Άγιαξ – Φέγενορντ 0-3 (διακοπή): Eικόνες ντροπής στο Άμστερνταμ

Εικόνες ντροπής για το ολλανδικό ποδόσφαιρο στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», με το Klassieker της Eredivisie να διακόπτεται οριστικά μετά από 56 λεπτά, με την Φέγενορντ να προηγείται με 3-0 του Άγιαξ,

Η ομάδα του Ρότερνταμ, σκόραρε στο 9′ και στο 18′ με τον Χιμένες, έπειτα από ισάριθμα λάθη του νεαρού δεξιού μπακ του Άγιαξ, Άντον Γκάι, ο οποίος αντικαστάθηκε από τον προπονητή του.

Το 0-2 έφερε οκτάλεπτη πρώτη διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων από την εξέδρα και όταν το ματς συνεχίστηκε, η Φέγενορντ έκανε το 0-3

στο 37′ στην αντεπίθεση με τον Παϊσάο, παίρνοντας προβάδισμα με τρία γκολ μέσα στο Άμστερνταμ για πρώτη φορά στην ιστορία της για το πρωτάθλημα!

Ακολούθησε νέα, 15λεπτη διακοπή λόγω ρίψης φωτοβολίδων, με τον διαιτητή Γκιοζμπουγιούκ να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, όμως οι φανατικοί του Άγιαξ ήταν αποφασισμένοι να διακόψουν οριστικά το ματς και το έκαναν στο 56′, έπειτα από νέες ρίψεις φωτοβολίδων.

Ακολούθησαν άσχημες εικόνες, με «εμφύλιο» στις εξέδρες ανάμεσα στους οπαδούς των γηπεδούχων και παιδάκια να βάζουν τα κλάματα, πριν από την εκκένωση των κερκίδων.

Η τύχη του αγώνα πλέον θα κριθεί στα γραφεία της ομοσπονδίας, με τον Άγιαξ να αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη αγωνιστική – και όχι μόνο – κρίση των τελευταίων δεκαετιών και τον προπονητή Μορίς Στάιν να είναι υπ’ ατμόν, μερικές εβδομάδες πριν την επίσκεψη στην Ελλάδα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα θα διεξαχθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Άγιαξ (Στάιν): Χόρτερ – Γκάι (32′ Ρενσχ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα (46′ Σαλάχ Εντίν) – Φαν ντεν Μπόομεν, Τέιλορ, Φος – Μπέρχαους, Μπρόμπι, Φορμπς.
Φέγενορντ (Σλοτ): Βελενρόιτερ – Χιρτράουντα, Τράουνερ, Χάνσκο, Χάρτμαν – Τίμπερ, Βίφερ, Στενγκς – Παϊσάο, Μίντεχ, Χιμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα