ΑΕΚ: Εννέα αγώνες της έχουν κριθεί από στατικές φάσεις! (videos)

Η ΑΕΚ είναι αν όχι η πιο επικίνδυνη ομάδα του πρωταθλήματος της Super League, από τις πιο επικίνδυνες ομάδες στις στατικές φάσεις, με τον Ματίας Αλμέιδα να δουλεύει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι και να βλέπει τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Ένωσης στη Λαμία,

οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 3-1 με το πρώτο και το τρίτο γκολ να έρχεται από στατικές φάσεις. Από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και φάουλ του Μαροκινού, με τους Βίντα και Τσούμπερ να τις μετουσιώνουν σε ασίστ. Με αυτά τα δύο γκολ που ήρθαν από στημένη μπάλα η ΑΕΚ έφτασε τα 14 γκολ φέτος είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ, είτε από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τα 14 γκολ από τα 53 της ΑΕΚ φέτος έχουν έρθει από στατική φάση, δηλαδή σχεδόν το 25% των τερμάτων της, 26,42 % για την ακρίβεια.

Πάμε να θυμηθούμε τα γκολ της ΑΕΚ που ήρθαν από στατικές φάσεις.

Η αρχή έγινε στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει δύο γκολ. Με τον Γιόνσον να σκοράρει με κεφαλιά και τον Τσούμπερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ακολούθησε η εξ αναβολής αναμέτρησης της πρώτης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στην “Αγιά Σοφιά“, όπου η ΑΕΚ κέρδισε 3-0 βρίσκοντας ακόμα δύο γκολ από στατικές φάσεις. Με τον Βίντα που άνοιξε το σκορ και τον Μουκουντί που σημείωσε το 3-0.

Το επόμενο ματς που η ΑΕΚ σκόραρε από στατική φάση ήταν στην Τρίπολη εναντίον του Αστέρα στο 0-3, με τον Μιλάντ Μοχαμαντί να κάνει το 0-2 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ.

Κόντρα στην Λαμία για την 11η αγωνιστική, ο Λιβάι Γκαρσία αξιοποίησε τη σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων μετά τη σέντρα που έβγαλε ο Ελίασον και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

Με γκολ από στατική φάση κρίθηκε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Άρη στην “Αγιά Σοφιά“, όπου επικράτησε 1-0 χάρη στην καρφωτή κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα στο 59ο λεπτό.

Ακόμα ένα ντέρμπι που η ΑΕΚ το έκρινε με γκολ από στατικές φάσεις ήταν αυτό εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο, όπου η Ένωση επικράτησε με 2-1. Και τα δύο γκολ ήρθαν από κόρνερ που εκτέλεσε ο Άμραμπατ με τον Γκαρσία να ανοίγει το σκορ και τον Τσούμπερ να κάνει το 0-2.

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, συνέτριψε 5-0 τον Ατρόμητο με τα δύο γκολ να έρχονται από στατικές φάσεις. Το πρώτο ήταν το 0-3 από τον Κάλενς και το δεύτερο με την κεφαλιά του Γιόνσον για το 0-5 μετά από ασίστ του Πήλιου.

Η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα γκολ κόντρα στον Αστερα Τρίπολης στο 4-2 της “Αγιά Σοφιάς“, αλλά το ένα ήταν από στατική φάση. Το 1-0 του Πόνσε, με τον Αργεντινό να σκοράρει με κεφαλιά και τη βοήθεια του Ζουκάνοβιτς ο οποίος έβαλε το κεφάλι του βοηθώντας τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ όμως πιστώθηκε στον Πόνσε.

Και φτάσαμε στον αγώνα του Σαββάτου στη Λαμία, όπου η ΑΕΚ πέτυχε δύο γκολ από στατικές φάσεις. Το πρώτο με τον Βίντα και το δεύτερο με τον Τσούμπερ για να φτάσει συνολικά τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα από στατικές φάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Εννέα,aek, ennea