Tότεναμ – Έβερτον: Σύγκρουση δύο διαφορετικών «σχολών»

H μία, μετά από ένα κακό διάστημα, δείχνει να συνέρχεται και θέλει να μείνει στο κυνήγι των πρώτων θέσεων.

Η άλλη, είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτερη απ’ ότι δείχνει η βαθμολογική της θέση και θέλει να συνεχίσει το μεγαλύτερο τρέχον σερί νικών στην Premier League.

Τότεναμ και Έβερτον συγκρούονται το Σάββατο στο Λονδίνο για τη 18η Αγωνιστική, σε μία μονομαχία δύο ομάδων που βρίσκονται αμφότερες σε καλή κατάσταση, αλλά με τον δικό τους – αρκετά διαφορετικό- τρόπο.

Άγγελος Ποστέκογλου

και Σον Ντάις, ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι τους και η μεταξύ τους μονομαχία στους πάγκους, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ange-ball

Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός της Τότεναμ, λάτρης του επιθετικού παιχνιδιού, δεν εγκαταλείπει τη φιλοσοφία του, ακόμα και αν όταν η ομάδα του μένει με εννέα παίκτες. Μπορεί να το πλήρωσε σε ματς όπως η ήττα από την Τσέλσι, επιμένοντας να παίζει με ψηλά τις γραμμές, όμως πιστεύει ότι ο χρόνος θα τον δικαιώσει.

Ήδη πάντως, οι «σπερς», στην πρώτη μετά-Κέιν σεζόν, το πηγαίνουν μια χαρά επιθετικά:

Έχουν πετύχει μόνο πέντε λιγότερα γκολ από την καλύτερη επίθεση, αυτή της Σίτι. Έχουν καταφέρει να σκοράρουν μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια τους (35 γκολ συνολικά).

Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θέλει ο Ποστέκογλου, εκφράζεται με το ποσοστό κατοχής μπάλας:

Το τρίτο μεγαλύτερο ανά αγώνα στην κατηγορία (60.4%). Σε 15 από τις προηγούμενες 17 αγωνιστικές, η Τότεναμ είχε κατοχή πάνω από 50%.

Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω των συνδυασμών σε κοντινές αποστάσεις. Οι «σπερς», χρησιμοποιούν λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην κατηγορία μακρινές πάσες (ποσοστό μόνο 5.9%).

Όλα αυτά έφεραν εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν και μικρή παραμονή στην κορυφή.

Τον Νοέμβριο ήρθε η κάμψη με τρεις σερί ήττες, όμως η Τότεναμ δείχνει να επανέρχεται και θα διεκδικήσει το Σάββατο την τρίτη σερί νίκη της.

Τα φαινόμενα απατούν

Απέναντί της, η Τότεναμ θα βρει μία αντίπαλο με διαφορετικό στυλ. Την Έβερτον, που μπορεί να είναι στη 16η θέση της βαθμολογίας, αλλά η αφαίρεση -10 βαθμών για οικονομικές ατασθαλίες, θολώνει την εικόνα. Η ομάδα του Σον Ντάις, προέρχεται από σερί τεσσάρων νικών, το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ.

Ο Ντάις, ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι από τον Ποστέκογλου:

Η Έβερτον, έχει το τρίτο μικρότερο μέσο όρο σε ποσοστό κατοχής μπάλας (39%) στο πρωτάθλημα. Είχε μικρότερο ποσοστό κατοχής από τον αντίπαλο και στις οκτώ φετινές της νίκες!Έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό σε χρήση της μακρινής μπαλιάς (17.9%), ενώ μόνο δύο ομάδες διανύουν περισσότερα χλμ. κατά μέσο όρο (113.9) από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Το μεγάλο της όπλο είναι οι στατικές φάσεις, με δέκα από τα 22 της γκολ να έχουν επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο, ποσοστό 45%, το μεγαλύτερο στο πρωτάθλημα!

Ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς να σκοράρει σε τέσσερις από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, αλλά έμεινε άσφαιρη μόνο δύο στα επόμενα 12 ματς, χάνοντας πάντως σε όλα σημαντικές ευκαιρίες.

Ο παράγοντας Ρισάρλισον

Aπό τα πρόσωπα του αγώνα αναμένεται να είναι ο Ρισάρλισον, ο Βραζιλιάνος επιθετικός που μετακόμισε στην Τότεναμ από την Έβερτον το 2022.

Με τα «ζαχαρωτά», πέτυχε 53 γκολ σε 152 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (43 γκολ στο πρωτάθλημα), έχοντας τουλάχιστον δέκα τέρματα και στις τέσσερις σεζόν του στο «Γκούντισον Παρκ».

Στην Τότεναμ τα έχει βρει πιο δύσκολα και πέρσι πέτυχε μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Φέτος όμως έχει βελτιωθεί και μετρά 4 τέρματα σε 14 συμμετοχές, τα τρία από αυτά στους δύο τελευταίους αγώνες.

Ο Ρισάρλισον, προσφέρει θέαμα και στο ψηλό παιχνίδι, έχοντας σκοράρει με μερικές εντυπωσιακές κεφαλιές, όπως μπορείτε να δείτε στο video του Νοvasports.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα