Άρσεναλ-Τσέλσι 5-0: Κόκκινο «βάφτηκε» το λονδρέζικο ντέρμπι

Η Άρσεναλ διέσυρε με 5-0 την Τσέλσι στο «Έμιρεϊτς» και το ντέρμπι του Λονδίνου, για το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Premier League. Από δύο φορές σκόρερ οι Χάβερτζ και Γουάιτ, άνοιξε την «αυλαία» ο Τροσάρ και η ομάδα του Αρτέτα πήρε μια επιβλητική νίκη στο βόρειο Λονδίνο.

Οι «κανονιέρηδες» επέβαλαν το ρυθμό τους εξ’ αρχής και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό με τον Τροσάρ. Μια ωραία ενέργεια και σουτ του Ράις στο 22′, αλλά και η φάση διαρκείας του 26′ με διαδοχικά σουτ

των γηπεδούχων, δεν απέφεραν το δεύτερο γκολ της ομάδας του Αρτέτα. Οι «μπλε» δημιούργησαν προϋποθέσεις, αρχικά με την ενέργεια του Τζάκσον στο 24′ που κατέληξε στο δοκάρι έπειτα από κόντρα στον Γκάμπριελ. Στο 30′ το σουτ του Έντζο Φερνάντεζ από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική. Παρότι δεν κατάφερε να βρει άμεσα το δεύτερο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα ασφαλείας σε φάσεις των Ράις και Χάβερτζ, βρήκε τη λύση στο 52′ με τον Γουάιτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χάβερτζ πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διπλασιάζοντας μάλιστα τα γκολ του στο 65′, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το πέμπτο και τελευταίο τέρμα των γηπεδούχων έβαλε και πάλι ο Γουάιτ, μάλλον… καταλάθος, όταν και θέλησε να γυρίσει τη μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του, όμως εκείνη κατέληξε στο βάθος της εστίας του Πέτροβιτς.

Η Άρσεναλ κράτησε σε ακόμη ένα παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα και παρέμεινε στη διεκδίκηση του τίτλου. Με 77 βαθμούς «σκαρφάλωσε» και πάλι στην κορυφή και περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων διεκδικητών. Από την άλλη η Τσέλσι με 47 βαθμούς, βρίσκεται στην 9η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Έμερι): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (Ζιντσένκο 72′), Πάρτεϊ (Ζορζίνιο 72′), Ράις, Έντεγκαρντ, Σάκα (Βιεϊρά 82′), Τροσάρ (Μαρτινέλι 72′), Χάβερτζ (Ζεσούς 72′)

Τσέλσι (Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκίλχριστ (Σίλβα 78′), Ντιζαζί, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Καισέδο, Φερνάντεζ (Τσάλομπα 67′), Μαντουέκε (Κάσαντεϊ 79′), Γκάλαχερ, Μούντρικ (Στέρλινγκ 66′), Τζάκσον

Keywords
Τυχαία Θέματα