Από τον Ουζουνίδη στον "Μανώλη" (photos)

Μικρός είναι ο "κύκλος" των παικτών που έχουν φορέσει τόσο τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όσο και αυτή της Ξάνθης. Όμως ανάμεσα σε αυτό το club βρίσκονται σημαντικά ονόματα, τα οποία έχουν κάνει τη δική τους διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το novasports.gr ξεχωρίζει τους κορυφαίους "διπλούς πράκτορες" και τους παρουσιάζει.

Μαρίνος Ουζουνίδης

Είναι ο μοναδικός που
έχει υπηρετήσει τις δύο ομάδες τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στην Ξάνθη (87/88-91/92) με 101 συμμετοχές και 16 γκολ, ενώ στον Παναϊκό έπαιξε για πέντε χρόνξια (92/93 - 96/97) με 184 συμμετοχές και 9 γκολ.

Παράλληλα ήταν προπονητής στην Ξάνθη για δύο σεζόν (11/12-12/13) και κάθισε στον πάγκο της ακριτικής ομάδας για 58 παιχνίδια, ενώ ως τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε σχεδόν δύο σεζόν (74 αγώνες).

Νίκος Καραγεωργίου

Άλλο ένα πρόσωπο που συνδέει τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη. Πήρε μεταγραφή στους Πράσινους από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991/92 και αγωνίστηκε σε 55 παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ στους Ακρίτες ήταν για οκτώ σεζόν και έπαιξε σε 197 ματς, σημειώνοντας 24 τέρματα.

Εμάνουελ Ολισαντέμπε

Ο αγαπημένος "Μανώλης" των οπαδών του Παναθηναϊκού, φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος για πέντε σεζόν (111 παιχνίδια - 36 γκολ), ενώ στην Ξάνθη πήγε για μια χρονιά (2006-07) και αγωνίστηκε μόλις σε 9 ματς.

Σίλβα Κλέιτον

Ο Βραζιλιάνος είναι ένας από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Στο Τριφύλλι βρέθηκε για τέσσερις σεζόν (78 συμμετοχές - 15 γκολ), ενώ στην Ξάνθη για μια χρονιά (2014-15, 35 συμμετοχές - 12 γκολ).

Αρκάντιους Μάλαρτζ

Ο Πολωνός τερματοφύλακας είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έκαναν απευθείας το... δρομολόγιο Ξάνθη - Παναθηναϊκός. Ο Μάλαρτζ έπαιξε στην ακριτική ομάδα τη σεζόν 2006-07 (32 συμμετοχές) και την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό (16 συμμετοχές), στον οποίο έμεινε μόλις μια αγωνιστική περίοδο.

Στις δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί ακόμα οι Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Θανάσης Ντίνας, Γιώργος Τσιφούτης, Γιώργος Αθανασιάδης και Θεοφύλακτος Νικολαΐδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα