Άρης: Μορόν άρχισες La Liga να θυμίζεις!

Ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ, προπονητής του Εθνικού Άχνας στο φιλικό της κυπριακής ομάδας με τον Άρη στις 20 του περασμένου Ιούλη, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε μια πρόβλεψη με μεγάλη βεβαιότητα, που αφορούσε στον Λορέν Μορόν. “Αυτός ο παίκτης θα κάνει τη διαφορά”, είχε πει.

Ζητώντας από τον Ισπανό προπονητή, με πέρασμα από διάφορες θέσεις από ομάδες στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, να αιτιολογήσει την τοποθέτησή του αυτή on camera,

είχε πει ότι… “πρόκειται για σέντερ φορ της La Liga και αυτό από μόνο του λέει πολλά”.

Ενάμιση μήνα μετά, ο Μορόν έχει γράψει 7 συμμετοχές με τον Άρη, σε Ευρώπη και Ελλάδα κατά σειρά, φτάνοντας σε ένα καλό δείγμα γραφής ως τώρα. Στην τελευταία από αυτές, την περασμένη Κυριακή (3/9) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τα νούμερά του έφτασαν στο peak σε ό,τι αφορά στη μέχρι τώρα παρουσία του, θυμίζοντας γιατί ο Λόπεθ προέβλεψε ότι θα κάνει τη διαφορά και δημιουργώντας προσδοκίες στους φίλους της ομάδας ότι θα δούνε πολλά περισσότερα από αυτόν στη θέση του κεντρικού επιθετικού, από ό,τι είδαν τα περασμένα πέντε χρόνια από τους προηγούμενους (Χαμζά Γιουνές, Ιντέγε, Λόπεθ, Καμαρά, Μήτρογλου, Μάνο, Γκρέι).

Ο Μορόν, λοιπόν, είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ που σκόραραν οι “κίτρινοι” απέναντι στους Αρκάδες. Έδωσε ασίστ στο πρώτο, πέτυχε το δεύτερο και κέρδισε το πέναλτι για το τρίτο. Κοινώς, τα έκανε όλα, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη άμυνα, με δύο πολύ δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς απέναντί του, τον Ατιένθα και τον Καστάνιο.

Ο Ισπανός κεντρικός επιθετικός του Άρη, βεβαίως, ξέρει από τέτοιες άμυνες και από τέτοιους αντιπάλους. Οι 134 αγώνες που έχει συμμετοχή στα La Liga το μαρτυρούν αυτό. Όπως και τα 25 γκολ, που σημείωσε εκεί, όμως, με τις -μεσαίας δυναμικότητας για την Ισπανία- Ρεάλ Μπέτις και Εσπανιόλ (24+1, αντιστοίχως), αλλά και οι 3 ασίστ που έχει μοιράσει.

Στα προηγούμενα έξι παιχνίδια με τον Άρη σκόραρε άλλη μία φορά, απέναντι στον ΟΦΗ. Τουτέστιν, έχει 2 γκολ μέχρι τώρα με τη φανέλα των “κίτρινων” σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επιπλέον, όμως, πήρε τον χρόνο που χρειαζόταν για να προσαρμοστεί στις νέες εργασιακές του συνθήκες, τη στιγμή, μάλιστα, που πρώτη φορά βγαίνει εκτός Ισπανίας για να αγωνιστεί. Το ζήτημα γι’ αυτόν είναι να συνεχίσει έτσι. Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να έχει βρει τον σέντερ φορ, που χρόνια ολόκληρα ψάχνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα