Ατρόμητος 2022-23: Ασανσέρ! (video)

Με σημαντικότερο πρόβλημά του το γκολ, ο Ατρόμητος τη σεζόν που μας πέρασε δεν κατάφερε ποτέ να βρει την απαραίτητη σταθερότητα τόσο σε απόδοση όσο και σε αποτελέσματα. Δεν κατάφερε ποτέ μέσα στη χρονιά να κάνει δύο σερί νίκες που θα τον έφερναν κοντά στην εξάδα, την οποία είχε ως στόχο και την οποία κοίταζε πάντα από μια κάποια απόσταση.

Το βλέμμα προς τα κάτω

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν το φώτο φίνις της κανονικής διάρκειας έστρεψε και το βλέμμα λίγο προς τα κάτω. Όχι ότι θα κινδύνευε, αλλά δεν θέλει και πολύ

να σε πάρει από κάτω. Σίγουρα πάντως δεν συνάδει με τον Ατρόμητο να κάνει σκέψεις παραμονής στην κατηγορία. Ο Κρις Κόλμαν προσάθησε με αλχημείες να λύσει το πρόβλημα στην επίθεση, αλλά όποτε το πετύχαινε, κάποια σημαντικά ατομικά λάθη στο αμυντικό κομμάτι στοίχισαν πολύ στην ομάδα.

Σταθεροποιήθηκε στα play out

Στα play out πάντως μπήκε ως ένα από τα φαβορί για την πρωτιά και κατάφερε νωρίς να διώξει το άγχος της παραμονής, αλλά τελικά κατετάγη δεύτερος πίσω από τον ΟΦΗ και όγδοος στην συνολική κατάταξη του πρωταθλήματος. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 38 βαθμούς, έχοντας μόλις 9 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες με τέρματα 34-36.

Ο πάγκος: Η φιλοσοφία του Κόλμαν και τα εργαλεία του

Ο Κρις Κόλμαν προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα βασίζεται στην καλή αμυηντική λειτουργία και στο transition. Η ομάδα έδειξε να αντιλαμβάνεται το στιλ που θέλει να παίξει ο Ουαλός, αλλά μάλλον δεν είχε τα κατάλληλα εργαλεία για να το πετύχει με αποτελεσματικότητα. Έτσι, δεν είναι τυχαίο πως τη νέα σεζόν θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, την ώρα που στο ρόστερ επιχειρείται ριζική ανανέωση.

Limit up: Ο Γκαετάν Ρομπάιγ έχει ποιότητα και την έδειξε

Σε μια χρονιά που πραγματικά κανείς δεν ξεχώρισε, ο Γάλλος εξτρέμ μολονότι έχασε σημαντικές ευκαιρίες, έδειξε ότι αν υπάρχει ένα πλάνο που δουλεύει γι’ αυτόν, είναι αυτό του Κρις Κόλμαν. Ένας εξτρέμ που πατά στην αντίπαλη περιοχή, που είχε και 5 γκολ και 3 ασίστ και γενικά είναι ένας παίκτης που έδειξε ότι διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα για να αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος.

Limit down: Ο Βίνταρ Κιάρτανσον ήρθε, έβαλε έξι γκολ κι έφυγε

Ο Ισλανδός επιθετικός ήρθε με περγαμηνές και όλοι περίμεναν πολλά περισσότερα ειδικά στο γκολ. Τα έξι που πέτυχε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν συνάδουν με το βιογραφικό για το οποίο αποκτήθηκε και μοιραία ήδη αποτελεί παρελθόν από τους Περιστεριώτες. Φιλότιμος, ήταν στις φάσεις, ίσως δεν δούλεψε και η ομάδα γι’ αυτόν, αλλά μάλλον δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις απαιτήσεις της ομάδας των δυτικών προαστίων και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα