Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Σπόραρ-ε, νίκησε και τώρα ντέρμπι!

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος, ο Τούρκος προπονητής είδε τις αλλαγές που έκανε να του… βγαίνουν και το «τριφύλλι» έφτασε στη δεύτερη διαδοχική του νίκη μέσα στο 2024 και επέστρεψε στην κορυφή της Super League, αναμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΆρηςΠΑΟΚ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος

αφενός επέστρεψε στα γκολ, ύστερα από δύο μήνες και το ματς με τη Λαμία, αφετέρου βρήκε δύο φορές δίχτυα (για τρίτη φορά φέτος) και οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη. Ο Σενγκέλια με υπέροχη ενέργεια και εκτέλεση, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στην εβδομάδα «φωτιά» που έχει μπροστά του, με τα ντέρμπι με Ολυμπιακό (Κύπελλο) και ΑΕΚ (πρωτάθλημα), ενώ οι Αγρινιώτες θα καταστρώσουν τα πλάνα τους για το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο τον Άρη.

Είχε τον έλεγχο, του έλειψε η φαντασία

Αρκετά θέματα αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο, αφού απέναντι του βρήκε μία ομάδα που ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και λειτούργησε αποτελεσματικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Μπορεί η ομάδα του Φατίχ Τερίμ να είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα – παρά το εκτεταμένο rotation του Τούρκου προπονητή – όμως η αλήθεια είναι πως υστέρησε σημαντικά στο να μετατρέψει τις προϋποθέσεις, σε κλασικές ευκαιρίες.

Το «τριφύλλι» απείλησε πρώτο με κεφαλιά του Ιωαννίδη μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Παναιτωλικό να απαντά με δύο πολύ καλές στιγμές με πρωταγωνιστές τους Μαυρία (11’) και Καρέλη (18’). Στο 24’ ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε ξανά με καλές προϋποθέσεις την περιοχή του Καπίνο, όμως το γύρισμα του Βιλένα δεν βρήκε αντίκρισμα, όπως και στη συνέχεια τα σουτ των Μαντσίνι (35’) και Ιωαννίδη (41’).

Ο Παναιτωλικός είχε κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο, οι γραμμές του ήταν πολύ κοντά και γενικότερα λειτουργούσε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Ως εκ τούτου δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό εύκολες συνεργασίες και τη δυνατότητα να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Αγρινιώτες φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζούρισιτς στον Μαυρία, όμως ο Φωτιάς έδειξε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Σπόραρ, η “χρυσή” αλλαγή

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ έριξε στο ματς τους Σπόραρ και Αϊτόρ, στέλνοντας τον Σλοβένο στην κορυφή της επίθεσης και τον Ιωαννίδη από πίσω του για να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Και δικαιώθηκε άμεσα για την επιλογή του, αφού στο 51’ ο Παναθηναϊκός ξεκλείδωσε την άμυνα του Παναιτωλικό και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Χουάνκαρ σέντραρε από αριστερά, ο Σπόραρ σηκώθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο, σκοράροντας ξανά με τα πράσινα, ύστερα από δύο μήνες και το ματς με τη Λαμία (4/11/23).

Μετά το γκολ και για περίπου ένα 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ήταν το διάστημα όπου ο Γιάννης Πετράκης «φρέσκαρε» την ενδεκάδα της ομάδας του, σε μία προσπάθεια να δει τον Παναιτωλικό να βγάζει αντίδραση. Και τα κατάφερε αφού στο 74’ οι Αγρινιώτες άγγιξαν την ισοφάριση με κεφαλιά του Πέδρο, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 80’, με τον Τζούρισιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του, αφού σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Καπίνο. Ότι δεν κατάφερε ο Σέρβος, το πέτυχε εννέα λεπτά αργότερα ο Σπόραρ. Ο Σλοβένος αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Τζούρισιτς, πάτησε περιοχή από δεξιά και με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας για τρίτη φορά φέτος δύο γκολ (το είχε κάνει κόντρα σε Ντνίπρο και Πανσερραϊκό).

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι καθυστερήσεις θα ήταν μια τυπική διαδικασία, ο Σενγκέλια φρόντισε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, αφού στο 90+2’ με υπέροχη ενέργεια και σουτ, μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Γεωργιανό για να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως ο Λοντίγκιν του είπε «όχι».

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (90′ Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Βιλένα (46′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (46′ Σπόραρ), Τζούρισιτς (90′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (75′ Μπερνάρν).
Στον πάγκο: Μπρινιόλι, Λημνιός, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Πέρες (63′ Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ζοάο Πέδρο), Λιάβας, Σενγκέλια, Καρέλης (62′ Χουάνπι).
Στον πάγκο: Στεργιάκης, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Στάγιτς, Νικολάου.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Μιχαήλ Παπαδάκης
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Keywords
Τυχαία Θέματα