Mπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουν. 2-2: Έσωσε τον πόντο στις καθυστερήσεις (highlights)

Οι «λεπίδες», σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με το 0-6 από την Άρσεναλ, έφτασαν κοντά σε μία νίκη που θα τις κρατούσε ζωντανές για την παραμονή, αλλά τις πλήγωσε η αμυντική συμπεριφορά στις εκτελέσεις κόρνερ.

Τα «κεράσια», έχασαν σωρεία ευκαιριών, είδαν τον Σολάνκι να αστοχεί σε πέναλτι και να του ακυρώνεται ένα γκολ για χέρι, όμως έκαναν άλλο ένα βήμα για την παραμονή, χάρη στις εύστοχες αλλαγές του Αντόνι Ιραόλα.

Οι γηπεδούχοι, κέρδισαν πέναλτι , όταν ο Σολάνκι ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ντέιβις. Ο αρχισκόρερ της Μπόρνμουθ, ανέλαβε την εκτέλεση στο 15′, όμως γλίστρισε πριν έρθει σε επαφή με την μπάλα και την έστειλε πολύ πάνω από την εστία!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (για την οποία ξεκίνησε πρώτη φορά στο 2024 ο Τζορτζ Μπόλντοκ, την ημέρα των 31ων γενεθλίων του), πήρε θάρρος και στο 27′ ο Μπογκλ στην αντεπίθεση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νέτο, ήρθε όμως στην επαναφορά ο Χάμερ για να κάνει το 0-1 με ωραίο σουτ.

Η Μπόρνμουθ, έχασε σωρεία ευκαιριών στη συνέχεια, κυρίως με Σεμένιο, Κρίστι και Κλάιφερτ, όμως η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερη φορά στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, με φάσεις των Ντέιβις και ΜακΜπέρνι.

Τελικά, οι «λεπίδες» κατάφεραν να κάνουν το 0-2 στο 64′, όταν σε μία εκτέλεση κόρνερ, ο Νέτο έδιωξε την μπάλα στην πλάτη του…Σολάνκι, ο αρχηγός Ρόμπινσον ευνοήθηκε και πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ, στα 30 του χρόνια!

Η Μπόρνμουθ όμως δεν παράτησε το παιχνίδι, ο Ιραόλα έριξε στην αριστερή πλευρά τους Ουαταρά, Σινιστέρα και τον Ουνάλ στην επίθεση, κινήσεις που τον δικαίωσαν.

Αρχικά, στο 69′ ο Σολάνκι είδε γκολ του να ακυρώνεται, καθώς μετά από σύγχιση στην άμυνα, ο Ρόμπινσον έδιωξε την μπάλα πάνω του, ο Άγγλος στράικερ σκόραρε από κοντά, αλλά ο VAR έκρινε ότι η μπάλα είχε βρει στο χέρι του, πριν εκτελέσει.

Στο 74′, ήρθε τελικά το 1-2, με τον Κρίστι να εκτελεί κόρνερ, τον Ουαταρά να βρίσκεται ολομόναχος στο πρώτο δοκάρι και να σκοράρει με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να πιέζουν και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από άλλο ένα κόρνερ, ο Ουνάλ είδε κεφαλιά του να αποκρούεται στη γραμμή. Στη συνέχεια της φάσης όμως, ο Τούρκος πήρε κεφαλιά – πάσα από τον Ουαταρά και από κοντά, επίσης με το κεφάλι, πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Αγγλία (δανεικός από Χετάφε τον Ιανουάριο).

Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Μπόρνμουθ παραλίγο να κάνει και το 3-2, με την επέλαση και το σουτ του Σινιστέρα, που πέρασε όμως λίγο άουτ.

Μπόρνμουθ (Ιραόλα): Νέτο – Σμιθ (74′ Σκοτ), Ζαμπάρνι, Μέπαμ, Κέρκεζ (46′ Ουαταρά) – Κρίστι (74′ Μπίλινγκ), Κουκ – Σεμένιο, Κλάιφερτ (62′ Ουνάλ), Ταβερνίερ (62′ Σινιστέρα) – Σολάνκι.
Σέφιλντ Γιουν. (Ουάιλντερ): Γκρμπιτς – Μπόλντοκ, Τράστι, Ρόμπινσον – Μπογκλ (69′ Αχμεντχότζιτς), Ντέιβις (46′ Σόουζα), Άρμπλαστερ (80′ Νόργουντ), Χάμερ, Όζμπορν – ΜακΜπέρνι (69′ ΜακΑτι), Μπρέρετον Ντίας (80′ Οσιούλα).

Keywords
Τυχαία Θέματα