Άρης: Νίκη χαρακτήρα και ουσίας

Ο Αντρέ Γκρέι έδωσε απολύτως το στίγμα αυτού που έκανε χθες (15/10) ο Άρης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, απέναντι στον Ιωνικό. “Δεν παίξαμε καλά, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και φτάσαμε στη νίκη”, δήλωσε στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα, που ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της SL1, ο Τζαμαϊκανός κεντρικός επιθετικός των “κίτρινων”, ο οποίος σφράγισε με δικό του γκολ την ανατροπή στο σκορ και το τρίποντο

για την ομάδα του, τονίζοντας ακριβώς το σημείο κλειδί της αναμέτρησης.

Πράγματι, ο Άρης δεν έβγαλε τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό του απέναντι στους -ουραγούς στο βαθμολογικό πίνακα- Νικαιώτες, οι οποίοι έπαιζαν με ψυχή για την επιβίωσή τους στη Λίγκα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαν βάλει τους “κίτρινους” στα σχοινιά. Τελικώς, όμως, πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή το τρίποντο, που επανέφερε ολόκληρο τον οργανισμό του συλλόγου, από τα αποδυτήρια μέχρι την κερκίδα, στην κανονικότητα και του προσέδωσε την απαραίτητη ηρεμία να συνεχίσει υπό καλές συνθήκες στο πρωτάθλημα.

Μιας κι ο λόγος περί ηρεμίας, πόσο ανάγκη την είχε ο Άρης φάνηκε από τις δηλώσεις του Άλαν Πάρντιου στη NOVA, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ιωνικό. Αυτό που χαρακτηριστικά τόνισε ο Άγγλος τεχνικός των “κίτρινων” ήταν: “Είναι πολύ σημαντική η νίκη που κάναμε σε ένα ματς, που έγινε κάτω από πολύ μεγάλη πίεση μετά την ήττα –και έτσι όπως ήρθε αυτή– από την ΑΕΚ, την περασμένη αγωνιστική. Νιώθαμε την πίεση και έπρεπε να δείξουμε αντίδραση για τον κόσμο μας και για το σύλλογο, αφού ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα”.

Για την πίεση αυτή, που έβαλε βαρίδια στα πόδια των παικτών του Άρη μίλησε -επίσης στη NOVA μετά το τέλος της συνάντησης- ακόμη κι ο νεοφερμένος στην ομάδα, Πίτερ Ετέμπο, ο οποίος τώρα αρχίζει και παίρνει… μυρωδιά από τα “κίτρινα” αποδυτήρια. “Είχαμε άγχος σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο διαχειριστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και νικήσαμε. Γενικώς, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πίεση που υπάρχει στην ομάδα και να κυνηγάμε την ουσία, που είναι οι βαθμοί της νίκης”, είπε και έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν ήταν εύκολη η κατάσταση για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Επομένως, αυτό που σίγουρα κρατάει ο Άρης από το χθεσινό παιχνίδι είναι η ουσία, το τρίποντο. Ένα τρίποντο, που ήρθε με γκολ από τους δύο διαθέσιμους σέντερ φορ, τον Ζερβίνιο και τον Αντρέ Γκρέι, έπειτα από ασίστ του Μαζικού και στις δύο περιπτώσεις. Το ότι σκόραραν οι συγκεκριμένοι είναι υπέρ το δέον θετικό για τους “κίτρινους”, καθώς αυτό που σίγουρα θέλουν για τη συνέχεια είναι οι επιθετικοί τους να είναι ζεστοί και σε άμεση σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που δεν συνέβη στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια, με Βόλο και ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μείνουν στο μηδέν και να βρεθούν τελικά στο καναβάτσο. Δύο ήττες με το ίδιο σκορ, 2-0 εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα, που έφεραν όλη αυτή την πίεση, στην οποία αναφέρθηκαν ο Πάρντιου και ο Ετέμπο.

Βεβαίως, το δίδαγμα (και) του χθεσινού αγώνα για τους “κίτρινους” είναι ότι πρέπει να βελτιώσουν κι άλλο την αμυντική τους λειτουργία. Μπορεί με την παρουσία του new entry στην ομάδα, Ετέμπο, αυτή να διορθώθηκε ως ένα βαθμό, όμως, δεν έφτασε στο σημείο που θέλουν ο Άλαν Πάρντιου και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο. Καθόλου τυχαία δεν είπε ο Άγγλος προπονητής μετά το παιχνίδι ότι… “είμαι αγανακτισμένος, γιατί σε έναν ακόμη αγώνα δεχτήκαμε πρώτοι γκολ και κυνηγούσαμε στο σκορ”. Πράγματι, αυτή δεν είναι δα η… καλύτερη στρατηγική για οποιαδήποτε ομάδα.

Στα υπέρ του Άρη, πάντως, είναι ότι έριξε και πάλι το συνολικό αριθμό των λαθών του σε υποφερτό επίπεδο, έχοντας 41 συνολικά τη στιγμή που με την ΑΕΚ το νούμερο αυτό είχε εκτιναχθεί στα 65 (στα 46 ήταν ο μέσος όρος πριν τον αγώνα με τον Ιωνικό). Επίσης, ότι ανέβασε τον αριθμό των τελικών του, φτάνοντας στις 16, πάνω από το μέσο όρο του στο πρωτάθλημα, που είναι πάνω από12 (12,4, για την ακρίβεια). Και τέλος ότι βρήκε έναν παίκτη, τον Ετέμπο, που έδειξε ότι μπορεί να δώσει πράγματα στη θέση του αμυντικού μέσου, όπου η ομάδα υποφέρει από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών της αυτή τη σεζόν, δηλαδή από τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρης, Νίκη,aris, niki