Άρης-ΟΦΗ 1-0: Επιστροφή στις νίκες (highlights)

Τη νίκη με 1-0 πανηγύρισε ο Άρης επί του ΟΦΗ στη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στα… τρίποντα μετά την ήττα από την ΑΕΚ, χάρις το γκολ του Νταρίντα (39’).

Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να μείνει ευχαριστημένος από την εμφάνιση

των παικτών του, αλλά όχι από την αποτελεσματικότητά τους, καθώς αν ήταν πιο εύστοχοι θα είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα.

Από την απέναντι πλευρά οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν ακόμη μία ήττα και… αγνοούν τη νίκη στο πρωτάθλημα από τις 2 Οκτωβρίου και το εντός έδρας 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Κρητικών ο Πέπε Μελ προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, διαφοροποίησε τον σχηματισμό, όμως έφυγε με την ήττα από τη συμπρωτεύουσα στην παρθενική του παρουσία.

Στην πέμπτη θέση συνεχίζει ο Άρης που έφτασε τους 23 βαθμούς, ενώ στους 15 έμεινε ο ΟΦΗ.

Ίδιο σύστημα για Μάντζιο και Πέπε Μελ

Σε σχηματισμό 4-3-3 άρχισε το παιχνίδι ο Άρης , με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τους Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια η τετράδα της άμυνας.

Ο Νταρίντα με τους Πάρντο και Ζουλς ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής του Μάντζιου, με τους Μεντέντες και Σουλεϊμάνοφ στα εξτρέμ. Θέση στην κορυφή πήρε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν.

Από την άλλη, στην πρώτη 11άδα του με τον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ άφησε την τριάδα στα στόπερ (του Νταμπράουσκας) και επέλεξε και αυτός το 4-3-3. Ο Μπάουμαν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια και οι Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος και Θοράρινσον στην τετράδα της άμυνας.

Ο Γκαγιέγκος με τον Τοράλ και τον Νέιρα πήραν θέση στον άξονα, με τους Αμπάντα και Μοσκέρα στα άκρα της επίθεσης. Τέλος, ο Ντίκο ήταν ο επιθετικός του Ισπανού προπονητή στο ντεμπούτο του.

Εξαιρετικό ημίχρονο – Προβάδισμα ο Άρης

Καλύτερα μπήκε στο ματς ο ΟΦΗ, όμως ο πρώτος που απείλησε ήταν ο Άρης στο 12’. Ο Σουλεϊμάνοφ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε προς τα μέσα, όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω.

Ακολούθησαν διαδοχικές φάσεις από τους Κρητικούς, οι οποίοι τέσταραν τα αντανακλαστικά του Κουέστα, χωρίς να του δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα.

Στο 15’ η προσπάθεια του Νταρίντα μέσα από την περιοχή κατέληξε ψηλά άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Οντουμπάτζο πήγε να μετατραπεί από δεξί μπακ σε… σέντερ φορ. Ο ίδιος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπάουμαν, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά ο Λαμπρόπουλος δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και κράτησε το 0-0.

Στο 24’ οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» το γκολ. Ο Σουλεϊμάνοφ έδωσε εξαιρετικά την μπάλα στον Μορόν και εκείνος με σουτ από το ύψος της περιοχής είδε την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Άτυχος ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος…

Μετά τη μεγάλη φάση των γηπεδούχων το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και ο ρυθμός παραγωγής φάσεων άρχισε να… πέφτει. Οι παίκτες του Μάντζιου πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως να δημιουργούν άλλη καλή στιγμή, παρά την πίεσή τους. Από τη δική τους μεριά εκείνοι του Πέπε Μελ την απορροφούσαν και έψαχναν τρόπο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Τελικά, εκείνος που σκόραρε έτσι ήταν ο Άρης! Ότι στέρησε νωρίτερα η τύχη στον Μορόν, έκανε την εμφάνισή της στον Νταρίντα στο 39’! Ο Τσέχος έγινε κάτοχος της μπάλας στην γρήγορη μετάβαση της ομάδας του από την άμυνα στην επίθεση και με την κόντρα που πήρε βρέθηκε απέναντι στον Μπάουμαν. Φυσικά, δε λάθεψε και «έγραψε» το 1-0 με το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Έχοντας το μομέντουμ υπέρ τους, οι Θεσσαλονικείς έψαξαν και άλλο γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Όμως ο γκολκίπερ των Κρητικών έδωσε το «παρών» και στο 43’ στην προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ, όπως και στο 45+1’ σε εκείνη του Οντουμπάτζο, που αυτή τη φορά έγινε… εξτρέμ!

Αποτέλεσμα πρώτου μέρους, 1-0…

Ευκαιρίες, γκολ που δε μέτρησε και… 1-0

Το γκολ ισοφάρισης αναζητούσε ο ΟΦΗ με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου. Εκείνος όμως που απείλησε και πάλι πρώτος ήταν ο Άρης στο 48’. Ο σκόρερ του 1-0 πήγε να νικήσει με εξαιρετικό σουτ τον Μπάουμαν, αλλά αυτή τη φορά ο πορτιέρο των Κρητικών του είπε «όχι»!

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν η ίδια, με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν φάσεις, χωρίς να τις μετουσιώνουν σε γκολ.

Η… φλύαρη παρουσία των παικτών του Μάντζιου και ο τρόπος που έφταναν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά πετούσαν στα… σκουπίδια τις φάσεις τους εκνεύρισαν τον Έλληνα προπονητή, που τους τα έψαλε!

Στο 67’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, ο διαιτητής Γκάμαρης έδειξε παίζεται και στην εξέλιξη της φάσης ο Μορόν σούταρε πάνω στον Μπάουμαν.

Εννιά λεπτά μετά ο ΟΦΗ σκόραρε, αλλά η φάση είχε σταματήσει νωρίτερα για πλάγιο. Αυτή η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους Κρητικούς, που τη θεώρησαν λάθος.

Η φάση:

Εν τέλει μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη με 1-0.

Η ταυτότητα του ματς:

14η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάμαρης Ανδρέας

ΒΟΗΘΟΙ: Σαμοϊλης Δημήτριος, Κωνσταντίνου Ηλίας

VAR: Πολυχρόνης Φώτιος

AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90′ Βερστράτε – 49’ Τοράλ

ΣΚΟΡΕΡ: 39’ Νταρίντα

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλς (82’ Σαβέριο), Νταρίντα, Πάρδο (62’ Βερστράτε) – Σουλεϊμάνοφ (83’ Κάρλσον), Μορόν (89’ Σαμόρα), Μενέντες (82’ Τζούρασεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτετσιώτης, Φατόρε, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλος

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν – Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράριρσον – Γκαγιέγκος (79’ Γκλέιζερ), Νέιρα (65’ Φελίπε), Τοράλ (74’ Ριέρα) – Μοσκέρα (65’ Μπάκιτς), Ντίκο, Αμπάντα.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χριστογεώργος, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Αποστολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα