To «στοίχημα» - πρόκληση του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Η σταδιακή αναρρίχηση του Σύριζα από το χώρο της «μικρής» εκπροσώπησης στη Βουλή, στην Αξιωματική αντιπολίτευση το 2012 κι από εκεί στην διακυβέρνηση της χώρας, τρία χρόνια αργότερα, είχε – μεταξύ άλλων – ως αποτέλεσμα και την πτωτική τάση στο κόμμα της «παραδοσιακής» αριστεράς στη χώρα μας, το Κ.Κ.Ε.

Τα ποσοστά του βαθμιαία είχαν μια καθοδική πορεία, ως το 5,55% όπως παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Οι
αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έφεραν ανακατατάξεις στο φάσμα των κομμάτων και συνδυασμών, από την 3η θέση και κάτω. Το ΚΚΕ μπόρεσε για πρώτη φορά μετά το 2012 να βρεθεί στην 4η θέση λαμβάνοντας ποσοστό 5,35%.

Πλέον στόχος είναι η βελτίωση της συγκεκριμένης δυναμικής στο εκλογικό σώμα, πιθανότατα ως αποτέλεσμα των εξελίξεων μέσα από την όποια «φθορά» μπορεί να έχει ο Σύριζα ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε και την απουσία στην διαδικασία της 7ης Ιουλίου και πολλών άλλων μικρών κομμάτων από τα οποία μπορεί να «απορροφήσει» ψήφους και το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Στην παρούσα φάση η προβλεπόμενη στοιχηματική εκτίμηση δείχνει το όριο του 5,2% με απόδοση (1,85), λίγο πιο κάτω από το ποσοστό των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά συνεκτιμώντας – προφανώς – και την προοπτική συσπείρωσης των αριστερών ψηφοφόρων προς την πλευρά του Σύριζα ή και του νεοεμφανιζόμενου ΜεΡΑ25 καθώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της άλλης Κυριακής τόσο θα είναι όλο και πιο έντονες οι επικοινωνιακές πιέσεις για κάτι τέτοιο!

Το αν από όλα αυτά βγει ενισχυμένο ή όχι το ΚΚΕ θα φανεί στην πορεία ενώ δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να προκύψουν νέα δεδομένα στις στοιχηματικές αποδόσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα