Bundesliga: 5 λόγοι που περιμένουμε με αγωνία την έναρξή της (vids)

Μια κούρσα που κρίθηκε στο νήμα και μία ομάδα η Μάιντς που στέρησε τον τίτλο από την Ντόρτμουντ και έφερε χαμόγελα στο Μόναχο για 11η φορά στη σειρά. Η Bumdesliga το πρωτάθλημα που ξεχωρίζει στο Top 5 της Ευρώπης για τα ταλέντα που ξεπηδούν και τα γκολ που επιτυγχάνονται κατά συρροή, ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες και εμείς σας παρουσιάζουμε 5 λόγους για να ξέρετε τι να περιμένετε.

Η Μπάγερν του Τούχελ

Ο Γερμανός τεχνικός ανέλαβε στα τέλη Μαρτίου και δεν κατάφερε να

βάλει τη σφραγίδα του, αν και ο τίτλος πήγε και πάλι στο Μόναχο. Με δική του προετοιμασία, δικά του φιλοσοφία και κανόνες Τούχελ, αναμένουμε μια ομάδα που και διαφορετική από πέρυσι θα είναι, αλλά και θα αποτελέσει τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του 12ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Η πληγωμένη Ντόρτμουντ

Έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο τον οποίο κρατούσε μέχρι την τελευταία αγωνιστική στα χέρια της. Ο Τέρζιτς θα πρέπει να αντικαταστήσει έναν από τους κορυφαίους μέσους του κόσμου, τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην Μαδρίτη, αλλά ο σύλλογος έχει αποδείξει ότι ξέρει καλά πως να ξεπερνά αυτές τις απώλειες, ακόμη κι αν πρόκειται για παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ο υγιής Αλέρ μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τους κιτρινόμαυρους.

Ο παράγοντας Λειψία

Κυπελλούχος και μόλις 5 βαθμούς από την κορυφή και το δίδυμο των Μπάγερν-Ντόρτμουντ. Καμία ομάδα στην Γερμανία δεν πήρε περισσότερους βαθμούς από την Λειψία από τις 8 Σεπτεμβρίου, όταν και ανέλαβε ο Ρόζε. Πλέον από την αρχή στον πάγκο της ομάδας, χωρίς Ενκουνκού και Λάιμερ, αλλά με έτοιμες τις λύσεις αντικατάστασης, ο Ρόζε θέλει να κάνει την ομάδα του πρωταθλήτρια. Άλλωστε έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος εκτός Μπάγερν και Ντόρτμουντ κατέκτησε τίτλο. Ήταν η Βόλφσμπουργκ τη σεζόν 2008-09.

Η ταπεινή Χαϊντενχάιμ

Ο Φρανκ Σμιντ ήταν ήδη 2 χρόνια στον πάγκο της ομάδας όταν η Λειψία “ήρθε στη ζωή” το 2009 στην πέμπτη κατηγορία της Γερμανίας. Η Χαϊντενχάιμ πρόσφερε το δράμα της χρονιάς, αναγκάζοντας τους φίλους του Αμβούργου που είχαν μπει στο γήπεδο να πανηγυρίσουν την άνοδο να φύγουν κλαμένοι, με 2 γκολ στις καθυστερήσεις στο δικό της ματς, κερδίζοντας την απ’ ευθείας άνοδο. Είναι σχεδόν απίθανο να επαναλάβει τον άθλο της Καϊζερσλάουτερν που κατέκτησε τον τίτλο ως νεοφώτιστη, αλλά το χωρητικότητας μόλις 15 χιλιάδων θεατών γηπεδάκι της θα είναι ασφυκτικά γεμάτο περιμένοντας το θαύμα.

Το ποδόσφαιρο όπως πρέπει να είναι

Αυτό είναι το μότο της Bundesliga και επιβεβαιώνεται κάθε αγωνιστική. Μέσος όρος σχεδόν 3 γκολ σε κάθε παιχνίδι, οι λιγότερες λευκές ισοπαλίες, ο περισσότερος κόσμος στα γήπεδα από τα Top 5 των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Αυτό είναι το γερμανικό πρωτάθλημα που παρακολουθείτε απ’ ευθείας από τα κανάλια Novasports. Περιμένουμε με αγωνία τη σέντρα, στις 18 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα