Άρης: Αυτά περιμένει ο Μάντζιος από Ανσαριφάρντ

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος την τεχνική ηγεσία του Άρη, σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο εργασιών του στην ομάδα, δηλαδή από τις 29 του περασμένου Αυγούστου, ένα από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε από τη διοίκηση ήταν η ενίσχυση του ρόστερ με έναν ικανό κεντρικό επιθετικό, δεύτερο μετά τον Λορέν Μορόν, με δεδομένο ότι ο Αντρέ Γκρέι θα έφευγε από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπως κι έγινε. Τελικώς, η επιθυμία του ευοδώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, με την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, η παρουσία του οποίου πλέον στο ρόστερ κάνει τον προπονητή των

“κίτρινων” να νιώθει πιο άνετα.

Δεν είναι μόνο ότι ο Ανσαριφάρντ γνωρίζει καλά το περιβάλλον του ελληνικού πρωταθλήματος κι έρχεται αγωνιστικά έτοιμος, καθώς ήταν ενεργός στην κυπριακή Λίγκα μέχρι και τις αρχές του Ιανουαρίου ως παίκτης της Ομόνοιας Λευκωσίας και στη συνέχεια με την Εθνική Ιράν στο Πανασιατικό Κύπελλο μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στα ημιτελικά του σπουδαίου θεσμού. Είναι ότι ο καλός Ανσαριφάρντ μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση ως back up του Μορόν, δίνοντάς του ανάσες ακόμη και σε ολόκληρη αναμέτρηση.

Στην καλύτερή του ποδοσφαιρική ηλικία, στα 27 του χρόνια, ο Ανσαριφάρντ πέτυχε 18 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 27 αγώνες συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από τη σεζόν 2017-2018, που το έκανε αυτό, έχουν περάσει έξι χρόνια, και ο Ιρανός επιθετικός, γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1990, κοντεύει να κλείσει τα 34 έτη. Είναι λογικό να μην είναι ο ίδιος, όμως, η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται. Κι αυτό που περιμένει ο Μάντζιος από αυτόν είναι να βοηθάει τον Μορόν σε αυτόν ακριβώς τον τομέα. Όχι να “κρεμαστεί” πάνω του η ομάδα!

Στα τέσσερα (4) παιχνίδια, που αγωνίστηκε με την Εθνική Ιράν στο Πανασιατικό Κύπελλο, το περισσότερο που συμμετείχε ήταν 45′ λεπτά. Πέτυχε δε ένα (1) γκολ στο τουρνουά, στην αναμέτρηση με την Παλαιστίνη. Παρόμοια είναι η εικόνα που είχε αγωνιζόμενος με την Ομόνοια στο κυπριακό πρωτάθλημα. Σε 15 συμμετοχές είχε 2 γκολ και 3 ασίστ, σε 555′ λεπτά συμμετοχής. Στα δέκα (10) παιχνίδια πέρασε ως αλλαγή και στα άλλα πέντε (5) ξεκίνησε ως βασικός, ενώ αγωνίστηκε μόνο σε ένα (1) ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Είπαμε, δεν είναι πλέον ο Καρίμ της σεζόν 2017-2018 στον Ολυμπιακό, ούτε αυτός της σεζόν 2020-’21 στην ΑΕΚ με τα 14 γκολ σε 47 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, στην πλειοψηφία των οποίων ξεκίνησε ως βασικός.

Ο Μάντζιος γνωρίζει, όμως, ότι ο Ανσαριφάρντ, σε όποιο διάστημα ενός αγώνα κι αν χρειαστεί να αγωνιστεί, είναι πάντα επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες κι ότι μπορεί να τον υπολογίζει ακόμη και μαζί με τον Μορόν, σε παιχνίδι που ο δεύτερος επιθετικός είναι απαραίτητος. Με τους Βλαντιμίρ Νταρίντα και Μανού Γκαρθία πίσω τους, μπορεί να αποτελέσουν δυνατή τετράδα μεσοεπιθετικά για τον Άρη και να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί για κάθε αντίπαλο. Ωφέλιμη σκέψη για τον προπονητή του Άρη, ειδικά εν όψει πλέι οφ που ακολουθούν, αλλά και εν όψει συνέχειας στο Κύπελλο.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Μάντζιος αποφάσισε να αφήσει τον Αλβάρο Ζαμόρα, που έπαιζε το ρόλο του αντι-Μορόν, όταν χρειαζόταν ως τώρα, εκτός του αγώνα με την ΑΕΚ στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Τότε θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του ο επιθετικός του Άρη από την Κόστα Ρίκα, με σημερινή (12/2) απόφαση του προπονητή του, ο οποίος ευελπιστεί ότι ως τότε ο Ανσαριφάρντ θα έχει βρει απολύτως τα πατήματά του επί ελληνικού εδάφους εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα