Champions League: Τα μικρά των συναρπαστικών προημιτελικών

Στους πρώτους προημιτελικούς της φετινής διοργάνωσης σημειώθηκαν συνολικά 18 γκολ. Τον συγκεκριμένο αριθμό γκολ σημείωσαν 17 διαφορετικοί παίκτες, καθώς ο Ραφίνια σκόραρε δυο φορές για την Μπαρτσελόνα στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Το ρεκόρ σκοραρίσματος σε ένα αγώνα προημιτελικών κατέχει ο Λιονέλ Μέσι

με τέσσερα γκολ σε αγώνα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Άρσεναλ, στις 6 Απριλίου 2010. Τα περισσότερα γκολ στη φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 25. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση με δώδεκα.

Στην αναμέτρηση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι σημειώθηκαν έξι γκολ (3-3) σε συνολικά 26 τελικές προσπάθειες (14-12), μπροστά στις δυο εστίες. Στην αναμέτρηση του «Έμιρεϊτς» ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν Μονάχου σημειώθηκαν τέσσερα γκολ (2-2) σε 21 τελικές προσπάθειες (13-8). Στο «Παρκ Ντε Πρενς» σημειώθηκαν πέντε γκολ (2-3) στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα σε συνολικά 33 τελικές (18-15). Τέλος, στον αγώνα του «Μετροπολιτάνο», ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντόρτμουντ σημειώθηκαν τρία γκολ (2-1) σε συνολικά 27 τελικές (14-13).

Ισοφάριση προηγούμενου ρεκόρ

Η προηγούμενη φορά που είχαν σημειωθεί 18 γκολ στους πρώτους προημιτελικούς ήταν τη σεζόν 2010-2011. Τότε, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει 4-0 της Τότεναμ εντός έδρας, η Σάλκε είχε επικρατήσει 5-2 της Ίντερ στο Μιλάνο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε νικήσει 1-0 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Μπαρτσελόνα είχε συντρίψει 5-1 τη Σαχτάρ στο «Καμπ Νου».

Στους αγώνες της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης 18 ήταν και οι κίτρινες κάρτες στις τέσσερις αναμετρήσεις. Στην αναμέτρηση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» υπήρξαν τέσσερις κίτρινες κάρτες (2-2), ενώ σε αυτή του «Έμιρείτς» τρεις (1-2). Στο «Παρκ Ντε Πρενς» οι κίτρινες ήταν έξι (2-4), ενώ στο «Μετροπολιτάνο» ήταν πέντε (3-2).

Το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας και στα τέσσερα ματς είχε η Ντόρτμουντ, η οποία παρότι αγωνίζονταν εκτός έδρας έφτασε να έχει την μπάλα στα πόδια των παικτών τους σε ποσοστό 66%. Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 60%. Τις περισσότερες αποκρούσεις έκανε ο Γκρέγκορ Κόμπελ με επτά στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League,