεζα, στα 8,10 ευρώ ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η μετοχή της Ελλάκτωρ, με άνοδο 2,67% ενώ η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,23% 13,19#ifrm38{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig38:hover + #ifrm38,#ifrm38:hover,#trig38:active + #ifrm38,#ifrm38:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} έκλεισε με άνοδο 2,57%.

Αναλυτές εκτιμούν πως η εβδομάδα που μπαίνει θα δείξει αν θα υπάρξει κάποια βραχύβια διόρθωση ή θα έχει δυνάμεις το Χ.Α. να ανέβει πάνω από τις 1.500 μονάδες εκμεταλλευόμενη το θετικό κλίμα διεθνώς, τη σταθερή δημοσιονομική εικόνα της χώρας, την αναβάθμιση από τους ξένους οίκους, αλλά και τις ελπίδες ότι στη Μέση Ανατολή δεν θα έχουμε ανάφλεξη.

Και μην ξεχνάτε: Το deal της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με την αραβική Masdar πλησιάζει, όπως και κάποιες κινήσεις που γίνονται στο χώρο της Πληροφορικής.

Πειραιώς: Σταμάτησε ο επίμονος πωλητής;

Αγαπητοί αναγνώστες, την προηγουμένη εβδομάδα, σας ενημερώσαμε ότι κάτι τρέχει με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Η μετοχή ΠΕΙΡ 0% 3,86#ifrm134{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig134:hover + #ifrm134,#ifrm134:hover,#trig134:active + #ifrm134,#ifrm134:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} πιέστηκε αρκετά την Τετάρτη και την Πέμπτη καθώς επιθετικός παίκτης ρευστοποιούσε το χαρτί, για να αγοράσει Eurobank.

Πρέπει να σας πω, όμως ότι την Παρασκευή η μετοχή της ηρέμησε, και μάλιστα έκλεισε με άνοδο 2,12% στα 3,86 ευρώ.

Και η Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,44% 2,05#ifrm79{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig79:hover + #ifrm79,#ifrm79:hover,#trig79:active + #ifrm79,#ifrm79:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} έκλεισε με κέρδη 0,68% στα 2,08 ευρώ.

Ο λόγος της ανόδου της μετοχής της Πειραιώς την Παρασκευή είναι ότι ο επίμονος πωλητής σταμάτησε τις ρευστοποιήσεις.

Κρίσιμη ημέρα θα είναι η σημερινή.

Εάν δεν εμφανιστεί και σήμερα σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν, τουλάχιστον από το συγκεκριμένο fund, οι πωλήσεις.

Η ΤΙΤΑΝ και ο MSCI

Η εβδομάδα αυτή έχει ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα που μπορούν να δώσουν το στίγμα για την κίνηση του Γενικού Δείκτη.

Αύριο, Τρίτη, ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει, πριν την έναρξη της συνεδρίασης τις οικονομικές του επιδόσεις για το α’ τρίμηνο του 2024 και στη συνέχεια η διοίκηση θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Ακολουθούν την Πέμπτη Αlpha Bank, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Επίσης, αύριο 14 Μαΐου 2024, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI της τριμηνιαίας αναθεώρησης και οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν στις 3 Ιουνίου.

Να θυμίσω ότι ο δείκτης MSCI Greece Standard αποτελείται τώρα από 10 τίτλους: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Κάποιοι πιθανολογούν (οριακές πιθανότητες) ότι ενδέχεται να εισαχθεί, η TITAN… Είναι μεν πολύ δύσκολο, αλλά εγώ το επισημαίνω.

ΑΚΤΩΡ: Οι κατασχέσεις και ο «κόκκινος» Γεραπετρίτης

Αγαπητοί αναγνώστες, παντού σε όλο τον πλανήτη οι κυβερνήσεις φροντίσουν οι επιχειρήσεις τους να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δουλειές ειδικά στο εξωτερικό.

Προέδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί προσέχουν πάντα να είναι alert όταν μια επιχείρηση της χώρας τους επεκτείνεται στο εξωτερικό.

Παντού;

Χμμμ, εξαίρεση η Ελλάδα.

Λοιπόν, προσέξτε τι έμαθα.

Το αλβανικό δημόσιο οφείλει στην κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ (θυγατρική της Intrakat) εδώ και πολλά χρόνια 50 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει κερδίσει μια διαιτησία στη Γαλλία εναντίον του αλβανικού δημοσίου.

Το αλβανικό δημόσιο φυσικά «κάνει το κουνέλι» και δεν πληρώνει.

Ο Εξάρχου της Άκτωρ, λοιπόν δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του αλβανικού δημοσίου στην Ελλάδα.

Όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει να σταλεί ανάλογο αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το αίτημα αποστέλλεται από το Δικαιοσύνης στη συνέχεια στο ΥΠΕΞ, καθώς χρειάζεται η έγκριση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ενώ λοιπόν το αίτημα έχει προωθηθεί από το Δικαιοσύνης (Γιώργος Φλωρίδης) στο Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης κάνει και αυτός το «κουνέλι» όπως ακριβώς ο Αλβανός πρόεδρος Ράμα.

Αντί λοιπόν ο Γεραπετρίτης να επιτρέψει στην ΑΚΤΩΡ να κατασχέσει για παράδειγμα τα έπιπλα της αλβανικής Πρεσβείας ή άλλα περιουσιακά στοιχεία εντός της Ελλάδος προκειμένου να πιέσει τις καταστάσεις, έχει αφήσει το αίτημα να αραχνιάζει σε κάποια συρτάρια…

Μου φαίνεται ότι ο Γεραπετρίτης νομίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα!!!

Τέτοιες ιδέες τις έχουν τα κόκκινα παλικάρια της Αριστεράς.

Εάν υποπτευθώ και ο Γεραπετρίτης έγινε κόκκινος, ε τότε…..

Τα παλιόπαιδα του Μετρό Θεσσαλονίκης και η υπόσχεση Εξάρχου

Μιας που αναφέρομαι στην Intrakat και στην ΑΚΤΩΡ, πηγή από τη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι κάποια παλιόπαιδα που εργάζονται στο Μετρό της πόλης, έχουν αρχίσει και σαμποτάρουν την καλή εκτέλεση του έργου.

Τα «παλιόπαιδα» αυτά είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια να μην εργάζονται και να πληρώνονται.

Κοινώς να «μασάνε».

Όμως, από ότι μαθαίνω τα παλικάρια τα ατίθασα τα έχουν εντοπίσει οι υπεύθυνοι του έργου…

Και έρχονται δύσκολες ημέρες για αυτούς. Μην ξενυχτάτε άλλωστε ότι η INTRAKAT έχει υποσχεθεί να παραδώσει το έργο εντός του 2024.

Και τις υποσχέσεις του ο Εξάρχου τις τηρεί…

Η καλή δουλειά της Παντελάκης SEC

Προ ημερών έμαθα πως καλή και συστηματική προεργασία κάνει ήδη η Παντελάκης Securities για την επερχόμενη ΑΜΚ του 5ου πυλώνα.

Θυμίζουμε βέβαια πως η ίδια εταιρεία είχε κάνει εξαιρετική δουλειά με μεγάλη επιτυχία και στο IPO της Optima Bank.

Και από ότι μαθαίνω ο πρόεδρος της Optima, Γιώργος Τανισκίδης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος…

Το «μανιφέστο» της Ιουλίας Τσέτη

Αγαπητοί αναγνώστες, η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, επέλεξε το mononews για να καταθέσει το «μανιφέστο» της για την προεδρία του ΣΕΒ και με αποκλειστική συνέντευξη στη δημοσιογράφο, Βίκυ Καρατζαφέρη, έστειλε πολλά μηνύματα για το τι επιδιώκει να κάνει αν εκλεγεί.

Αν και στους επιχειρηματικούς κύκλους όλοι λένε ότι η κ. Τσέτη είναι το αουτσάιντερ και ο πολυπράγμων και πολύπειρος Σπύρος Θεοδωρόπουλος το φαβορί, η φαρμακοβιομήχανος, αν μη τι άλλο έχει σχέδιο για τον Σύνδεσμο των βιομηχάνων.

Κι από αυτά που μας είπε στο mononews καταλαβαίνουμε ότι θέλει ένα πιο σύγχρονο κι εξωστρεφή ΣΕΒ που θα απευθύνεται και σε επιχειρήσεις μικρότερες αλλά και σε όσες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα της ψηφιακής μεταρρύθμισης και της πράσινης μετάβασης.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, ήταν η αναφορά της στο «αθηνοκεντρικό μοντέλο» από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε, κάνοντας ουσιαστικά άνοιγμα στις επιχειρήσεις της περιφέρειας.

Και οι… ατάκες της με πολλά υπονοούμενα που συζητήθηκαν περισσότερο από τους βιομήχανους, «εχθρούς» και «φίλους» της κ. Τσέτη ήταν:

«Οφείλουμε να σταθούμε ακόμη πιο κοντά και συνεργατικά στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα. Οι ΜΜΕ έχουν φωνή, δεν είναι αόρατες και αποτελούν το παραγωγικό θεμέλιο της οικονομίας μας». Είναι άραγε αιχμή ότι μέχρι σήμερα παρέμεναν αόρατες από τον ΣΕΒ;

Και: «Ο ΣΕΒ οφείλει πλέον να έρθει πιο κοντά με τα μέλη του, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διάδραση και άρα μεγαλύτερη σύμπνοια, συμμετοχικότητα και συνεργασία».

Για ποιους χτυπά την καμπάνα η κ. Τσέτη;

Είναι σίγουρο ότι οι πρώτες κάλπες στην ιστορία του ΣΕΒ  θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και οι μετεκλογικές συνεργασίες…

Το γεύμα δύο δικηγόρων… του Γεραπετρίτη με τον Κουτνατζή

Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχουν δύο δικηγόροι που συντρώγουν σε ταβερνάκι της Ζαλοκώστα; Κανένα, εκτός κι αν οι δύο αυτοί κύριοι είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής.

Οι δυο του τα είπαν την Παρασκευή το μεσημέρι κάπου απόμερα, μεταξύ των εκλεκτών μεζέδων του «Ελιά και Τσίπουρου» και του κρασιού.

Σίγουρα έχουν πολλά να πουν αφού και ευρωεκλογές έχουμε μπροστά μας και πολλά ανοικτά μέτωπα έχει η κυβέρνηση, που χρειάζονται τις νομικές γνώσεις τόσο του Γ. Γεραπετρίτη όσο και του Σ. Κουτνατζή.

Ο δεύτερος ενδεχομένως να συμβουλευόταν τον πρώτο ο οποίος είχε μακρά θητεία στο Μέγαρο Μαξίμου και γνωρίζει καλά τους… διαδρόμους, τους οποίους τώρα μαθαίνει ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κ. Μητσοτάκη.

Πάντως, μου έκανε εντύπωση ένα γεγονός. Αφού ολοκληρώθηκε το γεύμα των δύο και σηκώθηκαν να φύγουν, κάποιος κομψά ντυμένος την είχε «στήσει» στον Στέλιο Κουτνατζή και του είπε: «πάμε να τα πούμε πέντε λεπτά».

Και ξαναμπήκαν στο ταβερνάκι ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης βάδισε προς το ΥΠΕΞ που έχει… απλωμένο τραχανά. Από το ταξίδι στην Άγκυρα σήμερα, μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την επικράτηση των εθνικιστών στη Β. Μακεδονία, αλλά και την επίσκεψη Ράμα χθες στην Αθήνα.

Γιώργος Γεραπετρίτης και Στέλιος Κουτνατζής

Mηχανισμό στήριξης των μονάδων αερίου ετοιμάζουν Κομισιόν και κυβέρνηση…

Σας έχω σήμερα αποκλειστική είδηση που αφορά στο μέλλον μεν, αλλά ειδικά στο ενεργειακό μέλλον της χώρας και έχει να κάνει με εκατομμύρια νοικοκυριά-καταναλωτές και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Αθόρυβα το τελευταίο εξάμηνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεννόηση με την Κομισιόν και τη σύμφωνη γνώμη της κας Φον Ντερ Λάιεν, ετοιμάζει μηχανισμό στήριξης και προστασίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο, που φαίνεται πως θα υποχωρήσουν την επόμενη επταετία λόγω της αναμενόμενης ταχύτατης διείσδυσης των ΑΠΕ.

Μπροστά στον κίνδυνο να μην είναι βιώσιμοι οικονομικά οι σταθμοί σε 5-7 χρόνια, η κυβέρνηση επεξεργάστηκε τον λεγόμενο Μηχανισμό Διαθεσιμότητας Ισχύος (ουσιαστικά ένα σύστημα νόμιμης επιδότησης), με τη σύμφωνη γνώμη  και της Ε.Ε.

Υπενθυμίζω πως στη χώρα μας περίπου 700.000 νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα

Επίσης οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αερίου έχουν συνολική ισχύ πάνω-κάτω 6000 Μεγαβάτ ενώ το 2030 οι μονάδες αυτές θα αθροίζουν συνολική ισχύ 8.000 Μεγαβάτ.

Αλλά και οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις είναι σημαδιακές για τη χώρα: Ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ έχουν 5 μονάδες αερίου (Αλιβερίου, Κομοτηνής, Λαυρίου 1 και 2 και  Μεγαλόπολης), ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και η Protergia έχουν 2 μονάδες (του Αγ. Νικολάου Βοιωτίας και της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ), ο Γιώργος Περιστέρης και ο ΗΡΩΝ έχουν 2 μονάδες στη Βοιωτία, η Helleniq Energy-ELPEDISON έχει δύο μονάδες (Θεσσαλονίκη και Θίσβη Βοιωτίας), ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης-ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ έχει τη μονάδα της ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER των  Αγ. Θεοδώρων.

Παράλληλα στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε Κομοτηνή (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Motor Oil) και Αλεξανδρούπολη (ΔΕΗ-όμιλος Κοπελούζου-ΔΕΠΑ Εμπορίας), ώστε μαζί με τη μονάδα στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας που συνεισφέρει ήδη στο σύστημα, να ενισχύσουν την ενεργειακή δυναμική της χώρας.

Εάν τελικά το μερίδιο του αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή μειωθεί κατά 72% ή έστω κατά τα δύο τρίτα (65%) το 2030 σε σχέση με το 2022, τότε πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο Μηχανισμός Διαθέσιμης Ισχύος, δηλαδή η νόμιμη επιδότηση στο αέριο.

Με το σκηνικό αυτό, στο σύνολό τους οι μονάδες δεν θα είναι βιώσιμες οικονομικά.

Ωστόσο, θα είναι απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού, καλύπτοντας τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία δεν θα επαρκεί η  παραγωγή των ΑΠΕ.

Αυτός  ο Μηχανισμός Διαθεσιμότητας Ισχύος θα είναι έτοιμος για εφαρμογή στο τέλος του 2025.

Μαθαίνω τέλος ότι στο ΥΠΕΝ που επεξεργάζεται όλο αυτό το πρόγραμμα, το μεγάλο βάρος σηκώνει ο γ.γρ. Ενέργειας Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Η  άποψη των αδελφών Κυπρίων για τη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ…

«Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» έλεγε ο  αρχαίος Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο, ο Φωκυλίδης ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. (σ.σ. ‘μην καταδικάσεις κανέναν πριν ακούσεις την ιστορία και από τους δύο’), φράση που υιοθέτησε αργότερα και ο Αριστοφάνης στις «Σφήκες».

Μου τηλεφώνησε λοιπόν μέλος της κυπριακής ανώτερης διοίκησης από τη Λευκωσία και θέλησε να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ.

Το μέλος αυτό, με πολύ υψηλό πόστο, ζήτησε ανωνυμία για να μην επηρεάσει και άλλο το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας και ο wiseman αυτό το σέβεται απόλυτα.

Όπως μου είπε χαρακτηριστικά «οι πιέσεις που μας ασκεί ο ΑΔΜΗΕ ώστε η ΡΑΕΚ να χρεώνει τους καταναλωτές για τις δαπάνες της διασύνδεσης αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2024 είναι εντελώς άστοχες και αντισυμβατικές.

Ο κος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ έχει αρχίσει να μας λέει… ανέκδοτα, ότι τάχα θα φτιάξει ο ίδιος το ρυθμιστικό πλαίσιο, θα το στείλει στην ΡΑΕΚ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου) και την ΡΑΑΕΥ και εκείνοι θα πρέπει άμεσα να το εγκρίνουν και να το εφαρμόσουν».

Σε ερώτηση του wiseman για τα έσοδα και το ρυθμιστικό πλαίσιο του έργου μας απάντησε: «η ΡΑΕΚ έχει έτοιμο το ρυθμιστικό πλαίσιο από το 2023 και θεωρώ προσβλητικό να μας λέει ένας επενδυτής που μάλιστα δεν έχει βάλει ακόμη τα λεφτά, ποια διαδικασία να εφαρμόσουμε.

Ακόμη χειρότερα είναι τα υπονοούμενα για σκόπιμη καθυστέρηση του τωρινού έργου (Great Sea) σε σχέση με το προηγούμενο του Euroasia.

Νομίζω ότι ο κος Μανουσάκης έχει αναλάβει κάτι πάνω από τις δυνάμεις του και δεν το καταφέρνει και για το λόγο αυτό έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα μεγάλο γεωπολιτικό και διακρατικό έργο αξίας πάνω από 2 δισ. ευρώ, οπότε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ πρέπει πρωτίστως να ηρεμήσει και να αφήσει τις δύο κυβερνήσεις να τα βρουν αντί να βάζει φιτιλιές…».

Αυτά μου είπε, αυτά σας μεταφέρω και τα συμπεράσματα δικά σας.

Μητσοτάκης-Ερντογάν και… διπλωματία του μπακλαβά

Να σας πάω στα πολιτικά μιας και είναι πλούσια η ατζέντα των ημερών.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αν με ρωτήσετε τι θα βγει από τις συνομιλίες θα σας πω κατηγορηματικά: «Απολύτως τίποτε».

Ούτε υπουργούς θα έχει μαζί του, πλην του ΥΠΕΞ, ούτε θα συζητηθεί καμιά «βαριά» ατζέντα, όπως ΑΟΖ, θαλάσσια πάρκα και γκρίζες ζώνες.

Αλλωστε, οι δύο ηγέτες τα είπαν όλα με τις συνεντεύξεις του, ο Ερντογάν στην Καθημερινή, ο Μητσοτάκης στη Μιλιέτ.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι ο διάλογος είναι η μοναδική διέξοδος των δύο χωρών, όμως, Ελλάδα και Τουρκία τα βλέπουν εντελώς διαφορετικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και για «καζάν – καζάν», ο δε, Έλληνας πρωθυπουργός ούτε καν το συζητά και το μόνο που θα θέσει είναι την ενόχλησή του για τη Μονή της χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί.

Η επίσκεψη – εξπρές το πολύ να έχει επιβεβαίωση των συμφωνιών για τουρισμό και μεταναστευτικό και κάποιες αμοιβαίες δηλώσεις για σεβασμό των χωρών, αλλά έτερον ουδέν. Μαθαίνω επίσης ότι θα υπογραφούν δύο συμφωνίες χαμηλής πολιτικής. Η πρώτη αφορά συνεργασία για την Πολιτική Προστασία και μια συμφωνία για θέματα υγείας. Επίσης και μια τρίτη ιδιωτική για τη δημιουργία ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ.

Όπως είπε κάποιος Τούρκος δημοσιογράφος στην Αριστοτελία Πελώνη, μάλλον θα είναι «διπλωματία του μπακλαβά».

Ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι στις συσκέψεις θα πάρουν μέρος και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, Θεμιστοκλής Δεμίρης και Ιμπραήμ Καλίν, προφανώς για το μεταναστευτικό και για θέματα τρομοκρατίας.

Το σόου του Ράμα…

Με δεκάδες λεωφορεία και 2.000 μεταφερόμενους οπαδούς που έκαναν 12 ώρες ταξίδι ως την Αθήνα, έγινε χθες η φιέστα του Έντι Ράμα στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό του Γαλατσίου.

Από μια άποψη ήταν πετυχημένη η συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος σόου ήθελε να κάνει ενόψει των εκλογών στην Αλβανία που δεν αποκλείεται να είναι πρόωρες, κι όχι σε ένα χρόνο.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, πάνω από 1.000 αστυνομικοί και μυστικοί για να μη συμβούν παρατράγουδα και κατά τα λοιπά, «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» από όλη αυτή τη φιέστα.

O Ράμα έκανε σόου, ένα χρόνο ακριβώς από τη σύλληψη Μπελέρη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής από τη φυλακή έστειλε μήνυμα ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, o Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν ήρθε να προκαλέσει, φώναξε και «ζήτω η Ελλάδα», ενώ το Μαξίμου παραμένει εξοργισμένο με τον Ράμα για την επιλογή του χρόνου της άτυπης επίσκεψής του.

Ποιας άτυπης άλλωστε; 150 άτομα συνόδευαν τον Ράμα, υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι…

Εκεί στην ΕΡΤ όλα καλά με την Eurovision;

Δεν ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο για το πανηγυράκι της Eurovision και τα παρατράγουδα με το Ισραήλ, όμως, θέλω να σταθώ σε ένα γεγονός που μου έκανε εντύπωση.

Οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι έκαναν δηλώσεις, μιλώντας τουρκικά μετά τον διαγωνισμό, λέγοντας με έμφαση ότι είναι «Έλληνες-Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Μετά ζήτησαν συγγνώμη, μίλησαν για παρεξήγηση, αλλά ήταν αργά…

Εκεί στην ΕΡΤ όλα καλά; Είναι πανευτυχείς που σε κάποια στιγμή η τηλεθέαση έφτασε το 80% και δεν ασχολούνται με εθνικά θέματα;

Δεν ήξεραν όταν τους επέλεγαν; Δεν ρώταγαν; Και δεν φρόντισαν να μην εκτεθούν; Εκτός αν ο κ. Ζούλας είναι εκτός εθνικής γραμμής που δεν αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, κάτι που μόνο ο Ερντογάν το κάνει.

Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί, μη βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια, ειδικά σε κιτς σόου που, ωστόσο, τα βλέπει όλη η Ευρώπη.

Η αγωνία του Μαξίμου για την… 29η Μαΐου 

Ξέρετε ποιο είναι το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση; Ούτε ο Ερντογάν, ούτε ο Ράμα, ούτε η συζήτηση για την ακρίβεια την Πέμπτη; Το πρόβλημα είναι ο μεγάλος τελικός της 29ης Μαΐου στο γήπεδο της ΑΕΚ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Οι φόβοι για επεισόδια, για «ραντεβού» σκληρών οπαδών, για καταστροφές στο όμορφο γήπεδο του «Δικέφαλου», για ζημιές στις επιχειρήσεις γύρω από την «ΟΠΑΠ Αρένα» είναι έντονοι στις τάξεις της κυβέρνησης.

Όταν ο τελικός γίνεται μάλιστα 10 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, αντιλαμβάνεται κανείς τις ανησυχίες του Μεγάρου Μαξίμου.

Σήμερα γίνεται η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και εκπροσώπους του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Αυτό που επιδιώκουν στη Λ. Κατεχάκη είναι να μην… «ματώσει μύτη», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ανώτατοι αξιωματικοί αναφέρουν πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρξουν «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών, αλλά και να μη γίνουν επεισόδια και καταστροφές. Και ζητούν από τις ομάδες να «βάλουν πλάτη».

Ήδη, πάντως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε μήνυμα στους οπαδούς ότι όλα θα κυλήσουν ήρεμα και χωρίς παρατράγουδα, όμως, μεγάλο στοίχημα είναι και το πού θα διατεθούν τα εισιτήρια.

Αν δηλαδή θα πάνε οικογένειες στο γήπεδο ή φανατικοί που δεν έχουν πρόβλημα να τα «σπάσουν» απλά και μόνο επειδή το γήπεδο είναι της ΑΕΚ.

Και μια και σας είπα για τα εισιτήρια, να σας πληροφορήσω ότι αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο.

Μέχρι και σε βουλευτές και υπουργούς τηλεφωνούν για να τους εξασφαλίσουν εισιτήριο για τον σπουδαίο αγώνα.

Καλά, για τους χορηγούς δεν το συζητώ. Ο κακός χαμός για μια «μαγική» πρόσκληση…

Θα έχουμε θέμα με τη Βόρεια Μακεδονία

Να μου το θυμηθείτε: Η υπόθεση με τη Βόρεια Μακεδονία δεν θα πάει καθόλου καλά, ειδικά μετά την προκλητική αναφορά της νέας προέδρου της χώρας, η οποία ανέφερε σκέτο Μακεδονία κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν ακαριαία και προειδοποίησε ότι το ευρωπαϊκό μέλλον της γειτονικής χώρας περνά από την πιστή τήρηση της Συμφωνίας ενώ και η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών.

Οι εθνικιστές της Βόρειας Μακεδονίας προκαλούν και να δείτε ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα στις μεταξύ μας σχέσεις.

Λέτε να δικαιωθεί ο Μητσοτάκης που δεν κυρώνει εδώ και χρόνια τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Νέο «σφυρί» για τον Κοντοβερό

Πριν από μερικές ημέρες έπεσαν τίτλοι τέλους για την εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων Κοντοβερός (Freskot).

Το λουκέτο ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου λόγω της δυσμενούς οικονομικής πορείας της εταιρείας, τα χρέη προς την φορολογική διοίκηση, τον ΕΦΚΑ, τις τράπεζες, προμηθευτές και την αντικειμενική αδυναμία αντιμετώπισης ακόμα και των ανελαστικών της δαπανών.

Στις 17 Μαΐου, δηλαδή αυτή την εβδομάδα βγαίνει στο σφυρί ένα από τα «διαμάντια» της ακίνητης περιουσίας του Κοντοβερού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για οικόπεδο με βιοτεχνικό κτήριο στο Μοσχάτο, με επισπεύδουσα την Cepal και πρώτη τιμή προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για οικόπεδο 2 στρεμμάτων και κτήριο στο οποίο είχε εγκατασταθεί για πρώτη φορά η εταιρεία. Το ακίνητο είχε ξαναβγεί στο σφυρί, αλλά χωρίς να υπάρξει πλειοδότης. Η Κοντοβερός για περισσότερα από 50 χρόνια κυριάρχησε στον χώρο των κατεψυγμένων αλιευμάτων, στην εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία, επεξεργασία, τυποποίηση, συσκευασία και διανομή τους. 

Η κρίση χτύπησε τη βιομηχανία και τα οικονομικά της αποτελέσματα άρχισαν να υποχωρούν.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία είχε εμφανίσει το 2021 ζημίες €3,56 εκατ. έναντι ζημιών €3,20 εκατ. του 2020, ενώ ο κύκλος εργασιών της είχε το 2021 συρρικνωθεί σε €3,18 εκατ., από €7,67 εκατ. το 2020.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ήταν στο τέλος του 2021 αρνητικά (€-15,07 εκατ.).

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας διαμορφώνονταν σε €30,10 εκατ., ενώ το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας κατά την 31.12.2021 ανερχόταν σε €22,18 εκατ.

Νίκας-Παπανδρέου: Η πολιτικο-επιχειρηματική σχέση

Και μιας και μιλάμε για νέες σχέσεις κι έρωτες, να σας πω ότι με πληροφόρησαν για έναν άλλον έρωτα που έχει και επιχειρηματική αλλά και… πολιτική διάσταση.

Μου λένε λοιπόν ότι η κόρη του Νίκου Παπανδρέου κι εγγονή του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, βρίσκεται σε σχέση με γόνο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα, η 18χρονη πανέμορφη Φαίδρα Παπανδρέου, η οποία έχει ανέβει και σε πασαρέλες, είναι σε σχέση με τον Παναγιώτη Νίκα, γιο του Γιώργου Νίκα από τον γάμο του με τη Μιράντα Πατέρα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και φυσικά εγγονού του σπουδαίου επιχειρηματία των αλλαντικών, Π. Νίκα.

Ο Παναγιώτης Νίκας ασχολείται με τις business στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου πριν από μερικά χρόνια και ο πατέρας του προσπάθησε να κινηθεί επιχειρηματικά αλλά είχε σοβαρές περιπέτειες λόγω του σκανδάλου insider trading, έχοντας δηλαδή εσωτερική πληροφόρηση για μετοχές στις ΗΠΑ.

Για αυτόν τον  λόγο και δεν ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Και όπως υποστηρίζουν πηγές με γνώσεις «έχει καταστήσει τον Γιώργο Νίκα “ελεύθερο πολιορκημένο” στην Ελλάδα αφού ναι μεν κυκλοφορεί ελεύθερος στα όρια της ελληνικής επικράτειας, όμως, μια… παράτολμη απόφασή του να ταξιδέψει σε άλλη χώρα ίσως του κοστίσει την ελευθερία του, αφού οι Αμερικανοί δεν αστειεύονται».

Να σας πω ότι Φαίδρα Παπανδρέου και Παναγιώτης Νίκας είναι εδώ και μερικούς μήνες ζευγάρι και να σας θυμίσω ότι η αδερφή του Νίκα, Αλεξάνδρα, που επίσης κινείται μεταξύ Λος Αντζελες και Αθήνας, ήταν (είναι; ) σε σχέση με τον γνωστό τραγουδιστή, Κωνσταντίνο Αργυρό.

Όσο για τον πατέρα του Νίκα, τον Γιώργο Νίκα, μετά τις περιπέτειες στην Αμερική επέστρεψε –κακήν κακώς– στην Ελλάδα και πριν μήνες ίδρυσε εταιρεία στο χώρο των online παιχνιδιών.

Quiz 1: O εφοπλιστής-κονφερασιέ

Ποιος κανονικός εφοπλιστής –μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων ήταν ντυμένος με βελούδινο ροζ μωβ σακάκι στο πάρτι γάμου του Αντώνη και της Ιφιγένειας Ξυλά (γιου του Γιάννη Ξυλά και της Μαρίας Πατέρα); Οι συνάδελφοί του σχολίασαν ότι ήταν «σαν Ιταλός κονφερασιέ σε κρουαζιερόπλοιο…».

Ouiz 2: Οι 10 Ferrari του εφοπλιστή

Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι το πάρτι γάμου του 31χρονου Αντώνη Ξυλά και της 24χρονης Ιφιγένειας Πρωτονοταρίου, πραγματοποιήθηκε σε κτήριο–κτήμα του εφοπλιστή και μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων, Ευάγγελου Πιστιόλη.

Από τις απουσίες που ξεχώρισαν ήταν του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου (ή τουλάχιστον δεν τον είδαν οι πηγές μου) ενώ αντίθετα ήταν εκεί η τέως σύζυγος του, Μαρίζα Μαντζαβίνου.

Ο Γιάννης Ξυλάς, πατέρας του γαμπρού, έχει παντρευτεί την αδελφή της Μαρίζας, Έλενα Μαντζαβίνου.

Αυτό που εντυπωσίασε τους καλεσμένους ήταν ότι στο υπόγειο του κτηρίου είναι παρκαρισμένες 10 κόκκινες Ferrari.

Κάποιοι λίγοι snod είπαν ότι τις έφερε ο γαμπρός για ντεκόρ του υπογείου, όμως οι περισσότεροι υποστήριξαν (που είναι και το πιθανότερο) ότι ανήκουν στον Πιστιόλη, καθώς είναι λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων και της ταχύτητας.

Μάλιστα, ο Πιστιόλης, δεν διστάζει πολλές φορές να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες στους δρόμους του προαστίου όπου διαμένει, δηλαδή στον δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης (κοντά στο ίδρυμα Καραμανλή), προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Πάντως, σήμερα θα μάθω σε ποιον ανήκουν οι Ferrari και θα σας ενημερώσω…

Αν και είμαι βέβαιος κατά 99% ότι ανήκουν στον Ευάγγελο….

Oh, My God!!!

QUIZ: Ο «κουρασμένος» της Εκάλης με τα κόκκινα βελούδινα παπούτσια

Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο νέος αγαπημένος της στήλης, ο Βασίλης «βρίσκομαι συνέχεια σε διακοπές» Μιχαήλ (γαμπρός του Αποστόλου Βακάκη που αυτοαποκαλείται εφοπλιστής, αλλά δεν έχει ούτε κουπί) εμφανίστηκε στο πάρτι Ξυλά, φορώντας «κόκκινα βελούδινα παπούτσια…», προκαλώντας τα «δηλητηριώδη» σχόλια των καλεσμένων.

To κρίσιμο, όμως είναι σε ποιες παρέες τον σχολίαζαν που είναι και το ωραίο….

Αντίθετα, η σύζυγος του, Σοφία Βακάκη ήταν στιλάτη και φινετσάτη, όπως πάντα.

Το ζεύγος κατοικεί στις διαμαντοφορεμένες οροσειρές της Εκάλης, κοντά στον πλούσιο μπαμπά και πεθερό.

Άλλωστε 55 εκατ. ευρώ θα λάβουν σύντομα η Σοφία και ο κουρασμένος.

Επίσης «παρών» στο πάρτι ήταν και ο Stefanos Κασσελάκης με τον Τάιλερ.

Oh, mon dieu!!!

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
eurobank, ακτωρ, business, quiz, ferrari, eurobank alpha, alpha eurobank, ακτωρ, γαμος, πειραιως, eurobank, quiz, ξυλα, business, εθνικη τραπεζα, alpha bank, υπουργειο δικαιοσυνης, θίσβη βοιωτίας, βαγγέλης μαρινάκης, νέα, alpha, τραπεζες, aegean, deal, τερνα, σημαίνει, συγκεκριμένο, fund, τιταν, οτε, μαΐου, αναδιαρθρωση, msci, ιουνίου, οπαπ, jumbo, δεη, motor, υπουργοι, ελλαδα, θυγατρική, εταιρεία, γαλλια, φλωριδης, μετρο, θεσσαλονικη, ipo, optima, ceo, σεβ, καρατζαφερης, μμε, αθηνα, κας, απε, ισχύ, ηρων, οιλ, power, κομοτηνη, γεκ, αλεξανδρουπολη, διευκρινίσεις, αδμηε, ραεκ, κος, κυπρος, sea, αοζ, αιγαιο, λεωφορεια, συλληψεις, ΕΡΤ, eurovision, κιτς, ΑΕΚ, ολυμπιακος, μαρινακης, εισιτήρια, εφκα, προσφορες, γεμη, παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ, νικας, insider, ηπα, online, ροζ, μωβ, γιου, god, υφίσταται, κινηση στους δρομους, ανεκδοτα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, νουμερα τηλεθεασης, σταση εργασιας, eurovision 2012, φορολογικη δηλωση 2011, κρητη, διακοπες δεη, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, Μις φαν ντερ ρόε, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, 600 δις, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, eurovision 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, αποτελεσματα, βουλευτες, αδμηε, τηλεθεαση, αιχμη, αλβανια, γεμη, γνωμη, δεπα, δουλεια, εθνικη, επιπλα, ηπα, θεμα, θητεια, θισβη, θρακη, ισραηλ, καθημερινη, κυπρου, μμε, μωβ, πλαισιο, προγραμμα, σεβ, σημερινη, τιταν, φυσικο αεριο, aegean, alpha, ceo, jumbo, αγκυρα, αγορα, αγωνια, αδυναμια, αλεξανδρα, αμερικη, απε, απλα, αριστοτελης, αριστοφανης, ατζεντα, βαγγέλης μαρινάκης, βγαινει, βικυ, βοιωτια, βορεια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, δημοσιο, δειτε, δηλωσεις, διευκρινίσεις, διοικηση, δωσει, εγινε, ελενα, ευρω, ειπαν, ειπε, εισιτήρια, ελευθερια, εβδομαδα, ενεργεια, επενδυτης, επιτυχια, ερντογαν, ερχονται, εταιρεία, ετοιμο, ευθυνη, ευρωπη, εφοπλιστης, εχουμε και λεμε, ζευγος, ζεστο νερο, ζωνες, ιδεες, ιδια, ιμπραημ, ηνωμενες πολιτειες, υποθεση, ηρεμησε, ηρων, υφίσταται, μηχανες, θετικο, ιδρυμα, εικονα, ηρεμα, κας, κυβερνηση, κινηση, κυκλος, κιτς, κλιμα, κος, χτυπα, λεφτα, λευκωσια, λουκετο, λογο, μαΐου, μακεδονια, μαξιμου, ματια, μηνυματα, μηνες, μητσοτακης, μοσχατο, μυτιληναιος, νερο, παντα, ομιλος, οιλ, ορια, ορμη, ορος, ουσιαστικα, πεμπτη, πηγη, πιστη, ροζ, πωλησεις, ρεκορ, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, συντομα, συγκεντρωση, συλληψη, σοου, σοφια, στιγμα, συγχρονο, σφυρι, σχεδιο, σχολια, τερνα, τεως, τιμη, τουρκια, τριτη, φυλακη, ισχύ, φαιδρα, φυσικα, φυσικο, φιεστα, φιορεντινα, φορολογικη, φωνη, φορα, χειροτερα, χρονικα, ψυχραιμια, ωρες, αλβανος, ασφαλεια, deal, δουλειες, εφαρμογη, ελληνικα, elpedison, εμφαση, energy, επεισοδια, ερωτες, fund, γαμπρος, γνωσεις, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, ιουλια, ipo, υπουργειο, ιουνίου, index, κακος, κλειστο, κυριακου, msci, μπροστα, ομαδες, optima, οργη, πηγες, ποιητης, πληροφοριες, power, πωληση, ραεκ, σημαίνει, σπυρος, ταξιδι, online, τραπεζα, θελω να, θεματα, θερμανση, υγειας, motor, χερια, insider, ζευγαρι, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Αναζητήσεις
ti-trechei-me-peiraios-kai-eurobank-oi-katascheseis-tis-aktor-kai-o-kokkinos-gerapetritis-oi-trapezikes-business-tis-pantelakis-sec-to-manifesto-tis-tseti-o-gamos-tou-xyla-kai-dyo-quiz-me-tis-10-ferrari-tou-efoplisti-kai-ton-kourasmeno-tis-ekalis.htm
Τυχαία Θέματα