Άλμπα-Ολυμπιακός 67-94: Bερολίνο, θα… έρθουμε ξανά τον Μάιο (highlights)

Ήταν θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό να δείξει στην Άλμπα την ποιοτική ανωτερότητα, παίζοντας με την απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα και να νικήσει (67-94) στον Βερολίνο, την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισε με την 4η εκτός έδρας νίκη του, τις ισάριθμες ήττες στο ΣΕΦ, ολοκλήρωσε ευχάριστα τον πρώτο γύρο της Euroleague και έχοντας θετικό πρόσημο στην

βαθμολογία (9-8), ενώ θα έχει θετική ψυχολογία ενόψει της επόμενης εβδομάδας των διπλών αγωνιστικών, υποδεχόμενος στο Νέο Φάληρο, την Αρμάνι και εν συνεχεία την Μονακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καταλυτικοί στην 3η περίοδο και…τελείωσαν το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, στην 4η περίοδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκανε καμμία αλλαγή στην πεντάδα που αγωνίσθηκε στην 3η περίοδο, ενώ δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεοαποκτηθέντες Μπραζντέικις και Πετρούσεφ, ειδικά στον Σέρβο που βρίσκεται σε φάση προσαρμογής και λόγω της εύκολης έκβασης του αγώνα, θα μπορούσε να “πατήσει” στο παρκέ. Κάθε προπονητής, όμως, γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο, εκτός της ομάδας. Πάντως, ο Ολυμπιακός στην επίθεση έκανε “ξέσπασμα” με τους 94 πόντους που σημείωσε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε στις δηλώσεις του ότι “τα αποδυτήρια μας πήραν “φωτιά” στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου” και έδωσε το στίγμα της μεταμόρφωσης των παικτών του στην επανάληψη

Χωρίς αμυντική πίεση στην Άλμπα

Ο Ολυμπιακός “κυνηγούσε” στο σκορ την Άλμπα στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με εξαίρεση τρείς φορές που προηγήθηκε, μόλις, μ’ έναν πόντο, γιατί δεν άσκησε αμυντική πίεση στους Βερολινέζους. Αρχικά, ο Στέρλινγκ Μπράουν πέτυχε 10 πόντους και εν συνεχεία η δημιουργία παιχνιδιού από τον Ματέο Σπανιόλο, προκάλεσε συνέχεια προβλημάτων στον Ολυμπιακό. Το 25-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου, προκάλεσε ανησυχία από την απόδοση του Ολυμπιακού, καθώς η Άλμπα που είναι η πρώτη ομάδα στην κατηγορία των λαθών, υπέπεσε μόνο σε 3 στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου και παράλληλα είχε 14 ασίστ. Η Άλμπα είχε 9/16 τρίποντα, ελέω της αμυντικής χαλαρότητας του Ολυμπιακούθ, ο Σπανιόλο πέτυχε 7 πόντους και 5 ασίστ, ενώ στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός αντιπαράθεσε τους 14 πόντους του Πίτερς, αλλά δεν αξιοποίησε τον Φαλ μέσα στην γερμανική ρακέτα και από την περιφέρεια, τα ποσοστά του δεν ήταν ικανοποιητικά στα σουτ μέσης και μακρινής απόστασης.

Με την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα

Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε στην τρίτη περίοδο. Ουσιαστικά, Η Άλμπα έχει υποπέσει σε 5 λάθη στο πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου και συνολικά η ελληνική ομάδα “δάγκωνε” στην άμυνα της, παίζοντας με την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση. Καμμία αλλαγή παίκτη από τον Μπαρτζώκα σε ολόκληρο το 3ο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να σταθεροποιήσει το σχήμα πεντάδας και η απόδοση του να ήταν συμπαγής και συνεπής. Όπως και στο επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου (21-18), στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επέβαλλε τα “δικά” του “μέτρα και σταθμά”. Στην άμυνα του δέχτηκε μόλις 8 πόντους και στην επίθεση, η ελληνική ομάδα πέτυχε 27 πόντους.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την απόδοση του και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Από την αποτελεσματική άμυνα του, βρήκε και τα… ελεύθερα σουτ στην επίθεση, ευστοχώντας σε 4 τρίποντα και ο πρωταγωνιστής, Άλεκ Πίτερς που ήταν ο MVP του Ολυμπιακού, είχε την συνεισφορά του Λαρεντζάκη και του Φαλ.

Δεκάλεπτα: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα