United Cup: Ο Τσιτσιπάς είναι ανυπόμονος για το τουρνουά

Ο Έλληνας τενίστας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, για την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Σίδνεϊ, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως είναι κάτι ξεχωριστό για τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Αρχικά, ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Είναι υπέροχο να είμαι ξανά σε ομαδικό event. Υπάρχει ενθουσιασμός, για μένα προσωπικά έχει μεγάλη αξία. Έχω ξαναπεί πόσο απολαμβάνω τα ομαδικά events στο τένις, είναι κάτι που μας λείπει. Συνήθως εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας. Το United Cup είναι ένα από τα

πιο συναρπαστικά τουρνουά. Το να εκπροσωπούμε την Ελλάδα δε γίνεται πολύ συχνά. Όλοι έχουν παλέψει για μια θέση στην ομάδα. Είναι η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης και έχουμε σταθερότητα από την πλευρά μας ως ομάδα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο θαρραλέα πράγματα αυτή τη σεζόν. Πέρυσι ήμασταν κοντά, φτάσαμε στα ημιτελικά. Είναι σημαντικό να βρεθούμε ξανά μαζί, να ενωθούμε και να το κάνουμε να δουλέψει, όπως πέρυσι».

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τους ομογενείς του Σίδνεϊ: «Ίδιοι Έλληνες, διαφορετική πόλη. Οι Έλληνες θα μας στηρίξουν σε κάθε περίπτωση. Έχουμε εξαιρετική σχέση μαζί τους και πάντα η παρουσία τους είναι έντονη σε αυτά τα courts. Το είδαμε και στο Περθ, το βλέπουμε και στη Μελβούρνη, στο Μπρίσμπεν, τώρα είναι η σειρά του Σίδνεϊ. Όποιος από εμάς και να παίζει η στήριξη είναι η ίδια. Η στήριξη είναι ίδια σε κάθε περίσταση. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς, μας δίνει ψυχολογικό αβαντάζ».

Επίσης, αναφέρθηκε και στον επικείμενο αντίπαλό του, τον Νικολάς Τζάρι: «Έχει ποιότητα στο παιχνίδι του. Μεγάλο σερβίς, μεγάλα χτυπήματα, παράγει δύναμη. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετές περιπτώσεις. Θυμάμαι τον αγώνα στο Λος Καμπος, ήταν πολύ έντονο και μεγάλο ματς. Θέλει καλή προετοιμασία και νοοτροπία από την αρχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα