Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2: Την…ξέρανε

Ένα εντυπωσιακό ματς, με πολλές χαμένες ευκαιρίες και για την μία και για την άλλη ομάδα, δοκάρια, το οποίο τελικώς κρίθηκε με αυτογκόλ και σφραγίστηκε με ένα ακόμη στις καθυστερήσεις.
Σκληρό για την Άρσεναλ που κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είχε σωρεία ευκαιριών για να σημειώσει γκολ.

Πρώτη μεγάλη στιγμή για την Άρσεναλ ήταν στο 3ο λεπτό. Ο Νέλσον έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ράμσντεϊλ, ντρίμπλαρε τον Άλισον αλλά βγήκε

σε πλάγια θέση και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Νέα καλή στιγμή στο 8’ όταν ο Χαβερτς βρήκε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή αλλά άτσαλα και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 11’ νέα καλή στιγμή με δοκάρι του Όντεγκαρντ, σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Λίβερπουλ.

Στο 39’ νέα καλή στιγμή για τους λονδρέζους με κεφαλιά του Χάβερτς να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Άλισον.

Στο 45’ η Λίβερπουλ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της είχε δοκάρι με «κεραυνό» του Άρνολντ.

Στην επανάληψη, στο 49’, ο Σάκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Άλισον.

Καλή στιγμή για τους «Ρεντς» στο 54’ με το σουτ του Νούνιες από πλεονεκτική θέση να φεύγει άουτ.

Στο 61’, ο Χάβερτς έκανε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Άλισον εξουδετέρωσε δύσκολα τον κίνδυνο με τα ακροδάχτυλα.

Στο 77’ ο Λυίς Ντίας σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Ραμσντέιλ έπεσε στην αγωνία του και απόκρουσε σωτήρια.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ με κεφαλιά του Ζότα στο δοκάρι. Ο Πορτογάλος σημαδεύει το οριζόντιο και στην επαναφορά ο Νούνιες αστοχεί από ευνοϊκή θέση.

Στο 80’ η Λίβερπουλ σκόραρε με…αυτογκόλ του Κίβιορ. Στην προσπάθεια του ν’ απομακρύνει την μπάλα μετά από σέντρα, ο Πολωνός έβαλε το κεφάλι του και πρόλαβε την έξοδο του Ραμσντέιλ στέλνοντας την στα δίχτυα.

Τη νίκη πρόκριση των “κόκκινων” σφράγισε στις καθυστερήσεις με πολύ όμορφο γκολ ο Ντίας. Ξεχύθηκαν στην κόντρα οι Ρεντς μετά τα απανωτά αποτυχημένη γεμίσματα των γηπεδούχων, ο Ζότα έσπασε στον Ντίας και ο Κολομβιανός με φοβερό τελείωμα στο… παραθυράκι «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα του.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (88’ Τροσάρ), Ζορζίνιο (84’ Ενκέτια), Όντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς (88’ Σμιθ-Ρόουβ), Σάκα, Νέλσον( 62’ Μαρτινέλι).
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Κουάνσα, Γκόμες, Μακ Άλιστερ (59’ Γκράβενμπερχ), Έλιοτ (75’ Μπράντλει), Τζόουνς (75’ Κλαρκ), Χάκπο (58’ Ζότα), Ντίας, Νούνιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα