Άρσεναλ-Μπρέντφορντ 2-1: «Πάτησε» κορυφή με λυτρωτή Χάβερτς (highlights)

Η Άρσεναλ με γκολ του Χάβερτς στο 86‘, πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Μπρέντφορντ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Αρτέτα «πάτησε» κορυφή και περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι. Έντονος ρυθμός στο πρώτο μέρος, αρκετές ευκαιρίες και θέαμα στο δεύτερο. Ρεσιτάλ έδωσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, Ράμσντεϊλ και Φλέκεν, με σπουδαίες

επεμβάσεις.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ρυθμό, χωρίς ωστόσο τη μεγάλη φάση, μέχρι το 19ο λεπτό. Ο Γουάιτ έβγαλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Ράις, που με ωραία κεφαλιά στη γωνία νίκησε τον Φλέκεν για το 1-0. Ο 25χρονος μέσος μετράει συνολικά έξι γκολ και έξι ασίστ στη φετινή Premier League, ενώ είναι η πρώτη φορά που σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, η Άρσεναλ πίεσε και για δεύτερο γκολ, ενώ η Μπρέντφορντ, κυρίως με αντεπιθέσεις, επιδίωξε την ισοφάριση. Με τη βοήθεια και της τύχης αυτό έγινε πραγματικότητα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Η σιγουριά του Ράμσντεϊλ στην πίεση του Γουισά, τον ανάγκασε σε μοιραίο λάθος που κατέληξε σε γκολ – «δώρο» για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αρτέτα ήταν «καταιγιστική» στο πρώτο τέταρτο, ψάχνοντας απεγνωσμένα το γρήγορο γκολ. Η Μπρέντφορντ όμως ήταν καλά διαβασμένη αμυντικά και με «φύλακα-άγγελο» τον Φλέκεν, έκαμψε αντίσταση. Έχασε μάλιστα σπουδαία ευκαιρία στο 55′ με μακρινό σουτ του Τόνεϊ που είδε εκτός εστίας τον Ράμσντεϊλ και ανάγκασε τον Άγγλο τερματοφύλακα στην επέμβαση του αγώνα. Οι «μέλισσες» έχασαν στο 71′ την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ, σε ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση του Ράμσντεϊλ στην κεφαλιά του Κόλινς. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν με κάτω τα χέρια και τρία λεπτά αργότερα απείλησαν, με το φοβερό σουτ του Ράις εκτός περιοχής να καταλήγει στο δοκάρι. Το γκολ της λύτρωσης ήρθε τελικά στο 86′ με την κεφαλιά του Χάβερτς, που στέλνει την Άρσεναλ, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «κανονιέρηδες» είναι πλέον στην πρώτη θέση με 64 βαθμούς στο +1 από τη Λίβερπουλ και +2 από τη Σίτι και παραμένουν από τα φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος, δέκα «στροφές» πριν από το τέλος. Από την άλλη η Μπρέντφορντ με 26 βαθμούς βρίσκεται στην 15η θέση, πέντε πόντους πάνω από την «επικίνδυνη ζώνη».

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντειλ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο, Ράις, Σάκα, Τροσάρ, Χάβερτς

Μπρέντφορντ (Φρανκ): Φλέκεν, Ζάνκα, Άγιερ, Κόλινς, Νόργκαρντ, Ονιέκα, Λιούις-Πότερ, Γιάνελτ, Ρόερσλεβ, Γουισά, Τόνεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα