Μπάσκετ: Η ομάδα φοιτητών που έφερε την "επανάσταση" στην Ελλάδα

Μπάσκετ: Η ομάδα φοιτητών που έφερε την "επανάσταση" στην ΕλλάδαntzouaniΔευ, 03/22/2021 - 21:03

 

Μια παρέα φοιτητών πριν από οκτώ δεκαετίες έγραψε τη δική της ιστορία στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και το novasports.gr θυμάται την μοναδική ομάδα φοιτητών στη χώρα μας, η οποία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια. Τη μυθική ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τέσσερα χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου πανελληνίου

πρωταθλήματος μπάσκετ δημιουργήθηκε η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1932 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στη δύσκολη δεκαετία του '30. 

Πολύ γρήγορα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κυριάρχησαν στην πρωτεύουσα και κατάκτησαν το πρωτάθλημα Αθηνών το 1933 και το 1934, σπουδαίο επίτευγμα αν αναλογιστεί κάποιος ότι υπήρχε ο ήδη ισχυρός Πανελλήνιος. 

Το 1935 η ομάδα αποχώρησε εξαιτίας διαφωνιών με τον διευθυντή του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου, ωστόσο επέστρεψε πιο δυνατή και το 1937 έφτασε στο απόγειο της και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ! Οι φοιτητές είχαν γράψει ιστορία, καθώς έγιναν το πρώτο - και μοναδικό μέχρι τώρα - πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο κατέκτησε τίτλο σε ομαδικό άθλημα! 

Στην τελική φάση αντιμετώπισε τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τη Νήαρ Ηστ και τους Νέους Βύρωνα και με τρεις νίκες πήρε τον ιστορικό τίτλο. 

Στην πρωταθλήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγωνίζονταν οι: Μπαχώμης, Κουτσαλέξης, Μερκούρης, Αγγέλου, Χατζηγιωργάκης, Κοτσώνης, Μπέμπης, Ελευθερουδάκης.

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ Off Off ntzouani Off Off ΕΛΛΑΔΑ Το novasports.gr θυμάται την μοναδική ομάδα φοιτητών στη χώρα μας, η οποία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια. Τη μυθική ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Article publish on Δευ, 03/22/2021 - 21:03 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα