Άγιαξ : Επίσημα τέλος ο Χάιτινχα

Ο Άγιαξ και ο πρώην προπονητής της ομάδας Τζον Χάιτινχα τα βρήκαν στο οικονομικό κομμάτι και συμφώνησαν να λύσουν την συνεργασία τους.

Ο Χάιτινχα είχε συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με την ομάδα αλλά καθώς δεν ήθελε να βοηθήσει από άλλο πόστο αποφάσισε να συμφωνήσει σε αποζημίωση για να μείνει ελεύθερος και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ajax and John Heitinga have reached a mutual

agreement on the termination of his contract. The coach’s contract at Ajax ran until June 30, 2025, but will now end on July 1, 2023.

— AFC Ajax (@AFCAjax) June 18, 2023

Ο Χάιτινχα έκανε το ντεμπούτο του ως προσωρινός προπονητής του Αίαντα στις 29 Ιανουαρίου και από τις 2 Φεβρουαρίου έγινε ο μόνιμος προπονητής της ομάδας και ήταν δεδομένο ότι θα μείνει στον πάγκο ως το τέλος της χρονιάς.

Η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα και η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή στον πάγκο ολοκληρώνοντας την συμφωνία με τον Μαουρίς Στάιν που θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας του Άμστερνταμ.

Ο Χάιτινχα υπήρξε και παίκτης του Άγιαξ και είχε αγωνιστεί για επτά σεζόν στην πρώτη ομάδα. Μετά έπαιξε σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Έβερτον, Φούλαμ, Χέρτα και επέστρεψε στην Ολλανδία το 2015. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Άγιαξ το 2016 και από το 2017 ως το 2021 ήταν προπονητής σε διάφορες ομάδες των ακαδημιών ενώ από το 2021 και μετά ήταν προπονητης της Κ23.

Keywords
Τυχαία Θέματα