ΑΕΚ: Με την ελπίδα για κάτι διαφορετικό…

Η ΑΕΚ και φέτος το καλοκαίρι άλλαξε τα… πάντα στο ρόστερ της και γενικότερα στο εσωτερικό της λειτουργίας της. Προχώρησε για ακόμα μία χρονιά σε ολικό λίφτινγκ, μιας και η νέα σεζόν την βρίσκει να επιστρέφει στην ιστορική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα ανέφερε πως θα ήταν

ικανοποιημένος εάν στο τέλος της χρονιάς κρατούσε στα χέρια του ένα τρόπαιο, αλλά για να φτάσουμε ως εκεί υπάρχει μια τεράστια διαδρομή γεμάτη επικίνδυνες στροφές.

Η σεζόν για την ΑΕΚ αρχίζει στη Λαμία, όπου θα αντιμετωπίσει την αποδεκατισμένη λόγω κορωνοϊού ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα. Για την Ένωση, που θέλει να πρωταγωνιστήσει φέτος έχοντας και ως “όπλο” το νέο της γήπεδο θα ήταν περιττό να αναφέρουμε πως στόχος είναι η νίκη.

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή, σε μια νέα φιλοσοφία ποδοσφαίρου με βάση όσα είδαμε στα φιλικά του καλοκαιριού με την ελπίδα πως στο τέλος της μέρας θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Ο Αλμέιδα φαίνεται πως επιλέγει το 3-5-2 ως βασικό του αγωνιστικό πλάνο και πάνω σ’ αυτό θα ψάξει τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Αυτή την τακτική φαίνεται πως θα ακολουθήσει και με τη Λαμία, με τον Αργεντινό να επιλέγει λογικά τον Στάνκοβιτς για το τέρμα, τριάδα στόπερ τους Βίντα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, στα δύο άκρα Άμραμπατ, Τσούμπερ, τον Σιμάνσκι κεντρικό χαφ, μπροστά του Γιόνσον και Πινέδα και τον Μάνταλο πίσω από τον Αραούχο.

Στα φιλικά η Ένωση ήταν αήττητη, έδειξε κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της, αλλά τα φιλικά είναι φιλικά και τα επίσημα είναι επίσημα. Και αυτά που έχουν σημασία… Οπότε, η πρώτη γεύση για τη νέα σεζόν θα έρθει το βράδυ του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα