Trials Rising Review

Εγώ δε θέλω μεροκάματο, θέλω χιλιάρα μηχανή και θάνατο.

Εξαιρουμένων των MarioKart, ποτέ δεν ήμουν fanτων Racing. Όχι ότι έχω κάτι εναντίον τους (σε αντίθεση με τα First-PersonShooter, όπου είμαι πεπεισμένος πως είμαι physicallyανίκανος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τους), απλά δε μου έκαναν ποτέ ιδιαίτερο γκελ. Βέβαια με τίτλους όπως το TrialsRising, αυτό μπορεί εύκολα να αλλάξει! Ακόμα και ένας ευέξαπτος, ισχυρογνώμονας και ξεροκέφαλος -όχι εγώ ρε ’σεις, ένας φίλος από το χωριό, δεν τον ξέρετε- δε γίνεται να μην αναγνωρίσει την καλή προσπάθεια των RedLynx (developer) και Ubisoft

(publisher) στο τελευταίο installmentτης bikeσειράς Trials, που κυκλοφόρησε τέλη Φλεβάρη για PC, PS4, XboxOneκαι Switch. Εμείς θα ασχοληθούμε με την έκδοση για την κονσόλα της Microsoft.

Ιστορία, πλην του να κατακτήσετε τα πάντα, δεν υπάρχει. Οπότε η όλη ευχαρίστηση βασίζεται στην ουσία του genre, στο gameplay. Και τί ωραία και challenging εμπειρία που ήταν! 11 leaguesαυξανόμενης δυσκολίας, 117 πίστες, skillgames, προκλήσεις, κλασικοί αγώνες- απ’ όλα έχει ο μπαχτσές! Το setup ουσιαστικά είναι ότι ξεκινάτε από το μηδέν και μετά από λίγους αγώνες έρχεται ο πρώτος και βασικός “sponsor”, ξεκλειδώνοντας έτσι τα contracts και τις λίγκες. Το κάθε συμβόλαιο έχει τα δικά του requirements για να εκπληρωθεί (π.χ. να τερματίσετε μέσα σε ορισμένο χρόνο, να κερδίσετε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο, να έχετε περιορισμένο αριθμό λαθών) και η ολοκλήρωσή του, συναρτήσει και του μεταλλίου (βάσει χρόνου, όχι θέσης) που κερδίσατε, δίνει XPκαι χρήματα. Αφού μέσω αυτών φτάσετε στο απαραίτητο levelπου ορίζει η εκάστοτε league, μπορείτε να διαγωνιστείτε στο StadiumFinals. Το οποίο ουσιαστικά είναι ένα μίνι τουρνουά τριών φάσεων, ξεκινώντας με τους προημιτελικούς.

Πολύ θετικό, κατ’ εμάς, είναι και ότι ο κάθε παίκτης μπορεί ως επί το πλείστο να διαλέγει ο ίδιος τί playstyleθα ακολουθεί. Μπορείτε να πηγαίνετε για τα απολύτως βασικά που ζητάει ο εκάστοτε σπόνσορας, να είστε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότεροι γίνεται στις συμβατικές κούρσες με πολύ καλούς χρόνους (άρα και γρηγορότερο progressionαπό το extraXP) ή να λιώσετε τις πιο απαιτητικές διαδρομές, με υποχρεωτικά stuntsκαι περισσότερα κριτήρια. Εμείς προτιμήσαμε κυρίως το δεύτερο μονοπάτι με ολίγη από το τρίτο. Όπου φυσικά ήταν και το σημείο που οι γείτονες άκουσαν όλα τα Ευαγγέλια με τη σειρά…

Το TrialsRising είναι ένας τίτλος που και απαιτεί και ανταμείβει (ηθικά) την επιμονή και το trial ’n’ error. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όσο και αν φαίνεται, αρκεί να έχετε και λίγα νεύρα από ατσάλι. Το παραμικρό λάθος, η παραμικρή απροσεξία, η παραμικρή υπερβολή, όχι μπορεί, *θα* σας κοστίσει όταν κυνηγάτε το άριστο. Αυτό γιατί παρότι ο χειρισμός είναι απλός (γκάζι, φρένο και ο αριστερός αναλογικός για την κλίση του σώματος), τα physicsκαι τα mechanicsτον καθιστούν τον ορισμό του “easytolearn, hardtomaster”. Εάν έχετε στόχο να πετύχετε το κάτι παραπάνω, πρέπει να εξασκήσετε την τεχνική σας: να προσέχετε πού και πώς προσγειώνεστε, πότε και πόσα backflipsκαι frontlipsμπορείτε να κάνετε, να πατάτε κάνα φρένο και τέλος δε χρειάζεται να είστε μόνιμα με τέρμα τα γκάζια.

Είναι δεδομένο ότι θα φάτε τα μούτρα σας πλειστάκις, λιώνοντας έτσι το -πολύ χρήσιμα άμεσο- restartbutton και θεωρούμε θα απολαύσετε τις σκηνές θανάτου σας (πνιγμοί, γκρεμοί, εκρήξεις, λιώσιμο από container) αλλά είπαμε, επιμονή και υπομονή! Όσο για τους νεοεισελθόντες, μη φοβάστε. Το TrialsRisingέχει το… TrialsUniversity, ένα πολύ χρήσιμο tutorialόπου ανάλογα το levelσας, θα μαθαίνετε από τα πιο βασικά έως τα πιο περίπλοκα.

Παρ’ ολ’ αυτά θα θέλαμε οι κόποι μας να ανταμείβονται και με κάτι παραπάνω από αυτοκόλλητα για τις μηχανές μας (τρείς διαθέσιμες στο campaign) ή ανούσια cosmetics. Θα μας πείτε, κερδίζουμε in-gamecurrency. Ε, αυτά τα χρήματα μπορείτε να τα ξοδέψετε ή σε ένα ποδήλατο (!) και σε έναν “μπόμπο” ή σε… πόζες αρχής, νίκης και ήττας.

Το μεγαλύτερο αρνητικό της όλης υπόθεσης όμως; Πολύ grindingβρε αδερφέ, ειδικά μπαίνοντας στις mediumπίστες και μετά, όπου απαιτείται όλο και μεγαλύτερο levelγια τα StadiumFinals. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, παρότι και μας άρεσε και το είχαμε “λιώσει”, μετά την πρώτη μιάμιση μέρα (και χωρίς να έχουμε φτάσει καν στις hardπίστες) να τα έχουμε δει όλα και να αρχίζουμε να χάνουμε το ενδιαφέρον μας. Η μετάβαση από τον ένα βαθμό δυσκολίας στον επόμενο, απαιτεί χρόνο. Και δυστυχώς δεν έχει νόημα να… αλατοπιπερώνετε τους βασικούς αγώνες με ακροβατικά, για να σπάτε τη μονοτονία, καθώς δε προσφέρουν ούτε έναν experiencepoint. Η ουσία προηγείται του θεάματος…

Στο γκαράζ τώρα για τον τεχνικό έλεγχο (punintended) και στο κομμάτι των γραφικών επιδόσεων, έχουμε όμορφα graphicsπου κινούνται μεταξύ δύο και τριών διαστάσεων, με το σχεδιασμό των stagesνα κλέβει την παράσταση. Ποικιλία, φαντασία και πανέμορφα settings, εμπνευσμένα και από πραγματικές τοποθεσίες. Ετοιμαστείτε να γυρίσετε τον κόσμο λοιπόν! Από τη... ντοματοβαμμένη Ισπανία, στο Μεγάλο Τείχος της Κίνας και από εκεί πάνω σε ένα τραίνο εν κινήσει και σε ένα πολεμικό αεροσκάφος που διαλύεται στον αέρα! Όσον αφορά τα fps, έχουμε σχεδόν ακατέβατα 60 με 900pdynamic ανάλυση στο απλό XboxOne, ενώ στο Xμπορεί να αγγίξει μέχρι και 4Κ.

Θετικότατες εντυπώσεις μας άφησε και το soundtrack –αν και θα θέλαμε λίγα περισσότερα κομμάτια. Ήχοι δυνατοί, κυρίως rock, metal, house, dubstep και punkμας συντρόφευσαν άριστα. Από προβλήματα, επίσης, δε συναντήσαμε πολλά. Ελάχιστο tearingσε λίγες και συγκεκριμένες πίστες και ένα σκάλωμα που έφαγε ξαφνικά και ήταν unresponsive.

Τέλος, όσοι ενδιαφέρεστε για onlinemultiplayerνα ξέρετε πως χρειάζεται εκτός του XboxLiveGoldκαι λογαριασμός στο UbisoftClub. Αν πάλι έχετε παρέα και καναπέ, μπορείτε είτε να κοντραριστείτε μέχρι τέσσερα άτομα, είτε να δοκιμάσετε τη... δικάβαλη μηχανή για localco-op.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN GreeceΠροσφορές Xbox Store: 02/04/2019Το Twitch Prime προσφέρει εκπτώσεις στο Nintendo Switch OnlineH Nintendo φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε δύο νέα μοντέλα Switch

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα