ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2: Τρομερή επιστροφή και κορυφή στο 89’με Οζντόεφ! (pics, videos)

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 49ο λεπτό, αλλά δεν παράτησε το ματς και με τις αλλαγές του Λουτσέσκου κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την “Αγιά Σοφιά” που τον κρατάει στην κορυφή της Super League, έναν βαθμό μπροστά από την Ένωση.

Η ΑΕΚ πέταξε δικό της παιχνίδι, ειδικά όταν προηγήθηκε με 2-0 στο 49′, καθώς στη συνέχεια έδωσε χώρο και

μπάλα στον ΠΑΟΚ που με τις αλλαγές του Λουτσέσκου, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα άλλαξε την εικόνα του, έγινε πιο επιθετικός και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με τα γκολ των Μπάμπα και Οζντόεφ.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ξεκίνησε με χαφ Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, ενώ ο Ρασβάν Λουτσέσκου τελευταία στιγμή είδε τον Τάισον να μένει εκτός λόγω ίωσης. Πρόβλημα και για την ΑΕΚ την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Ουσιαστική η ΑΕΚ, προβάδισμα με Γκατσίνοβιτς

Γρήγορος ρυθμός και ανοικτό παιχνίδι από τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, με την πρώτη καλή στιγμή στο ματς να έρχεται στο 11′. Ο Σιμάνσκι έβγαλε ωραία σέντρα, ο Ελίασον πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο από κάποια ομάδα, με την ΑΕΚ να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 21′, όταν ο Ελίασον σέντραρε αλλά ο Κουλιεράκης έδιωξε σε κόρνερ προ του Γκαρσία. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση μετά το “κιτρινόμαυρο” κόρνερ, ο Κωνσταντέλιας δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός με τον Ζίφκοβιτς να κάνει σέντρα-σουτ και να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ρυθμού και ήταν πιο επικίνδυνη με την ανωτερότητά της να επιβεβαιώνεται στο 30′. Ο Λιβάι Γκαρσία με εκπληκτική πάσα “άδειασε” τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και ο Πινέδα βγήκε ταχύτατα με δύο αμυντικούς των γηπεδούχων, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκατσίνοβιτς που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 35′ από στατική φάση. Ο Ζίφκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Κεντζιόρα μόνος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

O ΠΑΟΚ προσπάθησε στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους να βρει γκολ ισοφάρισης, αλλά δίχως αποτέλεσμα με το επικίνδυνο γύρισμα του Ζίφκοβιτς στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου να είναι ότι καλύτερο κατάφερε με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-0.

Πρώτο γκολ του Γκατσίνοβιτς μετά τις 28 Σεπτεμβρίου και το 2-1 επί του Ατρόμητου.Γρήγορο 2-0 με Άμραμπατ, αλλά ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και πήρε βαθμό

H AEK άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τον Πόνσε να περνάει στη θέση του Λιβάι Γκαρσία, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τους έντεκα που άρχισε το παιχνίδι. Μετά από τέσσερα λεπτά, η Ένωση βρήκε δεύτερο γκολ με τον Άμραμπατ να εκτελεί απευθείας φάουλ, τον Κοτάρσκι να μην υπολογίζει σωστά και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου απείλησε ξανά την ΑΕΚ από στατική φάση, στο 57′. Ο Ζίφκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, πάλι ο Κεντζιόρα από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 62ο λεπτό, όταν ο Ντεσπόντοφ από τα αριστερά απέφυγε τον Χατζισαφί, έκανε το σουτ με τον Αθανασιάδη να διώχνει με τα πόδια πάνω στον Γκατσίνοβιτς που άργησε να διώξει μέσα από την περιοχή, ο Σβαμπ έκλεψε τη μπάλα και μετά από διαδοχικές κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Μπάμπα που με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην “Αγιά Σοφιά”.

Η ΑΕΚ δεν είχε πολλές στιγμές επιθετικά μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε για την ισοφάριση. Η Ένωση προσπάθησε να απειλήσει με την ατομική ενέργεια του Ελίασον στο 82′, αλλά οι κόντρες έφεραν εύκολα την μπάλα στα χέρια του Κοτάρσκι.

Στο 87′, ο Μάνταλος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς εκτέλεσε κόρνερ, με τον Μουκουντί να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την επιμονή του στο 89′, όταν από φάουλ που εκτέλεσε ο Ζίφκοβιτς στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Μπάμπα από τα αριστερά έβγαλε νέα σέντρα και ο Οζντόεφ με δύσκολη προβολή και πεσμένος στο έδαφος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-2. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και δεν εντοπίστηκε κάποια παράβαση.

Στο 95ο λεπτό, ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να βρει τη μπάλα με τακουνάκι, αλλά αυτή πέρασε άουτ και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από ωραία συνεργασία στην περιοχή του Κοτάρσκι ο Γιόνσον έπιασε στην κίνηση το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα