ΑΕΚ: Να αποχαιρετήσει με νίκη τη δική της “προσφυγιά”

ΑΕΚ και ηρεμία το ‘χουμε πει και το ‘χουμε γράψει πολλές φορές πως δεν είναι έννοιες που μπορείς να χρησιμοποιείς στην ίδια φράση πολύ συχνά ή πολλές φορές. Κάτι θα γίνει και θα χαλάσει μια τέτοια κατάσταση όταν αυτή υπάρχει.

Η ήττα από τον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική έφερε νωρίς νωρίς σύννεφα στα Σπάτα. Η απώλεια βαθμών, αλλά και η εμφάνιση της Ένωσης που παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε σε όλους τους τομείς δεν μπόρεσε να βγάλει κλασική ευκαιρία πέραν της φάσης του Τσούμπερ.

Όλα όσα έγιναν

όμως ανήκουν στο παρελθόν και η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει το μέλλον της, να δουλέψει γι’ αυτό και να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά μόνο με νίκες.

Αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός και έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο τα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να τα “καθαρίζεις”… σβηστά. Να μην καρδιοχτυπάς για να πάρεις τη νίκη.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Αλμέιδα είχε μία εβδομάδα να δουλέψει και να παρουσιάσει μια ΑΕΚ διαφορετική προς το καλύτερο, να την παρουσιάσει με πιο σωστό τακτικό πλάνο στην επίθεση για να βγάλει στο γήπεδο αυτά που πραγματικά μπορεί. Στην προπόνηση της Τετάρτης που παρακολουθήσαμε ο Αργεντινός δοκίμασε διάφορα πράγματα, η τριάδα στην άμυνα δεν θα αλλάξει, αλλά μόνο τα πρόσωπα μπροστά.

Το καλό είναι πως ο Αλμέιδα και μέσα από τα ματς μαθαίνει καλύτερα την ομάδα και τους παίκτες, οπότε θεωρώ πως κάποια λάθη δεν θα επαναληφθούν σε ότι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η νίκη λοιπόν, στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ μακριά από το σπίτι της όπου αγωνιζόταν για 19 χρόνια, είναι επιβεβλημένη.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα πρέπει να κάνουν τα πάντα όχι μόνο για να κερδίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και για να επιστρέψουν λίγη από τη στήριξη που έχουν εισπράξει από τον κόσμο της ομάδας και να τον “φτιάξουν” ακόμα περισσότερο για την πρεμιέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αρχές Οκτωβρίου με τον Ιωνικό. Πρέπει να αποχαιρετήσει την “προσφυγιά” της με νίκη και να μπει με χαμόγελα και όχι μιζέρια στην “Αγιά Σοφιά“.

ΥΓ: Το σενάριο της απόκτησης του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ εννοείται πως θα ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ. Η πορεία του 30χρονου αμυντικού δεν αμφισβητείται, όπως και η ποιότητά του. Όσο για τον Νόρντιν Άμραμπατ, μακάρι να αληθεύει το σενάριο για την Αλ Αχλί και τη συμφωνία με τον Μαροκινό χαφ. Μόνο καλό θα κάνει στην Ένωση η αποχώρησή του από το κλαμπ.

ΥΓ 2: Ο Λιβάι Γκαρσία χωρίς παιχνίδια στην Ευρώπη και με μόνη παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια έφερε σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ πρόταση 7 εκατ. ευρώ από την Τραμπζονσπόρ. Πρόταση που απορρίφθηκε. Αν φέτος, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Αλμέιδα πόσο μπορεί να αυξηθεί η προσφορά;

Keywords
Τυχαία Θέματα