Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Μαντσίνι τον κράτησε ζωντανό (vids)

Αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Μπράγκα, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέιν οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό το γκολ του Μαντσίνι του δίνει “ανάσα” για τη ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά, κάνοντας μόλις

στο 2′ την πρώτη του μεγαλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μάγκνουσον να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίεζαν πολύ στην μπάλα, χαλούσαν την κυκλοφορία των Πορτογάλων, τους ανάγκασαν σε λάθη και έκλεψαν πολλές μπάλες.
Ένα λεπτό μετά τη φάση του Μάγκνουσον ο Παλάσιος μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή σούτερ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 7ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τον Μαντσίνι να μένει μόνος του στην κορυφή της μεγάλης περιοχής έκανε ένα πολύ ωραίο πλάσέ με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι τους Ματέους, όμως ο βοηθός σήκωσε τη σημαία σωστά καθώς ο παίκτης των πράσινων στην πάσα ήταν εκτεθμένος.

Η φάση που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού και έκοψε τον ρυθμό των πράσινων, ήταν το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής υπέρ της Μπράγκα και του Μπρούμα από μαρκάρισμα του Βαγιανίδη. Το VAR όμως είδε καλύτερα τη φάση, καθώς ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που πάτησε τον Βαγιανίδη και όχι το αντίθετο, με τον διατητή, αφού είδε τη δάση ο ίδιος, πήρε την απόφαση πίσω.

Θετικά για την Μπράγκα βγήκε και η αναγκαστική αλλαγή του Αλί Μοχάμεντ αλ Μουσρατί, με τον Όρτα να μπαίνει στη θέση του. Ο σαφώς πιο επιθετικός άσος της Μπράγκα της έδωσε κίνηση, καλύτερη κυκλοφορία και στο 42′ ειχε μία καλή στιγμή με τον Μπρούμα, αλλά και στο 45+1 είχαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Όρτα το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα κόρνερ.

Μουδιασμένη εκκίνηση στο δεύτερο μέρος

Η Μπράγκα στο δεύτερο μέρος έδειξε πως ήθελε να φτάσει στο γκολ και το έκανε με την μπάλα κάτω. Την κυκλοφόρησε και στο 48 “χτύπησε” για πρώτη φορά το “καμπανάκι” στην πράσινη άμυνα, όταν ο Μπρινιόλι έκανε σπουδαία απόκρουση στον Όρτα με τα ακροδάχτυλα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Λίγα λεπτά όμως αργότερα, ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν είχε απάντηση στο σουτ του Ρουίθ που ύστερα από πολύ ωραία κίνηση του Μπρούμα βρήκε τον χώρο να εκτελέσει και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχου.

Οι Πορτογάλοι πήραν τα πάνω τους, πίεσαν κι έψαξαν και δεύτερο γκολ που λίγο έλειψε να το βρουν σε κεγαλιά του Φόντε να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο να πιέσει, να βρει τρόπο να ισοφαρίσει κι αυτό δεν έγινε στο 63′ γιατί ο Σπόραρ έχασε μία από εκείνες τις ευκαιρίες που λες πως δεν γίνεται να χαθούν. Κι όμως χάνονται. Ο Μαντσίνι έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, πέρασε τον Φόντε έφτασε τον Ματέους, πάσαρε στον εντελώς αμαρκάριστο και σε κενή εστία Σπόραρ ο οποίος από τα δύο μέτρα πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από κούλινγκ μπρέικ, η άμυνα του πιάστηκε στον ύπνο, ο Ρουίθ με πανέξυπνο τροπο εκτέλεσε το πλάγιο προς τον Όρτα, εκείνος βρήκε τον Τζαλό με τον τελευταίο να εκτελεί τον Μπρινιόλι για το 2-0 της Μπράγκα.

Ο Παναθηναϊκός όμως και πάλι στον έξτρα χρόνο βρήκε το γκολ που τον κρατά ζωντανό για το δεύτερο ματς, όταν ο Ιωαννίδης με εξαιρετική πάσα βρήκε σε θέση τετ-α-τετ τον Μαντσίνι, εκείνος πλάσαρε σωστά και έγραψε το τελικό 2-1, σκορ που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για το ματς του ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1, Μαντσίνι,bragka – panathinaikos 2-1, mantsini