Άρης: Τρίτος πολυνίκης ο Μάντζιος

Εξακολουθεί να συνδέει το όνομά του με σημαντικές διακρίσεις στον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Ο Έλληνας προπονητής με τη νίκη που πέτυχαν οι “κίτρινοι” το περασμένο Σάββατο (27/1) κόντρα στην Κηφισιά έγινε ο τρίτος πολυνίκης προπονητής της ομάδας σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας με 35 νίκες. Για την ακρίβεια, ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπέλα Πάλφι, ο οποίος επίσης έχει καταγράψει ίδιο αριθμό νικών.

Πλέον, μπροστά από τον Άκη Μάντζιο είναι δύο προπονητές, οι οποίοι ταύτισαν σε μεγάλο βαθμό το όνομά τους με τους “κίτρινους”. Πρώτος είναι ο Γιώργος Φοιρός, με

76 νίκες στην μεγάλη κατηγορία και δεύτερος ο Αλκέτας Παναγούλιας με 48 νίκες. Η διαφορά του Μάντζιου ακόμη και από τον δεύτερο, Παναγούλια, δεν είναι μικρή, όμως, κανείς δεν ξέρει στο μέλλον τι γίνεται.

Όπως αναφέρει η Super League σε σημερινό σχετικό δημοσίευμά της: “Ο Άκης Μάντζιος με την 35η νίκη του στον πάγκο του Άρη ανέβηκε στην 3η θέση όλων των εποχών στη σχετική λίστα με τους προπονητές των Κίτρινων, αφού έφτασε τον Μπέλα Πάλφι. Μπροστά του βρίσκεται ο Αλκέτας Παναγούλιας με 48 νίκες και στην κορυφή ο Γιώργος Φοιρός, που έχει 76 στα 167 παιχνίδια του στον πάγκο του Άρη”.

Να σημειωθεί ότι ο Μάντζιος τις 35 νίκες τις έχει σε 74 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Πάλφι τις είχε κάνει σε 108 αναμετρήσεις. Ο Παναγούλιας τις 48 νίκες τις έφτασε σε 104 παιχνίδια πρωταθλήματος στην πρώτη κατηγορία. Τα νούμερα δείχνουν ότι ποσοστιαία ο Μάντζιος βρίσκεται κοντά στους Φοιρό και Παναγούλια, λίγο κάτω από το 50% και οι τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα