Live and let die

Η αντίστροφη μέτρηση για τα playoff και τα playout έχει αρχίσει, ο μέσος όρος γκολ ευτυχώς παραμένει ψηλά (2,93 γκολ ανά παιχνίδι, career high που λένε και στο μπάσκετ για την Α’ Εθνική) και το μαρτύριο με τις κενές εξέδρες λαμβάνει τέλος το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η 21η αγωνιστική είχε απ’ όλα!

Η ουσία είναι περιουσία

Από τον περασμένο Απρίλιο είχε να νικήσει ο Παναθηναϊκός

ομάδα του top-5 και τα κατάφερε απέναντι στον άχρωμο/ασταθή πνευματικά Ολυμπιακό. Τα ντέρμπι θέλουν κυνισμό και η ομάδα του Τερίμ τον διέθετε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με 2 γκολ σε 12 τελικές προσπάθειες, όσες είχε κι ο αιώνιος αντίπαλός του, δίχως όμως να γράψει. Στις σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού οι «Πράσινοι» είχαν ακρίβεια. Πρώτο γκολ στη δεύτερη ευκαιρία τους στο ματς, δεύτερο γκολ στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία του δευτέρου ημίχρονου, βάλτε στο μίξερ και τις επεμβάσεις του Ντρανγκόφσκι κι εγένετο το 2-0. Προφανώς υπάρχουν οι μεγάλες-μικρές λεπτομέρειες (σημάδι στην αριστερή «ερυθρόλευκη» πλευρά, η γεμάτη ουσία εμφάνιση του Πέρεθ, ο Μπακασέτας που αποδεικνύει πως δύσκολα θα χάσει τον τίτλο της πιο καθοριστικής μεταγραφής του χειμώνα) και το μέλλον φαίνεται ευοίωνο με την επιστροφή (και) του Ιωαννίδη. Μέχρι την εκκίνηση των playoff ταξίδι στις Σέρρες, τρία εντός έδρας ματς με Λαμία, Κηφισιά, Άρη με την αυλαία να πέφτει στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Οι Πειραιώτες είχαν προϋποθέσεις, οι στιγμές τους θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν εν δυνάμει σε ισοπαλία εάν όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για εκείνους, όμως η χρονιά τους δεν είναι τέτοια. Σε μία σεζόν με +16-34+8-7 (πρόκειται για τις προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό του Ολυμπιακού στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους) είναι λογικό να αναζητείται ταυτότητα. Προφανώς με ευρωπαϊκό ραντεβού προ των πυλών και 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όποιος πετάξει λευκή πετσέτα δεν μπορεί να ανήκει σε περιβάλλον επαγγελματικής ομάδας.

Πέρασε μέσα από τον τοίχο!

Οι οιωνοσκόποι της Super League και του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν από το 4:01 του αγώνα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο τι θα συνέβαινε. Κλασική ανάπτυξη των Θεσσαλονικέων σε μικρό χώρο, το birthday boy Μπράντον Τόμας στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και ο Σάστρε αστοχεί σε κενή εστία. Κοινώς θα υποφέρεις για να πάρεις το τρίποντο, ήταν το μήνυμα της μοίρας. Μπορεί και να μην το πάρεις. Αλλά τελικά θα το πάρεις, γιατί 14 τελικές προσπάθειες και 85 λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας θα εκτελέσει τάχιστα ένα κόρνερ και στο 50ο γέμισμα ο αρχηγός Σβαμπ σούταρε με τόση δύναμη σαν να ήθελε να τρυπήσει τα δίχτυα! Η ορμή του σουτ του Αυστριακού βγήκε από το…παράπονο της πιο εύστοχης ομάδας στην πιο άστοχη βραδιά της τις τελευταίες εβδομάδες. Το γκολ του «Ντέλια» με τελείωμα cool as hell θύμισε έφηβο με μαύρο αμάνικο μπλουζάκι AC/DC ή Ramones σε ματς σχολικής εκδρομής σε άλσος, τον οποίο ουδείς πλησιάζει για να μην τον εκθέσει με τις ντρίμπλες του μπροστά στις συμμαθήτριες. Kαι τώρα ντέρμπι απέναντι στην ομάδα που έχει πληγώσει τους Θεσσαλονικείς όσο καμία άλλη τις δύο τελευταίες σεζόν.

Πάνω στο ουράνιο τόξο

Η ΑΕΚ νιώθει πολύ καλά στην τοποθεσία «ελληνικό πρωτάθλημα εν όψει playoff». Δίχως τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Βίντα, Χατζισαφί και με αρκετούς ημι-έτοιμους πέτυχε 4 γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, παρουσιάζοντας πλήρες παιχνίδι. Ο Πόνσε έχει πάρει φόρα (τού πιστώθηκε και το πρώτο γκολ) έχοντας πλέον 8 γκολ σε 738 λεπτά, αλλά υπάρχει και καλύτερος. Ο ομόσταυλός του Γκαρσία έχει 9 σε 655 λεπτά! Δικαίως ο Αλμέιδα έκανε λόγο για «όμορφη ανησυχία» αναφορικά με την επιλογή του φορ, με τον Αργεντινό να διαλέγει και πάλι Ραντόνια/Πήλιο στα άκρα, να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Λιούμπιτσιτς και να πηγαίνει με γεμάτη φαρέτρα και κυρίως γεμάτη μπαταρία στην Τούμπα.

Η άλλη όψη του νομίσματος

Στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη ο Φαμπιάνο στο 90+7’ είχε δώσει το τρίποντο στον Άρη επί του Πανσερραϊκού με buzzer-beater, ολοκληρώνοντας μια πολιορκία που είχε εκκινήσει από το 80’ και μετά. Δεύτερος γύρος, 105 ημέρες μετά και 83 χιλιόμετρα βορειότερα ο Άλεξιτς με κεφαλιά σε φάση που εκκινεί από πλάγιο, ισοφαρίζει το γκολ-ποίημα του Μορόν για να στερήσει το τρίποντο από την ομάδα του Μάντζιου και να αυγατίσει τη σερραϊκή συγκομιδή, η οποία αισίως έφτασε τους 23 βαθμούς. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι και τα «Λιοντάρια» πλησιάζουν το όριο της παραμονής, όντας στο +8 από την Κηφισιά. Ο Ισπανός φορ των Θεσσαλονικέων με το πιο όμορφο γκολ του έφτασε τα 11, προπορεύεται στη μάχη των σκόρερ κι ο Ντίνος Κούης (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα 80/81) δεν αποκλείεται να αποκτήσει μιμητή.

Ομάδα σε αποστολή

H Λαμία δεν πτοείται από τίποτα, ακόμη κι αν ο Αθανασίου αποκρούει δύο πέναλτι του αρχισκόρερ Καρλίτος. Η ομάδα του Βόκολου είναι σε feel good κατάσταση, πετυχαίνει γκολάρες (Καρλίτος, Αμαράλ) για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία έφτασε τους 30 βαθμούς σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και με τα ισχύοντα δεδομένα είναι ένα βήμα μπροστά για την κατάληψη της 6ης θέσης συγκριτικά με τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο υποδέχεται το προσεχές Σάββατο. Σε ένα γενικά απολαυστικό παιχνίδι με σωρεία ευκαιριών, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει την κακοδαιμονία αλλά και την πνευματική αναστάτωση της ομάδας που παλεύει για την παραμονή, όμως ουδείς μπορεί να τον ξεγράψει. Το φλογισμένο πρόσωπο του Κόντε μετά το 1-2 μπορεί να αποτελέσει οδηγό.

Ένας νικάει, τρεις αγχώνονται

Το ντεμπούτο του Μπράτσου στον πάγκο της Κηφισιάς «γέννησε» ειδήσεις. Με τα δύο γκολ του Οζέγκοβιτς οι νεοφώτιστοι πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στην πρώτη κατηγορία, έφτασαν τους 15 βαθμούς και άγχωσαν τρεις ομάδες. Τον Παναιτωλικό με τον Βόλο που έφεραν ισοπαλία 1-1 στη Μαγνησία αλλά και τον ευρισκόμενο σε ελεύθερη πτώση ΟΦΗ, που εδώ και 4 (!) μήνες έχει μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα, μάλλον οδεύει σε νέα αλλαγή προπονητή και προφανώς δεν μπορεί να θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα