Αταμάν: «Σκληρή ομάδα η Ζάλγκιρις, οι παίχτες της ξέρουν να παίζουν καλά μεταξύ τους»

Σε δηλώσεις του εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ζάλγκιρις (15/11, 21:15, NS Prime) για την 8η αγωνιστική της Euroleague, ο Εργκίν Αταμάν, επισήμανε τις δυνατότητες της λιθουανικής ομάδας, τόνισε τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουν οι «πράσινοι» σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και μίλησε για την προσαρμογή του Κέντρικ Ναν.

Αναλυτικά:

Για το γεγονός πως η Ζάλγκιρις

έχει χάσει τρία σερί παιχνίδια και διψάει για νίκες: «Όλες οι ομάδες της Euroleague στοχεύουν στην νίκη, δεν έχει σημασία εάν έχεις χάσει 3 παιχνίδια στην σειρά η εάν έχεις κερδίσει δύο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η Ζάλγκιρις είναι μια σκληρή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Ο Έβανς είναι ο κύριος σκόρερ τους, όμως τόσο ο Ντίμσα όσο και ο Σμίτς μπορούν να σκοράρουν. Ο Ουλανόβας επίσης, είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίχτης. Είναι μια ομάδα που για δύο περίπου χρόνια έχει κρατήσει το ίδιο ρόστερ, ξέρουν να παίζουν μαζί και δεν έχει σημασία αν έχασαν το τελευταίο τους παιχνίδι το οποίο μάλιστα ήταν μέσα στην Τουρκία με αντίπαλο της Εφές και κρίθηκε στην παράταση. Περιμένουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι».

Για το τι κρατάει η ομάδα του από το παιχνίδι με την Άλμπα και τι πρέπει να βελτιώσει: «Απέναντι στην Άλμπα παίξαμε πολύ καλά επιθετικά, κυκλοφορήσαμε και μοιράσαμε πολύ ωραία την μπάλα και βρήκαμε τα ανοιχτά σουτ. Αμυντικά πρέπει να βελτιωθούμε σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι της Euroleague. Στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη βέβαια δείξαμε εξαιρετικό χαρακτήρα σε αυτό το κομμάτι. Τώρα έχουμε δύο σερί παιχνίδια στην έδρα μας στα οποία πρέπει να παίξουμε δυνατά. Ασφαλώς η άμυνα θα είναι το κλειδί και για τα δύο παιχνίδια, αφού δεν μπορούμε να σκοράρουμε κάθε φορά 100 πόντους».

Για τον Κέντρικ Ναν : «Ακόμα και όταν έχεις τον Λεμπρόν Τζέιμς ή τον Στεφ Κάρι δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν σε μια εβδομάδα ή 10 μέρες σε μια νέα ομάδα, ούτε για την ομάδα είναι εύκολο να σε βάλει κατευθείαν στα συστήματα. Είναι ένας εξαιρετικός παίχτης με μεγάλη ποιότητα αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να καταλάβουν οι συμπαίκτες του το παιχνίδι του. Είμαι σίγουρος ότι όταν γίνει αυτό θα μας βοηθήσει αρκετά».

Keywords
Τυχαία Θέματα