Άρης: Ο Ετέμπο έβαλε τάξη στο χάος

Στον Άρη τον περιμένανε σαν τον… μεσσία! Σε μια ομάδα, που από το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημά της σε έναν συγκεκριμένο τομέα, στην προκειμένη τον μεσοαμυντικό, ένας παίκτης όπως ο Πίτερ Ετέμπο -γι’ αυτόν ο λόγος- έμοιαζε (κι όπως αποδείχτηκε είναι) ευλογία!

Ο Νιγηριανός αμυντικός μέσος μπορεί να μην είχε πολλές συμμετοχές την περασμένη σεζόν στη Γουότφορντ. Για την

ακρίβεια, μέτρησε μόλις δέκα (10), εκ των οποίων οι εννιά (9) στην Premier League και άλλη μία (1) στο Κύπελλο. Κι αυτό, γιατί επί 4,5 μήνες, από αρχές Οκτωβρίου έως τέλος Φεβρουαρίου, ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στο γόνατο. Επιπλέον, την τελευταία του συμμετοχή την έκανε στις 15 του περασμένο Μαΐου, παίζοντας μόλις εννιά (9) λεπτά στην αναμέτρηση της Γουότφορντ με τη Λέστερ. Παρόλα αυτά, όμως, στον Άρη μπήκε αμέσως δυνατά!

Στον πρώτο αγώνα που έπαιξε με τους “κίτρινους”, κόντρα στον Ιωνικό, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, από τη στιγμή που άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο έμοιαζε να βρίσκεται παντού. Μια εμφάνιση, που επανέλαβε στην αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση, τη δεύτερη για τον ίδιο με τον Άρη, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο “Απ. Νικολαΐδης”.

Ο Ετέμπο αμέσως άρχισε να γράφει υψηλά νούμερα στην ατομική του στατιστική. Δείγμα ότι όντως κάνει τη διαφορά στην ομάδα του, στον τομέα για τον οποίο αποκτήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Στους δύο αγώνες που έχει παίξει, έχει καταγράψει 13 επιτυχείς πάσες. Πρώτος είναι ο Μανού Γκαρθία, με 65 σε 8 αγώνες, για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Έχει ήδη 11 κλεψίματα, μια κατηγορία στην οποία είναι πρώτος ο Φαμπιάνο με 32 σε 9 αγώνες.

Υπάρχει, όμως, και η “άυλη” συνεισφορά του Ετέμπο. Αυτή που δεν μετριέται σε κάποια στατιστική κατηγορία. Επιπλέον της παρουσίας του σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, γεγονός που δίνει σιγουριά στους συμπαίκτες του, κάτι που πρόσφεραν σε μεγάλο βαθμό οι Σάσα, Ματίγια και Τζέγκο τις προηγούμενες σεζόν, ο Νιγηριανός ασκεί μεγάλη πίεση στους αντιπάλους του, κάνοντας την ανάπτυξή τους δύσκολη, και ταυτόχρονα δείχνει διάθεση να κατευθύνει τους “κίτρινους” με τις φωνές του και τις υποδείξεις του, κάτι που δεν έπαιρνε ως τώρα ο Άρης από άλλον παίκτη από το υπάρχον ρόστερ.

Ο Ετέμπο, με το πέρασμά του από την Premier League, την Championship, τη La Liga, την τουρκική Super Lig, την πορτογαλική Liga, αλλά και τις 44 συμμετοχές που μετράει στην Εθνική Νιγηρίας, έχει αποκτήσει όλη αυτή την εμπειρία να κάνει πράγματα μέσα στο γήπεδο, που άλλοι από τους υπάρχοντες παίκτες του Άρη δεν έχουν το ειδικό βάρος να κάνουν. Έχει βάλει μια τάξη στο μεσοαμυντικό χάος και παράλληλα εμφανίζει ηγετικές τάσεις. Δύο σε ένα, δηλαδή…

Keywords
Τυχαία Θέματα