Απεβίωσε ο Robert Forster σε ηλικία 78 ετών

Jackie Brown, Breaking Bad, Twin Peaks και πολλά ακόμα.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, Robert Forster, απεβίωσε την Παρασκευή στις 12 Οκτωβρίου, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, μετά από τη μάχη του με τον καρκίνο εγκεφάλου στην ηλικία 78 ετών.

Όπως ανέφερε

και το THR, ο Forster, που απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του Max Cherry στην ταινία του Quentin Tarantino, "Jackie Brown" (1997), γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1941, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ με στόχο τη δικηγορία, αλλά ένα κορίτσι του άλλαξε τελείως τη ζωή, μια για πάντα.

Michael Buckner/Getty Images.

"Ήμουν τελειόφοιτος" είχε πει ο Forster. "Ακολούθησα ένα κορίτσι στην αίθουσα, προσπαθώντας να βρω κάτι να πω. Έκαναν οντισιόν. Το κορίτσι ήταν ήδη στο έργο. Είπα 'Έτσι θα γνωρίσω αυτό το κορίτσι!'". Η οντισιόν ήταν για το "Bye Bye Birdie" και το κορίτσι αυτό η June Provenzano, που αργότερα έγινε γυναίκα του κι απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

Το 1964 αποφοίτησε κι έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ με το "Mrs. Dally", το οποίο τον οδήγησε στο πρώτο δοκιμαστικό για τη μεγάλη οθόνη στην 20th Century Fox, που με τη σειρά του οδήγησε στην πρώτη του ταινία το 1967, "Reflections in a Golden Eye" (Ανταύγειες με Χρυσά Μάτια) με πρωταγωνιστές τους Elizabeth Taylor και Marlon Brando.

Αυτό το πρώτο βήμα θα του ανοίξει τον δρόμο για μια μεγάλη καριέρα στα τηλεόραση και σινεμά, που είχε τον Forester να πρωταγωνιστεί ή να εμφανίζεται σε έργα όπως "Twin Peaks", "Breaking Bad", "The Descendants", "Mulholland Dr.", "Medium Cool", "The Delta Force", "Heroes", "Olympus Has Fallen" και πολλά ακόμα.

Να σημειώσουμε πως είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του Joe Cabot στην πρώτη ταινία του Tarantino, "Reservoir Dogs", ένας ρόλος που τελικά πήγε στον Lawrence Tierney. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης δεν τον ξέχασε ποτέ και έφτιαξε το σενάριο του "Jackie Brown" και τον χαρακτήρα του Max Cherry με τον Forster κατά νου, πριν εν τέλει τον πάρει στο cast και του "σώσει" την καριέρα.

"Είχαν περάσει χρόνια και τον πέτυχα σε μια καφετέρια. Τότε η καριέρα μου είχε πραγματικά πεθάνει" είπε ο Forster σε μια συνέντευξή του. "Μιλήσαμε για λίγα λεπτά και έξι μήνες μετά εμφανίστηκε στην ίδια καφετέρια με ένα σενάριο στα χέρια του και μου το έδωσε. Όταν το διάβασα, με δυσκολία πίστευα ότι είχε εμένα κατά νου για τον Max Cherry, αλλά δεν έβγαινε κάποιο άλλο νόημα. Οπότε, όταν τον ρώτησα σχετικά μ' αυτό, μου είπε 'Ναι, είναι ο Max Cherry που έγραψα για σένα.' Τότε ήταν που του είπα 'Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε αφήσουν να με προσλάβεις. Μου είπε 'Προσλαμβάνω όποιον θέλω.' Και τότε συνειδητοποίησα ότι είχα άλλη μία ευκαιρία για την καριέρα μου."

Ο Forster άφησε πίσω "την για χρόνια σύντροφό του, Denise Grayson, τα παιδιά του Elizabeth, Bobby, Kate και Maeghen, και τα εγγόνια του Tess, Liam, Jack και Olivia".

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες, αλλά μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN Greece Ακυρώσεις και ανανεώσεις 2019 O Brendan Gleeson θα γίνει ο Donald Trump σε νέα σειρά Guy Ritchie και Jason Statham ξανά μαζί σε remake

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα