Μπαρτσελόνα: Λαμίν Γιαμάλ το νέο αστέρι

Ακαδημίες ποδοσφαίρου υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σύλλογο, ιδιαίτερα στο επίπεδο των ελίτ ομάδων, αλλά λίγοι έχουν χτίσει τη φήμη για να συναγωνιστούν αυτή της «Masia» των Καταλανών.  Όσοι βρίσκονται εκεί, «ποτίζονται» με την κουλτούρα του συλλόγου και η ιδέα είναι να αναπτύξουν ένα είδος οικογενειακού δεσμού από τη χαμηλότερη ηλικιακή ομάδα μέχρι την επαγγελματική ομάδα.

Το τελευταίο μεγάλο δημιούργημα της Μπαρτσελόνα είναι ο Λαμίν Γιαμάλ. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να καταρρίψει πολλά ρεκόρ που σίγουρα δεν συμβαδίζουν με το

νεαρό της ηλικίας του.

Ο Τσάβι, προερχόμενος και εκείνος από τη «Masia» διέγνωσε πολύ γρήγορα το ταλέντο του νεαρού επιθετικού και τον Απρίλιο του 2023 ο Λαμάλ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 15 ετών, 9 μηνών και 16 ημερών σε μια νίκη 4-0 εναντίον της Ρεάλ Μπέτις. Εκείνη την ημέρα έγινε ο νεότερος παίκτης που εκπροσώπησε ποτέ τη Μπαρτσελόνα.

Τα ρεκόρ που έχει ήδη καταρρίψει ο Γιαμάλ

Είναι ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα

Στην αναμέτρηση με την Κάντιθ στις 20 Αυγούστου, έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε βασικός στη LaLiga τον 21ο αιώνα σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών.  

Έσπασε το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο συμπαίκτης του Γκάβι και έγινε ο νεότερος παίκτης που εμφανίστηκε στην Εθνική Ισπανίας σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε για την Ισπανία στον προκριματικό αγώνα του UEFA EURO 2024 εναντίον της Γεωργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα