Άρης-Φετφατζίδης: Η συνέχεια μιας σχέσης αγάπης (pics & video)

Την προηγούμενη φορά που ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε ανακοινωθεί από τον Άρη, το ημερολόγιο έδειχνε 5 Φεβρουαρίου 2019. Αρχικά, με συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι, με προοπτική επέκτασης και την επόμενη σεζόν.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης, τότε, μεταξύ

άλλων, είχε πει: “Θεωρήσαμε σωστό και καλό να είναι για έξι μήνες και βλέπουμε. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί μια χρονιά, πρωταρχικός στόχος να κοιτάξω και του χρόνου με την ομάδα του Άρη. Δεν έχω στο μυαλό μου να αποχωρήσω, αλλά να μείνω και του χρόνου”. 

Ήταν φανερό ότι και ο ίδιος ήθελε ένα restart.

Ήταν η σεζόν του ποδοσφαιρικού του επαναπατρισμού, μετά την Τζένοα, την Κιέβο και την Αλ Αχλί. Στο πρώτο εξάμηνο εκείνης της σεζόν (2018-2019) έκανε 18 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τα 7 ως βασικός, δεν ήταν σε πρώτο επίπεδο επιλογών.

Έψαχνε μια καινούρια αρχή. Στον Άρη που είχε αρχίσει τη σεζόν με τον Πάκο Ερέρα και τον είχε διαδεχτεί ο Σάββας Παντελίδης, υπήρχαν παίκτες -σε ό,τι αφορά στις δικές του θέσεις, μεσοεπιθετικά- που είχαν κεκτημένη ταχύτητα. Ηταν η σπουδαία σεζόν για παράδειγμα του Ματέο Γκαρσία, ήταν ο Μπρούνο Γκάμα με την ποιότητά του, ο Ντιγκινί με την ουσιαστική προσφορά

Ο Φετφατζίδης σε εκείνο το β’ εξάμηνο έκανε 10 παιχνίδια, μόνο τα 4 ως βασικός και πέτυχε ένα γκολ. Επί της ουσίας; Τίποτε (μάλλον) δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε την επόμενη σεζόν. 

Κι όλα αυτά ενώ εκείνο το καλοκαίρι, η Μακάμπι Χάιφα έδειξε ενδιαφέρον και ήθελε να τον αποκτήσει. Ο Φετφατζίδης όμως παρέμεινε στον Άρη μετά και από μια συζήτηση με τον Σάββα Παντελίδη που του εκδήλωσε το πόσο -πολύ- τον υπολογίζει. 

Και έρχεται η επίσημη σεζόν των εκπληκτικών πραγμάτων.

Κάνει 42 παιχνίδια (τα 41 ως βασικός), πετυχαίνει 5 γκολ, έχει και 10 ασίστ. Το μοναδικό παιχνίδι εκείνης της σεζόν που παίζει ως αλλαγή είναι το εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη, στη Νορβηγία, με τη Μόλντε.

Κάνει καταπληκτικά παιχνίδια, με επιδόσεις που συνοδεύεται και με το θέαμα των ενεργειών του. 

Ο ίδιος ο Φετφατζίδης, αργότερα, θα πει ότι την ξεχωρίζει ως μία από τις σεζόν που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Κάποια στιγμή, με δηλώσεις του θα σταθεί και στον προπονητή, Μίκαελ Ένινγκ για την ελευθερία που του έδωσε.

Είναι επίσης η σεζόν που φέρνει το “δέσιμο” του παίκτη με τον Άρη, με τον κόσμο.

Κάποια στιγμή όταν πια είχε αποχωρήσει θα πει ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Άρη και τώρα στην επιστροφή του, στις δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη, είπε: “Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Στον Άρη πέρασα μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου και επιστρέφω εδώ με όμορφα συναισθήματα. Έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της και αυτό είναι γνωστό”. 

Η συνέχεια λοιπόν μιας σχέσης αγάπης. Θα βρει παλιούς γνωστούς. Για παράδειγμα, ένας άλλος “παλιός” που γύρισε είναι ο Ροζ.

Στους παλιούς γνώριμους και ο Δεληζήσης που είναι και τώρα στον Άρη.

Ο Δεληζήσης μετά το Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2, στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, το τελευταίο παιχνίδι που είχε κάνει ο Φετφατζίδης πριν τη μετεγγραφή του στην Αλ Κορ, είχε μιλήσει στη NOVA.

Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο ο Φετφατζίδης είχε σκοράρει απέναντι στον Χουτεσιώτη με τον οποίον τώρα είναι συμπαίκτες.

Ο Δεληζήσης είχε πει: “Εξαιρετικός παίκτης. Ένα… κόσμημα για την Ελλάδα. Από τα καλύτερα εξτρέμ της Ελλάδας. Ηταν τιμή μας που τον είχαμε συμπαίκτη. Του εύχομαι τα καλύτερα. Ό,τι ζει, το αξίζει”. 

Ο Φετφατζίδης είναι και πάλι στον Άρη. Συναντά τον Άκη Μάντζιο. \

Ο Έλληνας τεχνικός, σε εκείνο το Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα, στο παιχνίδι που ο Φετφατζίδης αποχωρούσε, έκανε το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Άρη. Τώρα, θα συνεργαστούν…   

Keywords
Τυχαία Θέματα