Champions League: Η “κούπα” το μοναδικό ζητούμενο για την Παρί

Το ίδιο θέλει να κάνει τώρα, η Παρί Σεν Ζερμέν. Ένας χαμένος τελικός στην εποχή «COVID» το 2020 και ένας χαμένος ημιτελικός την επόμενη χρονιά. Έχει πάρει τα μαθήματα της και μοιάζει η κατάλληλη στιγμή για να φτάσει στο τέλος του δρόμου.
Οι δύο αντίπαλοι ήταν στον ίδιο όμιλο νωρίτερα φέτος, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-0 στην έδρα της και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Βεστφαλία, αλλά τερμάτισε δεύτερη πίσω από την ομάδα του Τέρζιτς. Όλοι

οι φίλοι των Παριζιάνων, περιμένουν από την ομάδα τους να σηκώσει το τρόπαιο ο αρχηγός Κιλιάν Εμπαπέ στον τελικό του «Wembley», πιθανότατα στο τελευταίο παιχνίδι του Γάλλου σταρ με την και τυπικά πλέον πρωταθλήτρια Γαλλίας. Και οι δύο αποψινού αντίπαλοι, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν, έφτασαν σε αυτό τον ημιτελικό, αποκλείοντας ισπανικές ομάδες, τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Μάλιστα η ομάδα του Τέρζιτς, φτάνει για πρώτη φορά μετά το 2013 (επί Κλοπ), σε ημιτελικό Champions League, έχοντας και πάλι αποκλείσει στα προημιτελικά ισπανική ομάδα, τη Μάλαγα. Και φυσικά, είναι ίδιο το γήπεδο διεξαγωγής του μεγάλου τελικού. «Γουέμπλεϊ» τότε, «Γουέμπλεϊ» και τώρα…
Η Παρί Σεν Ζερμέν, έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου στην ιστορία της και στον τρίτο ημιτελικό της σε πέντε σεζόν, μετά την πρόκριση επί της πεντάκις νικήτρια Μπαρτσελόνα, με συνολικό σκορ 6-4, σε δύο γεμάτους δράση προημιτελικούς.

Πιθανότατα η Ντόρτμουντ θα προσπαθήσει να είναι συμπαγής αμυντικά, χωρίς να πάρει πολλά ρίσκα, παίζοντας απέναντι σε μία ομάδα που δείχνει να έχει πετάξει τον μανδύα του επιπόλαιου και αυτό λένε τα… νούμερα. Η Παρί είναι αήττητη στα τελευταία 15 εκτός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (12 νίκες-3 ισοπαλίες) από τότε που έχασε 2-1 από τη Μίλαν στη φάση των ομίλων, πριν από σχεδόν έξι μήνες! Από επιπολαιότητα, της Ντόρτμουντ, της περισσεύει…

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας στη Bundesliga και πέντε βαθμούς πίσω από την τέταρτη Λειψία με μόλις τρία παιχνίδια να απομένουν, αν και η πέμπτη θέση θα μπορούσε να είναι αρκετή για να εξασφαλίσει μια θέση στο πρόσφατα διευρυμένο Champions League της επόμενης σεζόν, καθώς η Γερμανία διαθέτει αυτή τη στιγμή τη δεύτερη καλύτερη κατάταξη συντελεστή μετά την Ιταλία.
Βέβαια το καλύτερο σενάριο θα γραφόταν, αν κατάφερνε να φτάσει μέχρι τέλους στη φετινή διοργάνωση, επαναλαμβάνοντας την ηρωική πορεία της περίφημης ομάδας του 1996-97.
Η Ντόρτμουντ έχει επικρατήσει μόνο μία από τις έξι προηγούμενες συναντήσεις της με την Παρί, μια εντός έδρας νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα για τη φάση των “16” του Champions League της περιόδου 2019-20, αλλά δεν έχει χάσει κανένα από τα 10 τελευταία παιχνίδια στο Champions League στο «Westfalenstadion», κερδίζοντας έξι από αυτά και σκοράροντας 19 γκολ σε αυτή την πορεία.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ Ο ΕΜΠΑΠΕ;
Ο Εμπαπέ, χρειάζεται δύο ακόμη γκολ για να συμπληρώσει τα 50 στη διοργάνωση, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο άλλοι οκτώ παίκτες, ενώ έχει πετύχει από ένα γκολ σε κάθε ένα από τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση, απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στους «16» και την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Η Ντόρτμουντ θα έχει τον Ματς Χούμελς σε ετοιμότητα, παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Λειψία για το πρωτάθλημα. Οι Εμρέ Τσαν και Ίαν Μάατσεν, θα επιστρέψουν μετά την απουσία τους λόγω τιμωρίας στην βαριά ήττα 4-1 από τη Λειψία. Κιμπεμπέ, Κουρζαβά και Σέρχιο Ρίκο δεν υπολογίζονται από τον Ισπανό τεχνικό της Παρί.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, “κούπα”, Παρί,Champions League, “koupa”, pari