Άγιαξ-Άλκμααρ 1-2: Αήττητη με τον “Παυλίδαρο” των ρεκόρ!

Το ματς από τα πρώτα λεπτά είχε κακό ρυθμό παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έδειξαν μια διάθεση να φανούν επιθετικές. Ωστόσο το μυαλό το είχαν πρώτα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα με αποτέλεσμα να μετρήσουμε στα πρώτα 45′ λεπτά τέσσερις τελικές της Άλκμααρ και δύο προσπάθειες για σουτ από τον Άγιαξ που δεν ολοκληρώθηκαν καθώς έγινε κόντρα και στις δύο.

Όλα αυτά μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βαγγέλης Παυλίδης κινήθηκε εξαιρετικά διαγώνια στην περιοχή ζήτησε και πήρε μπάλα για να εκτελέσει εντυπωσιακά τον Χόρτερ. Αυτό ήταν το 10ο γκολ

του Παυλίδη που σκόραρε για 8η συνεχόμενη αγωνιστική στην Eredivisie διευρύνοντας το ιστορικό ρεκόρ για την ομάδα της Άλκμααρ. Παράλληλα έφτασε τους Πέτουρσον και Φινμπόγκασον, ενώ μπροστά του είναι μόνο ο Κρόιφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άλκμααρ απόλυτα συγκεντρωμένη στο πλάνο έκανε το 2-0 με τον Ντε Βιτ ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Μάινανε. Ο Άγιαξ μείωσε με τον Φαν ντεν Μπούμεν στο 73′ αλλά η Άλκμααρ δεν κινδύνευσε ξανά και έφυγε με σπουδαίο διπλό από την Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, παρέμεινε αήττητη και σε τροχιά τίτλου, την ώρα που Άγιαξ έχει μείνει στις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ παραμονής τρίτος από το τέλος με μόλις 5 βαθμούς μετά από 6 ματς.

Στο 79′ ο Παυλίδης έπιασε τον δικέφαλό του και ζήτησε αλλαγή γεγονός που είναι ανησυχητικό καθότι αύριο πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για τα ματς με Ιρλανδία και Ολλανδία.
Keywords
Τυχαία Θέματα