La Liga: Κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν

Οι Ισπανοί υποστηρίζουν πως η γαλλική ομάδα υποστηρίζεται οικονομικά από το Κατάρ, μέσω επιδοτήσεων. Σύμφωνα με τη La Liga, οι Παριζιάνοι κατάφεραν με τη βοήθεια της «Qatar Sports Investments», η οποία κατέχει τις μετοχές της από το 2011, να αποκτήσουν κορυφαίους παίκτες, προσφέροντας χρήματα πάνω από τις δυνατότητες της αγοράς.

Μεταξύ άλλων, η ισπανική λίγκα αναφέρει: «Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει λάβει ξένες επιδοτήσεις από το κράτος του Κατάρ, γεγονός που της επέτρεψε να βελτιώσει

την ανταγωνιστική της θέση, δημιουργώντας έτσι σημαντικές στρεβλώσεις σε αρκετές εθνικές αγορές και την κοινοτική. Η Παρί Σεν Ζερμέν αποκτά πόρους με μη αγορανομικούς όρους που στρεβλώνουν αρκετές στενά συνδεδεμένες αγορές».

Επίσης, οι Ισπανοί συμπληρώνουν: «Είναι επίσης σε θέση να εξασφαλίσει εισόδημα χορηγίας που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες της αγοράς. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουν την αθλητική τους απόδοση, καθώς και να επηρεάσουν την ικανότητα των αντίπαλων συλλόγων. Ως εκ τούτου, η LaLiga πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χάρη σε αυτό το νέο ρυθμιστικό εργαλείο, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη των στρεβλώσεων της αγοράς, όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω, που βλάπτουν σοβαρά το αθλητικό οικοσύστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα