Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν πιστεύω ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από την καρδιά της” – Κατηγορηματικός ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου

Συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και σε αυτή την φάση της διαδικασίας καταθέτουν οι γιατροί του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όπου είχε μεταφερθεί η Τζωρτζίνα τον Μάιο του 2021 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.

Σήμερα, ήταν η σειρά του του παιδοκαρδιολόγου, Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος από την αρχή της κατάθεσής του κατέστησε σαφές πως το κοριτσάκι δεν εμφάνιζε απολύτως κανένα πρόβλημα που να δικαιολογεί την ανακοπή που υπέστη.

“Το παιδί ήταν ένα μήνα στη ΜΕΘ και παρακολουθούνταν από μόνιτορ, δεν

είχε παρουσιάσει ποτέ αρρυθμίες. Δεν είχε παθολογικές βραδυκαρδίες ούτε άλλες αρρυθμίες, διενεργήσαμε και άλλες εξετάσεις για να αποκαλύψουμε τυχόν άλλες λανθάνουσες διαταραχές που δεν φαίνονται στο απλό καρδιογράφημα. Και αυτό αποκλείστηκε” είπε ο μάρτυρας σύμφωνα με το dikastiko και απέκλεισε οποιαδήποτε πάθηση της καρδιάς του παιδιού.

“Σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε την αιτία, δεν υπήρχε ένδειξη καρδιακού προβλήματος, δεν πιστεύω ότι πέθανε από την καρδιά της. Δεν υπάρχει πλέον κανένα ενδεχόμενο να μπορούμε να αποδώσουμε τον θάνατο του παιδιού στην καρδιά του. Τα εξαντλήσαμε όλα, δεν βρήκαμε κανένα σύνδρομο στο παιδί. Αν δεν είχαμε βάλει τον απινιδωτή θα μπορούσαμε να έχουμε τις υποψίες ότι ήταν κάτι που δεν ανιχνεύεται”, ξεκαθάρισε ο γιατρός.

“Ήταν έκπληξη για όλους μας”

Πριν δύο ημέρες, στο δικαστήριο κατέθεσε πρώτος από τους γιατρούς του Ωνασείου που παρακολούθησαν την Τζωρτζίνα ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Κυριακούλης. Ο μάρτυρας εργάζεται στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα, όπου η Τζωρτζίνα είχε παραμείνει για έναν μήνα “για αξιολόγηση και τοποθέτηση απιδινωτή”.

Ο γιατρός είπε πως δεν είχε συναντήσει στην καριέρα του ανάλογη περίπτωση με αυτήν της Τζωρτζίνας, αναφέροντας πως “το προσδόκιμο ζωής παιδιών με εγκεφαλοπάθεια δεν είναι το ίδιο με τον γενικό πληθυσμό”. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι όταν έμαθαν πως η Τζωρτζίνα κατέληξε στο Παίδων “ήταν έκπληξη για όλους μας”.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα