Kαναδάς: «Παγκόσμιος» μετά από 36 χρόνια!

H oμάδα του Τζον Χέρντμαν έγινε η 20ή που εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Κατάρ, παίρνοντας την πρόκριση από τη ζώνη της ΚΟΝΚΑΚΑΦ, μία αγωνιστική πριν από το τέλος του προκριματικού ομίλου.

WE ARE CANADA! WE ARE GOING TO QATAR!#CANMNT #ForCanada #WCQ pic.twitter.com/j6hZYGETak

Canada Soccer (@CanadaSoccerEN) March 27, 2022

O Kάιλ Λάριν της Μπεσίκτας άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό

του αγώνα στο BMO Field για τους γηπεδούχους, ενώ ο Τέιτζον Μπιουκάναν έκανε το 2-0 στο 44’, πανηγυρίζοντας με μία εντυπωσιακή τούμπα (φωτό). Το 3-0 έκανε ο Τζούνιορ Χόιλετ της Ρέντινγκ στο 83′, ενώ στο 89′ έγινε το 4-0 με αυτογκόλ του Μαριάπα.

Στον πάγκο έμεινε ο Ντέρεκ Κορνίλιους του Παναιτωλικού.

Οι Καναδοί είναι στους 28 βαθμούς από 13 ματς και πλέον δεν μπορεί να τους φτάσει είτε η Κόστα Ρίκα που είναι τέταρτη (θέση που οδηγεί σε διηπειρωτικά πλέι – οφ) είτε ο πέμπτος Παναμάς.

Έτσι, ο Καναδάς θα είναι ανάμεσα στις φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια και για μόλις δεύτερη στην ιστορία του, μετά την παρουσία του στο Μεξικό το 1986.

They've done it!

Canada reach the men's #WorldCup for the first time since 1986#WCQ | #WorldCup | @CanadaSoccerEN pic.twitter.com/7iiHTZtwxY

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) March 27, 2022

Oι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ:

Κατάρ, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός, Ουρουγουάη, Ιράν, N. Koρέα, Ιαπωνία, Σ. Αραβία, Καναδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα