H επιστροφή του refuse to lose

Γρήγορο flash back: Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε ενορχηστρώσει μερικές φοβερές ανατροπές ή κλεισίματα αγώνων δημιουργώντας την αίσθηση ότι ήταν μια ομάδα που αρνιόταν να χάσει. Ειδικά μέσα στο ΣΕΦ.

Σε περίπου παρόντα χρόνο: Μια από τις πλέον οδυνηρές ήττες της φετινής χρονιάς ήταν αυτή στην Μπολόνια. Εκεί οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν ένα παιχνίδι για περισσότερο από 35 λεπτά

και το είδαν να γλιστράει σαν νερό μέσα από τα χέρια τους.

Το φάντασμα αυτής της ήττας τους κυνήγαγε όταν στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις έδρες των πιο αδύναμων ομάδων της φετινής διοργάνωσης. Πάνω από τα κεφάλια των παικτών και του Μπαρτζώκα υπήρχε ένα τεράστιο διπλό ‘’πρέπει’’. Ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ σοβαρά ανταποκρίθηκε με δύο πολύτιμες νίκες. Κυρίως όμως ξανάγινε μια ομάδα με αρετές αντίστοιχες με την περσινή. Η παρουσία όλων των παικτών, η επιστροφή των τραυματιών και η ενσωμάτωση των νεοφερμένων ήρθαν την ακριβώς κατάλληλη στιγμή για τον Μπαρτζώκα με τους ανθρώπους της ομάδας να επιμένουν σε ένα σταθερό δόγμα: ‘’Χρόνος υπάρχει αρκετός’’.

Αν ο αγώνας της Μπολόνια μνημονεύεται ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο αντίστοιχος χθεσινός με την Αρμάνι μπορεί σε βάθος χρόνου να είναι εκείνος που άλλαξε την τύχη του φετινού Ολυμπιακού. Σε ένα ακόμη παιχνίδι έλεγξε για μεγάλο χρονικό διάστημα την κατάσταση και έδειχνε ότι στο τέλος του αγώνα θα τον απασχολούσε πιο πολύ η διαφορά και η υπερκάλυψη του -12 παρά η νίκη. Το ματς στράβωσε και στράβωσε άσχημα όταν ο Μεσίνα έριξε στο παρκέ στη 4η περίοδο τον Μπορτολάνι, ένα παίκτη χωρίς σπουδαίο ρόλο. Τα δικά του σουτ μαζί με τη μόνιμη καλή επιθετική παρουσία των υπόλοιπων γκαρντ έφεραν τα πάνω κάτω και η Αρμάνι αντί να παραδοθεί αμαχητί βρέθηκε να ισοφαρίζει (74-74) και να έχει επίθεση για να προσπεράσει για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο! Έμοιαζε για μια ακόμη τέλεια καταιγίδα που ετοιμαζόταν να ξεσπάσει. Ακριβώς εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν δύο σπουδαίες άμυνες και ο Γκος έβαλε πέντε πόντους στη σειρά μεταξύ των οποίων και ένα απίθανο τρίποντο από τη γωνία ενώ τον είχε σκεπάσει η άμυνα των Ιταλών. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη 10η νίκη του, να μπει με το δεξί στο 2024 και στον δεύτερο γύρο αλλά κυρίως να δείξει ότι στο ΣΕΦ έχει επιστρέψει το ένστικτο του νικητή. Και κυρίως μιας ομάδας αρνείται να χάσει ακόμη και όταν όλοι οι οιωνοί αίφνης είναι σε βάρος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα