Αστέρας Τρίπολης – Άρης 3-2: «Ντύθηκε»… Άγιος Βασίλης! (highlights)

Εξαιρετική ήταν η ποδοσφαιρική εκκίνηση στο ελληνικό πρωτάθλημα για το 2024, με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει τη νίκη με 3-2 κόντρα στον Άρη!

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 χάρις τα γκολ των Μορόν (8’ πεν.) και Σουλεϊμάνοφ (14’), οι Αρκάδες έφεραν… τούμπα το παιχνίδι και έφτασαν στο τρίποντο.

Με την επιμονή τους και τα λάθη των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο τέρματα με τον MVP Μιριτέλο (45+2’ πεν., 50’) και τον Μουνάφο (61’). Έτσι πήραν το επιθυμητό

αποτέλεσμα ύστερα από τρεις σερί ήττες τους.

Μάλιστα πλέον βρίσκονται στους 23 βαθμούς, έναν πίσω από τον πέμπτο Άρη, ο οποίος «ντύθηκε» Άγιος Βασίλης και έκανε… δώρο τη νίκη στον αντίπαλό του!

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρας Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης στροφής και του 2024. Στη θέση του τερματοφύλακα άρχισε ο Παπαδόπουλος, με τους Καρμόνα, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς και Χουχούμη μπροστά του στην άμυνα.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής πήραν φανέλα βασικού οι Μουνάφο και Γκος, έχοντας την τριάδα των Καλτσά, Ζουγλή και Κρεσπί πίσω από τον στράικερ Μιριτέλο.

Ίδιο σχηματισμό με τον αντίπαλο προπονητή επέλεξε και ο Άκης Μάντζιος για τον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κουέστα, με τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα.

Αμυντικά χαφ οι Ζουλ και Πάρντο, με τον Σαμόρα μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλος. Θέση στα άκρα της επίθεσης πίσω από τον Μορόν πήραν οι Παναγίδης και Σουλεϊμάνοφ.

Κυνικός Άρης – «Ξύπνησε» και μείωσε ο Αστέρας

Με τον Μουνάφο να απειλεί μόλις στο 2’ άρχισε το ματς στην Τρίπολη, όμως αυτή η δυναμική εκκίνηση των γηπεδούχων απεδείχθη… οφθαλμαπάτη!

Μέσα σε επτά λεπτά ο Άρης έκανε δύο επιθέσεις και ήταν απόλυτα εύστοχος! Στο 7’ ο Μορόν έκανε τη σέντρα, ο Χουχούμης έπεσε άτσαλα πάνω στον Σαμόρα και παραχώρησε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ένα λεπτό μετά και άνοιξε το σκορ με το 10ο φετινό του τέρμα.

Και στο 14’ οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Σαμόρα να γυρνάει την μπάλα στο πέναλτι και τον Σουλεϊμάνοφ να νικάει τον Παπαδόπουλο για το υπέρ τους 2-0.

Μέχρι το μισάωρο οι Αρκάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους έπειτα και την «ψυχρολουσία» των δύο γκολ.

Σιγά-σιγά ανέβαζαν και πάλι ρυθμό, όμως παρά την πίεσή τους δε δημιουργούσαν τη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Δύο φορές ο Κουέστα έφτασε κοντά σε λάθος που θα στοίχιζε στους «κιτρινόμαυρους», όμως η τύχη δεν ήταν με το σύνολο του Ράσταβατς.

Στο 40’ έλαβε χώρα η χαμένη ευκαιρία του 2024! Ναι, μπορεί να είμαστε μόλις στην τρίτη μέρα του έτους, αλλά ο Ρεγκίς αστόχησε πάνω από την γραμμή!

Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

Εν τέλει ο Αστέρας βρήκε γκολ πριν το ημίχρονο, όταν ο Καλτσάς κέρδισε πέναλτι στο 45’. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιριτέλο ανέλαβε την εκτέλεση για το 2-1, με το οποίο μείωσε και έγραψε το σκορ ημιχρόνου.

Ανατροπή!

Άμεσα βρήκε την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης, έπειτα και την εξαιρετική του εκκίνηση σε αυτό.

Ο Μιριτέλο πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο 50’, το οποίο ναι μεν αρχικά δε μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR κατοχυρώθηκε κανονικά.

Και στο 61’ ο Ζουγλής έκλεψε την μπάλα από τον Οντουμπάτζο, βρήκε τον Μουνάφο ο οποίος στην κενή εστία έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη απειλή για τον Άρη μετά το ημίχρονο ήρθε στο 74’ με τον Σουλεϊμάνοφ να προσπαθεί να νικήσει από διαγώνια θέση τον Παπαδόπουλο, δίχως επιτυχία.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το τρίτο τους τέρμα και την ισοφάριση, όμως οι επιθετικές τους προσπάθειες δεν ήταν εκείνες που θα μπορούσαν να αποφέρουν καρπούς.

Τελικό σκορ, 3-2.

Η ταυτότητα του ματς:

16η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Βοηθοί: Τζιουβάρας, Κομισοπούλου

4ος: Τσαγκαράκης

VAR: Πολυχρόνης, Ψαρρής

Κίτρινες: 55’ Μιριτέλο, 90+6′ Οντουμπάτζο, 90+9′ Μπράμπετς

Σκόρερ: 45+2’ (πεν.), 50’ Μιριτέλο, 61’ Μουνάφο – 8’ (πεν.) Μορόν, 14’ Σουλεϊμάνοφ

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο (90+1’ Βαλιέντε), Γκος (74’ Αλάγκμπε), Ζουγλής (74’ Σίτο), Ρεγκίς, Καλτσάς, Μιριτέλο (83’ Μάντζης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Γραμματικάκης, Χριστόπουλος, Γκαρθία, Σουρλής, Βαλιέντε, Σίτο, Μάντζης.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (83’ Φεράρι), Ζουλ (67’ Σαβέριο), Σαμόρα (54’ Τζούρασεκ), Πάρντο (83’ Ρουπ), Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης (46’ Μενέντες), Μορόν.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Ντουκουρέ, Φατόρε, Χριστοδουλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα