Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντ. 2-1: Η σειρά του Φερμίν (highlights)

Όργια του Φερμίν

Δύο πυλώνες δημιουργίας για την Μπαρσελόνα. Ο Ίλκαϊ Γκιουντογκάν και ο Λαμίν Γιαμάλ, ένας παίκτης σε όλες τις φάσεις ο Φερμίν Λόπεθ.

Ο Γκιουντογκάν έβρισκε με τις μεταβιβάσεις του παίκτες σε καίριες θέσεις, όπως και στην φάση του γκολ. Στο 28ο λεπτό ο Γερμανός έβγαλε μόνο του στην περιοχή τον Φερμίν, αυτός σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φεράν Τόρες έκανε το 1-0.

Ο νεαρός Γιαμάλ προκαλούσε τρόμο με τις προσποιήσεις και τις ντρίμπλες του. Έβγαλε σε θέση για

γκολ τον Κανσέλο (25′) αλλά μπλόκαρε ο Ριζνικ. Απείλησε μόνος του αλλά το σουτ έφυγε άουτ στο 32ο λεπτό.

Ο Φερμίν σκόραρε το δικό του, φοβερό γκολ με μια σουτάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 36ο λεπτό. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ και έγινε ο πέμπτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο οποίος σκοράρει στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα στο Champions League.

5 – Youngest players to score in their first Champions League start for Barcelona:

1⃣ Giovani dos Santos (18 years and 215 days)
2⃣ Pablo Torre (19 and 212)
3⃣ Sergi Roberto (19 and 302)
4⃣ Sergio Busquets (20 and 98)
5⃣ FERMÍN LÓPEZ (20 and 167)

Masia. pic.twitter.com/Ud31Sh9Ylt

— OptaJose (@OptaJose) October 25, 2023

Άγγιξε και δεύτερο γκολ το 40ο λεπτό αλλά πετάχτηκε από το πουθενά ο Στεπανένκο και τον σταμάτησε.

To Κλάσικο έφερε το άγχος

Με το Κλάσικο να έρχεται η Μπαρτσελόνα δεν έτρεξε πολύ το ματς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά είχε τον έλεγχο. Είχε φάσεις που σταμάτησε εύκολα ο Ρίζνικ και ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 60ο λεπτό με τον Φεράν Τόρες.

Ξαφνικά το γήπεδο ξύπνησε γιατί η Σαχτάρ μείωσε με τον Σουντακόβ ο οποίος εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν μετά από ωραία ασίστ του Αζαρόβ (63′) και η Μπάρτσα έπρεπε να τρέξει.

Είχε δοκάρι με τον Φερμίν Λόπεθ στο 69ο λεπτό ενώ ο νεαρός σκόραρε ξανά με κεφαλιά στο 70ο λεπτό αλλά για εκατοστά το γκολ δεν μέτρησε ως όφσαϊντ.

Η Σαχτάρ βρήκε μια ευκαιρία με τον Ζουμπκόβ στο 79ο λεπτό αλλά επενέβη ο Αραούχο εντυπωσιακά για να μην απειληθεί η εστία των μπλαουγκράνα.

Το φινάλε βρήκε τους Ουκρανούς να ρισκάρουν τα πάντα για την ισοφάριση και φυσικά να αφήνουν χώρους στην άμυνα. Ως το τέλος πάντως δεν άλλαξε κάτι και η Μπαρτσελόνα έκανε το τρία στα τρία στον όμιλο και είναι πλέον μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Κανσέλο, Αραούχο, Μαρτίνεθ (82′ Κρίστενσεν), Αλόνσο (70′ Μπαλντέ) – Ρομέου, Φερμίν Λόπεθ (82′ Κασάδο), Γκιουντογκάν – Γιαμάλ, Φέλιξ (75′ Γκίου), Φεράν Τόρες

Σαχτάρ Ντ.: Ρίζνικ – Κονόπλια, Μποντάρ, Ματβιγένκα, Αζαρόβ – Στεπανένκο (90+ Εγκινάλδο), Μπονταρένκο, Σουντακόβ – Ζουμπκόβ, Κρίσκιβ (63′ Νεβέρτον), Σικάν (70′ Κέλσι)

Keywords
Τυχαία Θέματα