Μπουργκ – Μπεσίκτας 89-63: Πρόκριση και γαλλικός τελικός στο Eurocup

Το παιχνίδι ήταν υπέρμετρα σκληρό και νευρικό και σημαδεύτηκε από ουκ ολίγες αποβολές. Στο περιθώριο του ντέρμπι του πρώτου μέρους (23-21, 44-41), οι Μάσα και Ντελγάδο αποβλήθηκαν μετά από μεταξύ τους επεισόδιο, με τον αναπληρωματικό Γάλλο να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια με απ ευθείας αποβολή και τον βασικό Δομηνικανό με αντιαθλητικό φάουλ και αποβολή.

Παρότι η Μπεσίκτας είχε μόνο τον Νίνταμ σε υποφερτή μέρα και τον Μάθιους σε… άλλο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν ως το 30΄ (65-59). Μάλιστα μείωσαν σε 65-60 με μία βολή του Σιμόνοβιτς, όμως στην συνέχεια η πολύ πιο φρέσκια

και γεμάτη ενέργεια Μπουργκ… τους κατάπιε. Σερί 22-0 που ξεκίνησε με τέσσερα σερί τρίποντα, η διαφορά ανέβηκε στους 18 (78-60) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στο φινάλε αποβλήθηκε ο προπονητής της Μπεσίκτας, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς με 2 τεχνικές ποινές, αλλά και οι Κοκιλά, Γιγκίτογλου.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Σαλάς με 19 πόντους, εξαιρετικοί και οι Μάικ (10π), Ζουλιέν (11π), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες των γηπεδούχων. Για την Μπεσίκτας ξεχώρισε μόνο ο Νίνταμ με 18 πόντους και 4 ασίστ.

Κάπως έτσι η Μπουργκ θα αντιμετωπίσει την Παρί με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς του Eurocup, οι οποίοι θα κριθούν στις 2 νίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα