Άρης: Το μομέντουμ το έχει, θέλει και τον “αέρα”

Σε πρώτη ανάγνωση σχετικά με τα κίνητρα για τη νίκη στη σημερινή (28/4, 20:30) αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δεν τίθεται ζήτημα ποιας από τις δύο ομάδες στη ζυγαριά βαραίνει περισσότερο. Οι “πράσινοι” θέλουν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου στην τρέχουσα Stoiximan Super League κι αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Κι οι “κίτρινοι” από την πλευρά τους, όμως, επιζητούν το θετικό

αποτέλεσμα για τους δικούς τους σημαντικούς λόγους.

Για ολόκληρο το σύλλογο δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι σημαίνει η κατάκτηση του Κυπέλλου. Η συμμετοχή και μόνο στον τελικό, στα τέλη Μαΐου, δεν λέει κάτι. Το τρόπαιο μετράει κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Όσο πλησιάζει ο καιρός για το παιχνίδι εκείνο και το κουβάρι του χρόνου μαζεύει, λοιπόν, τόσο οι “κίτρινοι” θέλουν να ανεβαίνουν ψυχολογικά και αγωνιστικά. Επομένως, τώρα που βρέθηκαν σε ένα καλό μομέντουμ, λόγω της καλής εμφάνισης που έκαναν και της ισοπαλίας που προηγήθηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, δεν θέλουν να χάσουν τη στιγμή. Επιπλέον, όμως, απέναντι στον αντίπαλο του τελικού του Κυπέλλου, θέλουν και τον “αέρα” μιας καλής εμφάνισης και ενός καλού αποτελέσματος -και μάλιστα στην έδρα του, σήμερα.

Πιο χαρακτηριστικά από όλους σχετικά με το καλό μομέντουμ το είπε ο Νέβεν Τζούρασεκ στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: “Παίξαμε πολύ καλά κόντρα στον Ολυμπιακό, που είναι φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε τον ένα βαθμό, αλλά τα καταφέραμε. Το αξίζαμε, όπως αξίζαμε να πάρουμε ακόμη και τους τρεις βαθμούς. Το μομέντουμ είναι καλό τώρα για εμάς. Όλοι στην ομάδα αισθανόμαστε καλά και πάμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για να κάνουμε ένα εξίσου καλό παιχνίδι”.

Κι ο Ζαν Ζουλς Εμβοντό από τη δική του πλευρά έκανε λόγο στις δηλώσεις του στη NOVA για την αξία που έχουν τα θετικά αποτελέσματα από τούδε και στο εξής για την ομάδα του. Τόνισε: “Από την αρχή των πλέι οφ είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, αλλά και κάποια καλά παιχνίδια. Μετά, όμως, από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι θετικό, όπως πρέπει στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον μεγάλο μας στόχο, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προετοιμασία μέσα από τα παιχνίδια που απομένουν, τα οποία επίσης είναι σημαντικά, με την ίδια καλή διάθεση”.

Όπου καλή διάθεση, βεβαίως, συνεπάγεται καλά αποτελέσματα, γιατί αυτά είναι που ανεβάζουν τους παίκτες και τις ομάδες συνολικά. Εξ ου και η δήλωσε του Άκη Μάντζιου στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα: “Κάθε θετικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι τονώνει την ψυχολογική διάθεση της ομάδας και το θέλουμε. Σίγουρα είναι ζητούμενο για εμάς να έχουμε και πάλι καλή εικόνα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κλείσουμε θετικά αυτόν τον κύκλο παιχνιδιών και μετά να ετοιμαστούμε για το φίνις, για τους δύο αγώνες που θα απομείνουν ως το τέλος των πλέι οφ”.

Ο προπονητής του Άρη είχε δύο απουσίες για το σημερινό παιχνίδι. Οι Βέλεθ και Βερστράτε δεν ξεπέρασαν τελικώς τους τραυματισμούς τους και δεν τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους “πράσινους”. Εκτός από αυτούς, δεν συμπεριέλαβε και τους Χριστοδουλόπουλο, Δεληζήση, Μπένετ, Ρουπ, Ματαρίτα, Κυριαζή και Κάρλσον.

Αντιθέτως, ο Μάντζιος είχε διαθέσιμους τον Ανσαριφάρντ, που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, και τον Φεράρι, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Τους έχει στην αποστολή, η οποία αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Jean Jules Mvondo, Durasek, Doukoure, Manu Garcia, Suleymanov, Saverio, Zamora, Loren Moron, Ansarifard, Φετφατζίδη και Παναγίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τον Φεράρι αριστερά, τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζαν Ζουλς και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Σουλεϊμάνοφ και Ζαμόρα στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα